Gå til indhold
Netop udlærte automatikteknikere Magnus Sørensen, Nicklas Pedersen og Peter Hemmje Nielsen fremviser deres svendeprøve på Industri 4.0-anlæg på TEC, Videnscenter for Automation og Robotteknologi.
Netop udlærte automatikteknikere Magnus Sørensen, Nicklas Pedersen og Peter Hemmje Nielsen fremviser deres svendeprøve på Industri 4.0-anlæg på TEC, Videnscenter for Automation og Robotteknologi.

Pressemeddelelse -

Videnscenter for Automation og Robotteknologi videreføres til og med 2024

Børne- og Undervisningsministeriet har besluttet at videreføre erhvervsuddannelsernes videnscentre. Det vækker glæde hos styregruppen bag Videnscenter for Automation og Robotteknologi (Nord), som nu kan fortsætte sit arbejde med at skabe viden om den teknologiske udvikling på tværs af landets erhvervsskoler og i erhvervslivet.

Fremtidens faglærte medarbejdere skal være klar til at håndtere automation og robotteknologi, så de kan matche industrivirksomhedernes behov. Derfor glæder det Videnscenter for Automation og Robotteknologi (Nord), at Børne- og Undervisningsministeriet har besluttet at videreføre landets ni videnscentre for erhvervsuddannelserne til og med 2024.

- Med videreførelsen af Videnscenter for Automation og Robotteknologi kan vi fortsætte med at udvikle og gennemføre aktiviteter målrettet dygtige elever og erhvervsskolelærere, der skal opkvalificeres inden for dette felt. Fælles for aktiviteterne er, at de kredser om Industri 4.0, som rummer intelligente løsninger og styring med bl.a. sensorer, robotter og digitale processer. Det kræver nye kundskaber hos vores elever gennem endnu mere praksisnær undervisning, så de står klar til et automatiseret arbejdsmarked, forklarer Charlotte Lundius fra TEC, som er en af partnerskolerne bag videnscenteret.

I næsten to år har videnscenteret som et fagligt fyrtårn arbejdet på at sikre, at medarbejdere i industrien kan anvende nye, moderne teknologier, så danske virksomheder er med i front, når det gælder den teknologiske omstilling. Videnscenteret har således faciliteret samarbejde, vidensdeling og netværk på tværs af erhvervsskoler, grundskoler, videregående uddannelser, virksomheder og brancher.

- Videnscenteret har, allerede i løbet af de første år, givet TEC en unik mulighed for at videreudvikle vores undervisning af både lærlinge og kursister. Det har givet os et væsentligt fagligt og kvalitetsmæssigt løft, hvor lærerne i videnscenteret har fået tilført en række nye kompetencer inden for automation og robotteknologi. Vi ser frem til at udbygge videnscenterets undervisningstilbud og undervisningsfaciliteter de kommende år. TEC forventer allerede i slutningen af 2020 at tilføje nye undervisningstilbud til lærlinge, kursister og faglærere. I de kommende år vil TEC indgå partnerskaber med andre vidensinstitutioner og interessenter og således styrke fundamentet som videnscenter i automation og robotteknologi i Østdanmark, fortæller Per Buron, uddannelseschef på TEC.

FAKTA: Om Videnscenter for Automation & Robotteknologi (Nord)

Videnscenter for Automation og Robotteknologi (Nord) er et samarbejde mellem TEC, TECHCOLLEGE, NEXT, Mercantec og EUC Nordvest. Videnscenterets formål er at bidrage med den nyeste viden inden for den teknologiske udvikling og samtidig øge udbredelsen af industriel automation på tværs af brancher og industrier.

Related links

Emner

Kategorier


TEC er en erhvervsskole fordelt på syv adresser i Region Hovedstaden. Vi har mere end 30 erhvervsuddannelser, teknisk gymnasium, EUX, 10. klasse og efteruddannelse til faglærte og ufaglærte. Hvert år sikrer vi, at 20.000 mennesker får en uddannelse af høj kvalitet og fokus på erhvervsrettet dannelse og innovation. Vi har en holdning til uddannelse og blander os i samfundsdebatten.

Pressekontakt

Kirsten Flagstad

Kirsten Flagstad

Pressekontakt Gymnasiedirektør og konstitueret kommunikationschef H.C. Ørsted Gymnasiet og Kommunikation 2545 3531

Et uddannelsesvalg for fremtiden

På TEC uddanner vi fagligt stolte og dygtige mennesker. Vi har en høj faglig og pædagogisk standard og samarbejder tæt med virksomheder, brancher og videregående uddannelser nationalt og globalt for at sikre, at der er dygtige unge mennesker og folk med lyst til efteruddannelse til fremtidens arbejdsmarked.

TEC - Technical Education Copenhagen
Stæhr Johansens Vej 7
2000 Frederiksberg
Danmark