Gå til indhold
TEC indgår samarbejde med KEA og NEXT

Nyhed -

TEC indgår samarbejde med KEA og NEXT

TEC, NEXT og KEA skal samarbejde om at gøre erhvervsrettede uddannelser mere attraktive. Målet er at synliggøre karrieremuligheder og skabe øget politisk fokus på uddannelsesbarrierer.

Danmark har hårdt brug for, at flere vælger erhvervsrettede uddannelser. Der mangler håndværkere, teknikere og professionsbachelorer, der kan hjælpe med at gennemføre den grønne omstilling – og manglen ser kun ud til at blive større. Samtidig søger færre og færre ind på erhvervsuddannelser.

KEA, TEC og NEXT indgår i dag et samarbejde om at få flere til at vælge erhvervsrettede uddannelser. Målet er at synliggøre de mange attraktive uddannelses- og karrieremuligheder, der er forbundet med at tage en erhvervsrettet uddannelse.

Det skal bl.a. ske gennem tæt samarbejde om fælles materialer og vejledning om karrieremuligheder. Samtidig vil de tre uddannelsesinstitutioner forsøge at skabe øget politisk fokus på behovet for at styrke søgningen til de erhvervsrettede uddannelser – og på de strukturelle ændringer, der er nødvendige, hvis erhvervsuddannelser skal blive mere attraktive.

"Alt for få kender til mulighederne for at videreuddanne sig, når man står med et svendebrev i hånden. Det skal vi have gjort noget ved. Derfor går vi nu sammen med NEXT og KEA om at styrke tværfaglig efter- og videreuddannelse. Det er nødvendigt, fordi arbejdsmarkedet skriger på specialiseret, faglært arbejdskraft", siger Morten Emborg, der er direktør på TEC - Technical Education Copenhagen.


På billedet ses Ole Heinager, adm. direktør på NEXT, Steen Enemark Kildesgaard, rektor på KEA - Københavns Erhvervsakademi og Morten Emborg, direktør på TEC, mens de underskriver samarbejdsaftalen.

Emner

Kategorier

Regions

Kontakt

Maren Kaadt

Maren Kaadt

Pressekontakt Konstitueret kommunikationschef Kommunikation +45 2545 3242
Lærke Cecilie Lindegård

Lærke Cecilie Lindegård

Pressekontakt Presseansvarlig +4525453457
Mette Østerdal

Mette Østerdal

Pressekontakt Souschef i Kommunikationsafdelingen +4525453484

Et uddannelsesvalg for fremtiden

På TEC uddanner vi fagligt stolte og dygtige mennesker. Vi har en høj faglig og pædagogisk standard og samarbejder tæt med virksomheder, brancher og videregående uddannelser nationalt og globalt for at sikre, at der er dygtige unge mennesker og folk med lyst til efteruddannelse til fremtidens arbejdsmarked.

TEC - Technical Education Copenhagen
Stæhr Johansens Vej 7
2000 Frederiksberg
Danmark