Gå til indhold
Benjamin Muntz med alle sine medaljer fra diverse talentkonkurrencer.
Benjamin Muntz med alle sine medaljer fra diverse talentkonkurrencer.

Nyhed -

Fra H.C. Ørsted Gymnasiet til Nobelprisceremonien

Hvert år dyster unge fra hele landet om at komme til det prestigefyldte seminar for unge forskere, SIYSS, i Stockholm. Ud over 1. pladsen i Unge Forskere kan de også vinde en billet til Nobelprisceremonien.

I år var den tidligere elev fra H.C. Ørsted Gymnasiet Benjamin Muntz den heldige vinder af denne billet. Det er nu andet år i træk, Benjamin Muntz kommer hele vejen til finalen i Unge Forskere og til Nobelceremonien. Denne gang med et både kreativt og ambitiøst projekt om, hvordan atomer ville se ud, hvis vores univers havde ekstra dimensioner. På seminariet præsenterede han sin forskning, som startede med spørgsmålet: ”Hvorfor er verden i tre dimensioner – hvorfor er den ikke én, to eller én million”.

SIYSS's intense, ugelange program samles 25 unge mellem 18-25 år fra hele verden om deres fælles interesse for naturvidenskab og forskning. Hvert år sender Unge Forskere i samarbejde med Ungdommens Naturvidenskabelige Forening (UNF) en finalist afsted til at deltage i festlighederne. Og det er en særdeles eftertragtet sponsorpræmie. Så det er ikke kun nogle af verdens førende forskere, der er til stede her ved overrækkelserne, men også nogle unge talenter.

”Det mest fantastiske var uden tvivl at kunne deltage til Nobelprisarrangementerne. Jeg havde her en 15-minutters samtale med Barry Barish (Nobelprismodtager) omkring sorte huller og kvantefysik, hvor vi kunne diskutere vores meninger”, fortæller Benjamin Muntz.

Som det kan ses på billedet har Benjamin efterhånden vundet en god håndfuld medaljer ved diverse talentkonkurrencer.

Efter gymnasiet i 2017 med et snit på 12,3 i lommen rejste Benjamin Muntz til London for at læse teoretisk fysik ved Imperial College London. Hans plan er at få en Ph.d. i teoretisk fysik og at blive forsker og lektor.

Related links

Emner

Kategorier

Kontakt

Maren Kaadt

Maren Kaadt

Pressekontakt Konstitueret kommunikationschef Kommunikation +45 2545 3242
Lærke Cecilie Lindegård

Lærke Cecilie Lindegård

Pressekontakt Presseansvarlig +4525453457
Mette Østerdal

Mette Østerdal

Pressekontakt Souschef i Kommunikationsafdelingen +4525453484

Relateret materiale

Et uddannelsesvalg for fremtiden

På TEC uddanner vi fagligt stolte og dygtige mennesker. Vi har en høj faglig og pædagogisk standard og samarbejder tæt med virksomheder, brancher og videregående uddannelser nationalt og globalt for at sikre, at der er dygtige unge mennesker og folk med lyst til efteruddannelse til fremtidens arbejdsmarked.

TEC - Technical Education Copenhagen
Stæhr Johansens Vej 7
2000 Frederiksberg
Danmark