Gå til indhold
Thomas Bro Falkenberg (til højre) vandt en guldmedalje til Kemi-OL, mens Kasper K. Jakobsen (2. fra højre) fik bronze. De er begge elever på H.C. Ørsted Gymnasiet.
Thomas Bro Falkenberg (til højre) vandt en guldmedalje til Kemi-OL, mens Kasper K. Jakobsen (2. fra højre) fik bronze. De er begge elever på H.C. Ørsted Gymnasiet.

Nyhed -

Elev fra H.C. Ørsted Gymnasiet vinder guld til Kemi-OL

Thomas Bro Falkenberg og Kasper K. Jakobsen er begge netop begyndt i 3.g på H.C. Ørsted Gymnasiet. Derudover har de også tilfælles, at de er blandt de fire bedste gymnasieelever i Danmark til kemi.

I begyndelsen af august var de derfor en del af det danske landshold, der deltog ved Kemi-olympiaden i Paris. Resultatet blev historisk flot – det blev til en guldmedalje og tre bronzemedaljer, og det er første gang siden 2006, at et dansk landshold er vendt hjem med en guldmedalje i bagagen.

Deltagerne blev testet i både praktisk og teoretisk viden, og derefter uddeles der medaljer efter et særligt system, hvor de bedste 10 % får guld, de næste 20 % får sølv, og derefter får 30 % bronze.
Til medaljeceremonien sad de danske deltagere spændte og ventede på, hvornår de blev råbt op. For tre ud af fire af de danske deltagere blev det til en bronzemedalje, mens Thomas Bro Falkenberg kunne høre sit navn råbt op som et af de sidste: "Jeg havde aldrig troet, at jeg ville klare mig så godt, og det tog en del tid at fatte, at jeg virkelig havde klaret mig til en 11. plads.” Ud af 300 deltagere må det siges at være en flot placering.

Fagligt og socialt udbytte

Selve konkurrencen foregik over to dage, men deltagerne var samlet 10 dage, så der var tid til at opleve Paris og lære de andre deltagere at kende. Både Thomas Bro Falkenberg og Kasper K. Jakobsen fremhæver det sociale ved konkurrencen: ”Jeg fik venner fra hele kloden, og jeg kommer til at savne det selskab rigtig meget.

De er også enige om, at de gerne ville bruge noget af deres sommerferie på Kemi-OL en anden gang. Det skyldes både det sociale og det store faglige udbytte. ”Olympiaderne er med til at motivere yderligere faglig læring og fordybelse i fagene, hvilket ellers ikke er et tilbud på mange institutioner,” udtaler Thomas Bro Falkenberg.

Talentarbejde på H.C. Ørsted Gymnasiet

At give eleverne denne mulighed for fordybelse er vigtig for H.C. Ørsted Gymnasiet, og dygtige lærere arbejder hårdt for at at sikre eleverne et fagligt udfordrende skolemiljø. Derfor har skolen et træningshold rettet mod Kemi-OL, hvor eleverne bliver undervist i kemi, der rækker ud over et normalt gymnasieniveau. Den viden er nødvendig for at kvalificere sig til landsholdet og klare sig godt til OL. Thomas Bro Falkenberg og Kasper K. Jakobsen har arbejdet hårdt for at blive dygtige til kemi, og de er levende beviser på, at H.C. Ørsted Gymnasiets talentarbejde virker.

Related links

Emner

Kategorier

Kontakt

Maren Kaadt

Maren Kaadt

Pressekontakt Konstitueret kommunikationschef Kommunikation +45 2545 3242
Lærke Cecilie Lindegård

Lærke Cecilie Lindegård

Pressekontakt Presseansvarlig +4525453457
Mette Østerdal

Mette Østerdal

Pressekontakt Souschef i Kommunikationsafdelingen +4525453484

Relateret materiale

Et uddannelsesvalg for fremtiden

På TEC uddanner vi fagligt stolte og dygtige mennesker. Vi har en høj faglig og pædagogisk standard og samarbejder tæt med virksomheder, brancher og videregående uddannelser nationalt og globalt for at sikre, at der er dygtige unge mennesker og folk med lyst til efteruddannelse til fremtidens arbejdsmarked.

TEC - Technical Education Copenhagen
Stæhr Johansens Vej 7
2000 Frederiksberg
Danmark