Gå til indhold
AMU-hjælpepakke - godt, men også ærgerligt

Nyhed -

AMU-hjælpepakke - godt, men også ærgerligt

Erhvervsskolernes kursusaktiviteter på AMU har været kraftigt faldende under COVID-19. Der er nu forhandlet en hjælpepakke på plads, så erhvervsskolerne får kompensation for manglende AMU-aktivitet, og det gælder også skolernes IDV-aktivitet, hvor kurserne skal være indtægtsdækket.

Det er godt, at efteruddannelse bliver prioriteret, så vi fortsat kan arbejde med et solidt AMU-udbud, som nu også indeholder en væsentlig opgradering af fjernundervisning.

Det er så mindre godt, at tilskuddet ikke er differentieret, når man som på TEC har de ”dyre” kurser, hvor det, når det omregnes til årselever, typisk betyder, at vi får op til 50-60 % mere end den kompensation, der nu er aftalt.

Det er ærgerligt, at vi oplever denne nedgang i aktivitet, som på mange måder nok er forståelig, men denne situation burde give mulighed for at kompetenceudvikle os i Danmark – det gælder både de mange ledige, der er kommet til, og til en vis grad også alle de hjemsendte, hvilket kunne stimulere aktiviteten.

Her vil TEC gerne opfordre til, at der især kigges på de certificerede kurser, hvor der fortsat er restriktioner, der hæmmer mulighed for beskæftigelse og kan fremme risikoen for ledighed. Det gælder fx muligheder for at blive certificeret inden for vedligeholdelse og reparation af elevatorer, og der er også et stort efterslæb på forskellige typer af kørekort.

Related links

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Kirsten Flagstad

Kirsten Flagstad

Pressekontakt Gymnasiedirektør og konstitueret kommunikationschef H.C. Ørsted Gymnasiet og Kommunikation 2545 3531

Et uddannelsesvalg for fremtiden

På TEC uddanner vi fagligt stolte og dygtige mennesker. Vi har en høj faglig og pædagogisk standard og samarbejder tæt med virksomheder, brancher og videregående uddannelser nationalt og globalt for at sikre, at der er dygtige unge mennesker og folk med lyst til efteruddannelse til fremtidens arbejdsmarked.

TEC - Technical Education Copenhagen
Stæhr Johansens Vej 7
2000 Frederiksberg
Danmark