Gå til indhold
Nyt stærkt rektorkollegium med stort fokus på elever og HTX-uddannelsens utallige muligheder

Pressemeddelelse -

Nyt stærkt rektorkollegium med stort fokus på elever og HTX-uddannelsens utallige muligheder

”Jeg er simpelt hen så glad for, at vi fra årsskiftet vil stå stærkt med ansættelsen af tre rektorer til vores tre afdelinger af HC Ørsted Gymnasiet. Det har været en spændende ansættelsesproces, og vi står i dag med tre rigtigt stærke profiler med relevant erfaring inden for uddannelsessektoren og som ledere.” Sådan udtaler Nina Olsen, der er vicedirektør med ansvar for uddannelsesområdet på TEC, som HC Ørsted Gymnasiet er en del af.

Fra venstre: Line Høyer, Sune Bek og Stefan Kristian Petersen, der tilsammen udgør det nye rektorkollegium på H.C. Ørsted Gymnasiet.

De tre nye rektorer tiltræder pr. 1. januar 2024.

  • Line Høyer bliver rektor for HC Ørsted Gymnasiet på Frederiksberg, og Line fratræder dermed sin nuværende stilling som rektor for HTX i Køge.
  • Sune Bek har ligesom Stefan først været ansat som uddannelsesleder (siden marts 2023) og har efter sommerferien været konstitueret som rektor på HC Ørsted Gymnasiet i Lyngby.
  • Stefan Kristian Petersen, der bliver rektor for HC Ørsted Gymnasiet i Ballerup. Stefan har tidligere været uddannelsesleder i både Ballerup og på Frederiksberg og har de seneste måneder været konstitueret rektor for begge adresser.

”Det bliver spændende at sætte Line, Sune og Stefans viden og kompetencer i spil. Et af deres tydelige fællestræk er, at de har et stort fokus på at sætte eleverne først og styrke vores udvikling af HCØ sammen med underviserne og resten af TEC”, siger Nina Olsen.

H.C. Ørsted Gymnasiet på TEC er et af Danmarks største tekniske gymnasier (HTX) med omkring 1.300 elever fordelt på de tre afdelinger i hhv. Ballerup, Frederiksberg og Lyngby. Aktuelt og i de kommende år har TEC fokus på at øge kendskabet til den inspirerende, eksperimenterende og anvendelsesorienterede undervisning, hvor elever dimitterer med en studentereksamen, der kan veksles til op til 271 videregående uddannelser.


KORT OM REKTORERNE

Stefan Kristian Petersen, 46 år, ny rektor på HCØ Ballerup

”Jeg glæder mig utrolig meget til at tiltræde som rektor for HCØ i Ballerup. Det har været noget af en rejse med otte år i STX-verdenen, tre år i lærerkollegiet på HCØ i Ballerup - efterfulgt af fire år på uddannelseslederposten fordelt på Ballerup og Frederiksberg.

Nu har jeg og lærerkollegiet i Ballerup en betydelig opgave foran os; det handler både om at tiltrække flere elever til gymnasiet, men også om at vi skal have en god flytning til det nye byggeri, og at både elever og ansatte oplever at have en god start på den nye adresse. Det bliver utroligt spændende at være med til at forme kulturen, hverdagen og miljøet fra start.”

CV for Stefan Kristian Petersen

  • 2019-2023: Uddannelsesleder og lektor på HC Ørsted Gymnasiet, Ballerup
  • 2016-2018: Lektor på HC Ørsted Gymnasiet, Ballerup
  • 2007-2016: Lektor ved CPH West
  • 2003-2007: Fuldtidsansat underviser i folkeskolens udskoling

Sune Bek, 53 år, ny rektor på HCØ Lyngby

”Det er en helt fantastisk tillid og opbakning, jeg har fået – jeg er jo ny i både HTX- og erhvervsskolesektoren, og kom til TEC i marts i år som uddannelsesleder. Jeg har godt og vel 30 års erfaringer med mig fra STX-området i forskellige roller, og derfor er det både udfordrende og spændende at blive valgt som rektor på HCØ i Lyngby og som en del af TEC. Det er en stor og spændende organisation, hvor vi skal samarbejde på kryds og tværs om at rekruttere elever, zoome ind på elevperspektivet, og hvordan vi kan udvikle os i en endnu mere erhvervsorienteret retning sammen. Dét glæder jeg mig rigtig meget til at blive en del af.

Jeg glæder mig meget til at skabe et nyt lederhold og lære medarbejderne endnu bedre at kende i faggrupperne. Sammen skal vi sikre mere kontinuitet, og jeg synes det er enormt fedt, at samspillet mellem HCØ og EUD tænkes ind den udvikling, som vi er i gang med på TEC. Fra januar er vi tre rektorer på HCØ, og det ser jeg som en kæmpe fordel, fordi vi som rektorkollegium får endnu bedre mulighed for at udveksle viden, ideer og erfaringer på tværs, så vi også står rigtigt stærkt som ét samlet gymnasium.”

CV for Sune Bek

  • 2019-2023: Uddannelseschef, Nykøbing Katedralskole
  • 2019–2020: Deltidsansættelse som specialkonsulent, Sydkystens Gymnasium, Next.
  • 2018–2019: Viceskoleleder og faglig leder af udskolingen, Frederiksværk Skole.
  • 2014–2017: Rektor, Helsingør Gymnasium.
  • 2004-2014: Uddannelsesleder, Økonomichef, Vicerektor på Frederiksborg Gymnasium & HF.
  • 2012–2018: Konsulent for Grønlands Undervisningsdepartement.
  • 1992–2004: Adjunkt/lektor i idræt og samfundsfag – senere tillige i erhvervsøkonomi, Frederiksborg Gymnasium & HF.

Line Høyer, 46 år, ny rektor på HCØ Frederiksberg

”Spørger du mig om, hvad en HTX-uddannelse egentlig kan, så svarer jeg prompte, at det er dén uddannelse, som allerbedst kan give studenterne de kompetencer, som arbejdsmarkedet skriger på lige nu. Jeg er uddannet cand.mag. i dansk og design, og jeg er ”opvokset” i HTX-verdenen og har haft mange forskellige roller, der spænder lige fra studievejledning til ledelse – senest som rektor på HTX-Køge.

Jeg har altid været fascineret af det, som tekniske erhvervsskoler kan bidrage med for den enkelte og for samfundet. Derfor er jeg også stolt over at tiltræde som rektor på HCØ på Frederiksberg til januar. Jeg glæder mig helt vildt til at møde eleverne og medarbejderne. Vi har en vigtig opgave foran os, med at slå et slag, der giver genlyd, for HTX, og det er superspændende at blive ansat på TEC, som har en stor volumen med helt nyt rektorkollegium og forholdsvis ny vicedirektør. Jeg ved, at ambitionerne for uddannelsesområdet på både HCØ og TEC er store, og jeg glæder mig til at bidrage med mine erfaringer."

CV for Line Høyer

  • 2019-2023: Rektor, Køge HTX og EUX på EUC Sjælland
  • 2018-2019: Specialkonsulent i Rigspolitiet, Afsnitsleder, Uddannelsesadministration & Ressourcestyring på Politiskolen
  • 2014-2018: Studieleder på Det Naturvidenskabelige Gymnasium & 10.Klasseafdelingen, Hotel- og Restaurantskolen
  • 2008-2014: Gymnasielærer og studievejleder, HTX Vibenhus (Nu: Next Vibenshus Gymnasium)


Kategorier


TEC er en erhvervsskole fordelt på syv adresser i Region Hovedstaden. Vi har mere end 30 erhvervsuddannelser, teknisk gymnasium, EUX, 10. klasse og efteruddannelse til faglærte og ufaglærte. Hvert år sikrer vi, at 20.000 mennesker får en uddannelse af høj kvalitet og fokus på erhvervsrettet dannelse og innovation. Vi har en holdning til uddannelse og blander os i samfundsdebatten.

Kontakt

Maren Kaadt

Maren Kaadt

Pressekontakt Konstitueret kommunikationschef Kommunikation +45 2545 3242
Lærke Cecilie Lindegård

Lærke Cecilie Lindegård

Pressekontakt Presseansvarlig +4525453457
Mette Østerdal

Mette Østerdal

Pressekontakt Souschef i Kommunikationsafdelingen +4525453484

Et uddannelsesvalg for fremtiden

På TEC uddanner vi fagligt stolte og dygtige mennesker. Vi har en høj faglig og pædagogisk standard og samarbejder tæt med virksomheder, brancher og videregående uddannelser nationalt og globalt for at sikre, at der er dygtige unge mennesker og folk med lyst til efteruddannelse til fremtidens arbejdsmarked.

TEC - Technical Education Copenhagen
Stæhr Johansens Vej 7
2000 Frederiksberg
Danmark