Gå til indhold
Nicolai Bogø Stabell og Lasse Johansen fra H. C. Ørsted Gymnasiet i Lyngby
Nicolai Bogø Stabell og Lasse Johansen fra H. C. Ørsted Gymnasiet i Lyngby

Pressemeddelelse -

Pris til gymnasielærere på H.C. Ørsted Gymnasiet for at løfte kemiundervisningen til et nyt niveau

Nicolai Bogø Stabell og Lasse Johansen fra H. C. Ørsted Gymnasiet i Lyngby modtager Novo Nordisk Fondens Naturvidenskabelige Gymnasielærerpris 2022 øst for Storebælt.

På H. C. Ørsted Gymnasiet i Lyngby er kemiundervisningen løftet til helt nye højder.

Gymnasiet har nemlig to af landets mest engagerede kemiundervisere ansat, og det betyder, at eleverne på skolen blandt andet kan deltage i træningshold til det internationale Kemi-OL.

Derudover har talentarbejdet omkring kemi haft effekter på de andre naturvidenskabelige fag, således at eleverne på H. C. Ørsted Gymnasiet i dag kan deltage i Geografi-OL, Fysik-OL, Biologi-OL, Georg Mohr, Dansk Datalogi-Dyst, Cybermissionen, U17 EOES Science-DM og mange flere konkurrencer.

»Vi er utroligt beærede over, at vi først og fremmest er fundet værdige til at blive indstillet. Det er en kæmpe anerkendelse af vores arbejde, og prisen kan forhåbentlig være med til at sætte endnu mere fokus på vores talentarbejde og bane vejen for endnu flere spændende ting,« siger Nicolai Bogø Stabell.

Novo Nordisk Fondens Naturvidenskabelige Gymnasielærerpris har til formål at anerkende og synliggøre en særlig indsats inden for naturvidenskabelig undervisning på ungdomsuddannelserne. Med prisen følger 250.000 kr., hvoraf 50.000 kr. er en personlig hæderspris, mens 200.000 går til gymnasiet. 

Du kan læse mere om prisen her.

Ville ønske han selv havde haft mulighederne

Både Nicolai Bogø Stabell og Lasse Johansen er keminørder i den mest positive betydning af ordet. Nicolai Bogø Stabell har faktisk selv gået på H. C. Ørsted Gymnasiet og haft Lasse Johansen som lærer, og han ville ønske, at der også dengang havde været de samme muligheder for eleverne, som der er i dag.

»Det startede med, at vi blot ville lave noget for de særligt kemiinteresserede, til at vi i dag har et omfattende talentarbejde, hvor vi har mulighed for at putte flere ressourcer ind i faget, fordi det interesserer så mange elever,« siger Nicolai Bogø Stabell.

Vil udvikle eget undervisningsmateriale

Rektor Lars Viborg Jørgensen fra H. C. Ørsted Gymnasiet indstillede Nicolai Bogø Stabell og Lasse Johansen til at modtage prisen, og han er glad og stolt over, at de to undervisere modtager anerkendelsen. Lars Viborg Jørgensen fortæller, at ud af 750 nyopstartede elever på gymnasiet valgte flere end 100 at melde sig til Kemi-OL.

»Det er stukket helt af, og det viser, at de her to gutter kan et eller andet ekstraordinært. De brænder selv for kemi, og den entusiasme og glæde ved faget smitter af på eleverne,« siger han.

Med prisen fra Novo Nordisk Fonden følger 200.000 kr., som går til H. C. Ørsted Gymnasiet, og selvom det endnu ikke er besluttet, hvad pengene skal gå til, har Lasse Johansen en idé.

»Vi har en lang ønskeliste til laboratorieudstyr, som kan gøre det muligt at dyrke kemi på et højt niveau. Der skal vi se, hvor meget vi kan få for pengene, og ellers vil vi gerne udvikle vores eget undervisningsmateriale, som vi kan skræddersy til eleverne, og som i større omfang involverer praktisk træning, da det er en forudsætning for at klare sig godt til Kemi-OL,« siger han.

Emner

Kategorier


TEC er en erhvervsskole fordelt på syv adresser i Region Hovedstaden. Vi har mere end 30 erhvervsuddannelser, teknisk gymnasium, EUX, 10. klasse og efteruddannelse til faglærte og ufaglærte. Hvert år sikrer vi, at 20.000 mennesker får en uddannelse af høj kvalitet og fokus på erhvervsrettet dannelse og innovation. Vi har en holdning til uddannelse og blander os i samfundsdebatten.

Kontakt

Maren Kaadt

Maren Kaadt

Pressekontakt Konstitueret kommunikationschef Kommunikation +45 2545 3242
Lærke Cecilie Lindegård

Lærke Cecilie Lindegård

Pressekontakt Presseansvarlig +4525453457
Mette Østerdal

Mette Østerdal

Pressekontakt Souschef i Kommunikationsafdelingen +4525453484

Et uddannelsesvalg for fremtiden

På TEC uddanner vi fagligt stolte og dygtige mennesker. Vi har en høj faglig og pædagogisk standard og samarbejder tæt med virksomheder, brancher og videregående uddannelser nationalt og globalt for at sikre, at der er dygtige unge mennesker og folk med lyst til efteruddannelse til fremtidens arbejdsmarked.

TEC - Technical Education Copenhagen
Stæhr Johansens Vej 7
2000 Frederiksberg
Danmark