Gå til indhold
TEC havde også elever med til sidste års medaljefest.
TEC havde også elever med til sidste års medaljefest.

Nyhed -

Håndværkerhyldest og royale håndtryk: TECs elever modtager 27 medaljer

Tirsdag skiftes arbejdstøjet ud med gallatøjet, når årets dygtigste nyuddannede håndværkere nejer og bukker for dronningen, og hyldes til medaljefest på Københavns Rådhus. Og intet mindre end 27 medaljer skal om halsen på 26 af TECs seje nye svende.

”Stort, stolt og vigtigt”. Det er kort sagt summen, lyder det fra direktør på Københavns største tekniske erhvervsskole TEC, Morten Emborg.

For tirsdag aften fejres Håndværkerforeningens Medalje- og legatuddeling 2023. En over 150 år gammel tradition, der hylder de dygtigste uddannede svende fra alle danske håndværksfag.

Og i år skal hele 26 førsteklasses håndværkere fra TEC – Technical Education Copenhagen have lagt medaljer om halsen. Én skal endda have to. Helt ekstraordinært modtager bygningsmaler Rikke Danvøgg Kjær både en bronzemedalje og Den Massmannske Sølvmedalje.

Elevernes stolthed er også til at tage og føle på:

”Det er en fed anerkendelse at få, og det viser, at det har været alt det hårde arbejde værd”, siger en spændt ny automatiktekniker, Nikolaj Thamdrup, der også skal modtage den fornemme Massmannske sølvmedalje.

Og elektrikerkollega – og om lidt sølvmedaljemodtager – den 28-årige Søren Steppat, stemmer i:

”Det betyder meget for mig. Jeg er superstolt og føler mig værdsat. Det er vigtigt, at vi anerkender håndværksfagene - og ikke kun uddannelser, hvor man skal være boglig stærk. Hvad var samfundet egentlig uden os håndværkere, grundstenen i samfundet?”.

Respekten skal tilbage til håndværket

Og derfor er fejringen i morgen vigtig for Søren Steppat. Han passede nemlig ikke ind i formene, andre puttede ham i. Derfor måtte han bryde ud:

”Jeg var træt af bøger, efter jeg tog min studentereksamen (som min mor i øvrigt pressede mig igennem, da jeg ikke vidste, hvad jeg ville), og jeg ville gerne bruge mine hænder til noget. Jeg har altid syntes, at elfaget var spændende, så jeg sprang bare ud i det. Og jeg kan med hånden på hjertet sige, at jeg har det fedeste arbejde.”

Søren vil derfor gerne bruge sin nye medalje og tilhørende stemme som rollemodel til at vække andre unge, der ikke føler sig hjemme kun med hovedet i bøgerne.

Og det samme vil Nikolaj Thamdrup. Mens han også slår et slag for mere nysgerrighed og mindre pres:

Find det, du brænder for og gå all in. Det er så fedt at finde det fag, man brænder for og bare blive god til det. Prøv lidt forskelligt, indtil du finder det rette. Jeg startede som elektriker, men da jeg prøvede faget, kunne jeg mærke, at jeg brændte for noget lidt andet. Derfor fik jeg arrangeret en uge på automatikuddannelsen og var hooked fra første dag.”

Vi skal hylde hvert eneste svendebrev

”Der er god grund til at hylde den ekstraordinære indsats, som vores 26 elever har udført og med alt vi kan – endda med håndtryk fra H.M. Dronningen”, lyder det fra TEC’s direktør Morten Emborg.

”Og smilet i dag kan ikke knækkes. Men det minder os, om en anden nød, vi skal knække”, tilføjer Morten Emborg.

Nemlig hvordan skolerne og alle arbejdsmarkedspartnerne generelt hylder håndværket og skaber meningsfulde fællesskaber på erhvervsuddannelserne. Både faglige og sociale, som andre uddannelser naturligt tilbyder:

”Hver sommer dytter vi af studenterne, mens de synger sammen fra ladet af en lastbil. Fællesskabet og traditionerne er lige så vigtige, som den faglighed du lærer. Og måske vigtigere nu end nogensinde. Spørgsmålet er derfor: Hvordan kan vi give vores svende samme følelse, samme fællesskab, samme fejring?”, spørger direktøren.

En udfordring, som TEC netop er gået i gang med at sammen med branche, skoler og elever.

Medaljeuddelingen arrangeres af Håndværkerforeningen København i samarbejde med NEXT Uddannelse København, TEC og Københavns Kommune, som er vært for ceremonien på Københavns Rådhus

Praktisk info

Tid: Tirsdag den 9. maj 2023, kl. 17.30-19.30

Sted: Københavns Rådhus, Rådhuspladsen, 1599 København V

Pressekontakt

Kommunikationschef Tine Maria Borresø
tlf. +45 61 66 30 60, tmb@tec.dk

Yderligere information eller spørgsmål om presseakkreditering

Jakob Bo Andersen, chefkonsulent Håndværkerforeningen København, tlf. 5190 7325

Emner

Kategorier

Kontakt

Maren Kaadt

Maren Kaadt

Pressekontakt Konstitueret kommunikationschef Kommunikation +45 2545 3242
Lærke Cecilie Lindegård

Lærke Cecilie Lindegård

Pressekontakt Presseansvarlig +4525453457
Mette Østerdal

Mette Østerdal

Pressekontakt Souschef i Kommunikationsafdelingen +4525453484

Et uddannelsesvalg for fremtiden

På TEC uddanner vi fagligt stolte og dygtige mennesker. Vi har en høj faglig og pædagogisk standard og samarbejder tæt med virksomheder, brancher og videregående uddannelser nationalt og globalt for at sikre, at der er dygtige unge mennesker og folk med lyst til efteruddannelse til fremtidens arbejdsmarked.

TEC - Technical Education Copenhagen
Stæhr Johansens Vej 7
2000 Frederiksberg
Danmark