Gå til indhold
Daniel Norhøj Nielsen-Castrillón tager EM-guldet i cybersikkerhed
Daniel Norhøj Nielsen-Castrillón tager EM-guldet i cybersikkerhed

Nyhed -

Guldvinder i EM Cybersikkerhed: Det giver mig lyst til at fortsætte

Elev fra H.C. Ørsted Gymnasiet i Lyngby er netop kommet hjem fra Wien med en flot guldmedalje om halsen.

”Jeg er så stolt over, at et så lille land som Danmark for første gang har vundet guld. Det giver mig motivation til at fortsætte med at arbejde med cybersikkerhed. Jeg har vundet EM-guldet, og det kan aldrig tages fra mig. Så det er noget, jeg altid vil kigge tilbage på,” siger Daniel Norhøj Nielsen-Castrillón.

Daniel Norhøj Nielsen-Castrillón går i 3.g på H.C. Ørsted Gymnasiet i Lyngby. Han vandt sammen med de andre på det danske landshold guldmedaljen i De europæiske cybermesterskaber, hvor de dystede mod 27 andre EU-lande og seks gæstelande i en to dages duel. Det er den bedste placering, Danmark hidtil har opnået.

Har programmeret siden han var 9 år
Da Daniel Norhøj Nielsen-Castrillón startede på gymnasiet på mat A og programmering B for lidt over to år siden, havde han allerede programmeret, siden han var ni år. Allerede som 12-årig blev han opmærksom på de mange udfordringer, der er med manglende cybersikkerhed.

Han fortæller, at holdet under EM forsøgte at motivere hinanden med, at sige til hinanden: ”vi tager guldet med hjem”. De vidste, at der var en chance, fordi de spillede godt sammen. Men da de vandt, var det alligevel surrealistisk. Det tog en dag eller to, før det helt gav mening.


Fakta om europæiske cybermesterskaber

De europæiske cybermesterskaber er en konkurrence for elever mellem 15-25 år, der interesserer sig for cybersikkerhed. Deltagerne konkurrerer indledningsvist i hold af 10, og hvert land må stille med ét hold. De ti unge har forinden dystet sig frem til en plads på landsholdet fra en talentpulje på 800 i Danmark, efter at de har haft flere måneders intens træning. Holdene konkurrerer på kompetencer inden for IT nærmere bestemt fx hardware hacking, usikre hjemmesider, forebygge angreb i programmer og passwords mv.

Emner

Kategorier

Kontakt

Maren Kaadt

Maren Kaadt

Pressekontakt Konstitueret kommunikationschef Kommunikation +45 2545 3242

Et uddannelsesvalg for fremtiden

På TEC uddanner vi fagligt stolte og dygtige mennesker. Vi har en høj faglig og pædagogisk standard og samarbejder tæt med virksomheder, brancher og videregående uddannelser nationalt og globalt for at sikre, at der er dygtige unge mennesker og folk med lyst til efteruddannelse til fremtidens arbejdsmarked.

TEC - Technical Education Copenhagen
Stæhr Johansens Vej 7
2000 Frederiksberg
Danmark