Gå til indhold
Josefine Vartiainen, tidligere elev på H.C. Ørsted Gymnasiet
Josefine Vartiainen, tidligere elev på H.C. Ørsted Gymnasiet

Pressemeddelelse -

Førsteplads i Unge Forskere bliver til patent

Førstepladsen i Unge Forskere blev også til et patent på en medicinal opfindelse og titel som opfinder.

Josefine Vartiainen er tidligere elev på H.C. Ørsted gymnasiet i Lyngby, hvor hun i 2020 vandt Danmarks største naturvidenskabelige konkurrence: Unge Forskere i kategorien Life Science. Her deltog hun med sit forskningsprojekt: Et intelligent plaster, der skal hjælpe voksne med panikangst ved at hæmme de fysiske symptomer ved anfald, så patienten i første omgang kan fokusere på at tackle de psykiske symptomer. Det skal kunne bruges i behandling i psykiatrien og nedsætte nødvendigheden af antidepressiv medicin.

Siden folkeskolen har Josefine været særligt interesseret i naturvidenskab og biokemi. Josefine blev derfor meget begejstret, da hun fandt ud af, at der fandtes noget, der hed HTX. Derudover var det også fedt med de mange muligheder, H.C. Ørsted Gymnasiet tilbyder, som ligger udover den normale gymnasiegang.

”Jeg var rigtig glad for mit gymnasium. Jeg kendte dengang slet ikke til HTX, men blev overrasket over, at man kunne gå på gymnasiet med så mange fede naturvidenskabelige fag. Socialt fandt jeg nogle virkelig søde mennesker, som havde de samme interesser som mig. På mange måder synes jeg, at HCØ er et gymnasium, der har givet mig rigtig meget og bekræftet mig i, at jeg gerne vil noget med naturvidenskab. Det har virkelig været et dejligt gymnasium.”

Der var altså rig mulighed for social trivsel og masser af plads til talentudvikling, som Josefine tidligt i gymnasietiden blev sporet ind på. Allerede i 1.g kunne hendes undervisere fornemme hendes interesse for naturvidenskab og anbefalede hende at deltage i Science Talent Academy-programmet, hvilket hun gjorde. Dette var helt særligt, da en sådan plads ikke kunne søges, men kun tilbydes af gymnasiet på baggrund af elevens faglige evner. Science Talent Academy var et læringsforløb for naturvidenskabeligt talentfulde unge fra gymnasiale uddannelser i hele Danmark, dog afholdes programmet ikke længere.

Ud over de mange faglige camps, der blev afholdt, blev Josefine også introduceret til konkurrencen Unge Forskere, som hun deltog i i 3.g, og hvor hun debuterede med sit forskningsprojekt. Josefine har siden fået patent på sin opfindelse i slutningen af 2021 og står nu på listen over danske opfindere. I dag læser hun på 1. år på veterinærmedicinstudiet med gode håb for fremtiden.

”Man kan se en rød tråd, fra da jeg startede på gymnasiet til nu, hvor jeg studerer på universitetet - jeg er kun blevet bekræftet i, at jeg vil noget naturvidenskabeligt.”

Vi ønsker Josefine stort tillykke med patentet og sin titel som opfinder og held og lykke med fremtiden.

Emner

Kategorier


TEC er en erhvervsskole fordelt på syv adresser i Region Hovedstaden. Vi har mere end 30 erhvervsuddannelser, teknisk gymnasium, EUX, 10. klasse og efteruddannelse til faglærte og ufaglærte. Hvert år sikrer vi, at 20.000 mennesker får en uddannelse af høj kvalitet og fokus på erhvervsrettet dannelse og innovation. Vi har en holdning til uddannelse og blander os i samfundsdebatten.

Kontakt

Tine Maria Borresø

Tine Maria Borresø

Pressekontakt Kommunikation- & Pressechef +45 6166 3060


Et uddannelsesvalg for fremtiden

På TEC uddanner vi fagligt stolte og dygtige mennesker. Vi har en høj faglig og pædagogisk standard og samarbejder tæt med virksomheder, brancher og videregående uddannelser nationalt og globalt for at sikre, at der er dygtige unge mennesker og folk med lyst til efteruddannelse til fremtidens arbejdsmarked.

TEC - Technical Education Copenhagen
Stæhr Johansens Vej 7
2000 Frederiksberg
Danmark