Gå til indhold
Philip, Benjamin og Emilie fra H.C. Ørsted Gymnasiet skal til DM-finale i Teknologi og Erhvervscase
Philip, Benjamin og Emilie fra H.C. Ørsted Gymnasiet skal til DM-finale i Teknologi og Erhvervscase

Pressemeddelelse -

Elever fra H.C. Ørsted Gymnasiet i DM-finale med grøn teknologi

Benjamin Boholt Hilton, Emilie Nyholm-Christensen, Philip Rying fra 3a1 fra H.C. Ørsted Gymnasiet i Lyngby vandt det regionale mesterskab i DM i Teknologi og Erhvervscase og skal onsdag d. 29. september i finalen på Børsen.

Reducerer kvælstofudvaskning

Gruppen har udviklet et håndholdt apparat til måling af næringsstofindhold i jorden. Det betyder, at landmanden kan justere sin gødning efter varierende behov på marken. Teknologien vil reducere overgødskning og dermed udvaskning af bl.a. kvælstof i vandmiljøet.

Samarbejde med eksperter

Under udviklingen har Emilie, Benjamin og Philip samarbejdet med forskellige eksperter fra landbrugsorganisationer og universiteter. De har formået at udvikle et produkt, der med få modifikationer kan sættes i produktion.

Konkurrence for HTX og HHX

DM i Teknologi og Erhvervscase er et mesterskab, der udfordrer eleverne fra henholdsvis det tekniske gymnasium (htx) og handelsgymnasiet (hhx) på deres evner inden for teknologiske opfindelser og erhvervstalent. Konkurrencen er samtidigt et eksempel på, hvad det er, der gør disse to gymnasieretninger til noget særligt.

Præmieoverrækkelsen ifm. finalen livestreames fra Børsen den 29. september kl. 11.30 – 12.15, hvor alle kan se kåringen af de nye danmarksmestre i henholdsvis Teknologi og Erhvervscase.

Emner

Kategorier


TEC er en erhvervsskole fordelt på syv adresser i Region Hovedstaden. Vi har mere end 30 erhvervsuddannelser, teknisk gymnasium, EUX, 10. klasse og efteruddannelse til faglærte og ufaglærte. Hvert år sikrer vi, at 20.000 mennesker får en uddannelse af høj kvalitet og fokus på erhvervsrettet dannelse og innovation. Vi har en holdning til uddannelse og blander os i samfundsdebatten.

Kontakt

Tine Maria Borresø

Tine Maria Borresø

Pressekontakt Kommunikation- & Pressechef +45 6166 3060


Et uddannelsesvalg for fremtiden

På TEC uddanner vi fagligt stolte og dygtige mennesker. Vi har en høj faglig og pædagogisk standard og samarbejder tæt med virksomheder, brancher og videregående uddannelser nationalt og globalt for at sikre, at der er dygtige unge mennesker og folk med lyst til efteruddannelse til fremtidens arbejdsmarked.

TEC - Technical Education Copenhagen
Stæhr Johansens Vej 7
2000 Frederiksberg
Danmark