Gå til indhold
H.C. Ørsted Gymnasiet skal lære folkeskoleelever at programmere spil

Pressemeddelelse -

H.C. Ørsted Gymnasiet skal lære folkeskoleelever at programmere spil

Den anvendelsesorienterede matematik er i fokus i 16 projekter, der netop har modtaget støtte fra Novo Nordisk Fondens tematiske program om matematik i naturvidenskab og teknologi. Projekterne spænder bredt og handler blandt andet om matematisk modellering, datahåndtering og kodning.

I et af projekterne vil H.C. Ørsted Gymnasiet i København invitere folkeskoleklasser til at designe og programmere spil til arkademaskiner, som de efterfølgende får med hjem på skolen. I et andet projekt vil Aalborg Universitet sammen med fem gymnasier udvikle helt nyt undervisningsmateriale om kunstig intelligens, så gymnasieelever kan forstå de algoritmer og statistiske modeller, der bruges i teknologien.

”Med støtten til projekter om matematik i naturvidenskab og teknologi har det været vores ønske at give børn og unge en endnu stærkere forståelse for, at vi skal bruge matematikken for at undersøge naturen og udvikle teknologien, og det er en stor inspiration at se alsidigheden og den høje kvalitet i de indsendte projekter,” siger Berith Bjørnholm, der er leder af afdelingen Naturvidenskabelig uddannelse og formidling i Novo Nordisk Fonden.

Matematik bragt ud på cykel

Med de 16 projekter, der har modtaget støtte fra Novo Nordisk Fonden, får børn og unge fra daginstitutioner til gymnasier og erhvervsskoler nye måder at bruge matematikken til at forstå natur og teknologi. Samtidig får deres lærere tilbudt læringsressourcer og kurser.

F.eks. vil Lejre Kommune iværksætte et kompetenceløft af 21 matematiklærere i folkeskolen, som arbejder sammen med Professionshøjskolen Absalon om at udvikle nyt undervisningsmateriale om virkelighedsnær matematik.

I et andet projekt vil dygtige naturfagslærere i Hvidovre Kommune træde til i pedalerne på et par Christiana-cykler og tage på hele 700 besøg i dagsinstitutioner og indskolingsklasser i kommunen, hvor de tager børn, pædagoger og lærere med ud i naturen og inspirerer til nye måder at arbejde med matematik udendørs. 

Læs mere om alle 16 projekter her:

Matematikken kommer i spil med nye projekter i hele landet

Related links

Emner

Kategorier


TEC er en erhvervsskole fordelt på syv adresser i Region Hovedstaden. Vi har mere end 30 erhvervsuddannelser, teknisk gymnasium, EUX, 10. klasse og efteruddannelse til faglærte og ufaglærte. Hvert år sikrer vi, at 20.000 mennesker får en uddannelse af høj kvalitet og fokus på erhvervsrettet dannelse og innovation. Vi har en holdning til uddannelse og blander os i samfundsdebatten.

Pressekontakt

Kirsten Flagstad

Kirsten Flagstad

Pressekontakt Gymnasiedirektør og konstitueret kommunikationschef H.C. Ørsted Gymnasiet og Kommunikation 2545 3531

Relateret materiale

Et uddannelsesvalg for fremtiden

På TEC uddanner vi fagligt stolte og dygtige mennesker. Vi har en høj faglig og pædagogisk standard og samarbejder tæt med virksomheder, brancher og videregående uddannelser nationalt og globalt for at sikre, at der er dygtige unge mennesker og folk med lyst til efteruddannelse til fremtidens arbejdsmarked.

TEC - Technical Education Copenhagen
Stæhr Johansens Vej 7
2000 Frederiksberg
Danmark