Gå til indhold
H.C. Ørsted Gymnasiet - den røde stålkonstruktion er den kommende aula.
H.C. Ørsted Gymnasiet - den røde stålkonstruktion er den kommende aula.

Nyhed -

Fejring af fremtidens gymnasium

Fredag den 22. november fejrede TEC rejsegilde for opførelsen af H.C. Ørsted Gymnasiet i Lyngby. Trods kulde og regn var mange dukket op for at fejre begivenheden, og blandt medarbejdere, bestyrelsesmedlemmer, entreprenører, arkitekter og håndværkere var også Lyngby-Taarbæk Kommunes borgmester Sofia Osmani til stede ved "håndværkernes fest".

Der var fine taler, fremvisning af byggeriet og fabelagtige hotdogs.

Når H.C. Ørsted Gymnasiets elever og undervisere i Lyngby skal forlade de lejede lokaler på DTU i 2020, kan de glæde sig over at skulle flytte ind i et splinternyt byggeri, der bliver et anderledes og utraditionelt gymnasium, hvor der leges med former og ruminddeling, som vil inspirere til nye metoder inden for pædagogik og didaktik.

Moderne læringskatedral

Vicedirektør på TEC, Jacob Jersild, var første taler. Han lagde ud med en anekdote om en mand, der stopper op ved to stenhuggere, der begge er i færd med at hugge sten firkantet. "Hvad laver du?" spørger han den første. "Jeg hugger sten firkantet," svarer han. "Hvad laver du så?" spørger han derefter den anden. "Jeg er med til at bygge en katedral," svarer han.

"Og det er præcis, hvad dette byggeri handler om. Hvis der er noget, der må give mening at være med til at bygge som arkitekt, ingeniør, entreprenør eller håndværker, så må det være et uddannelsessted – en moderne læringskatedral. Et sted, hvor vi giver vores unge lyst og evner til at lære mere, komme videre, nyttiggøre deres viden og dermed bidrage til fortsat velstand i Danmark."

Jacob Jersild afsluttede: "Planlægningen af dette byggeri startede for tre år siden, og derfor er vi som bygherre super spændte på at se det færdige byggeri og glæder os til at tage det i brug.

Det byggeri, vi ser nu, er i høj kvalitet, og vi håber og forventer, at alle involverede entreprenører, arkitekter, ingeniører og håndværkere vil gøre alt, hvad I kan, for at dette fortsætter. Vi ved, at tidsplanen er stram, men vi har tillid til, at I får projektet færdigt til tiden og i høj kvalitet, selvfølgelig med fokus på sikkerhed undervejs."

Rektor på H.C. Ørsted Gymnasiet i Lyngby, Christine Lehn-Schiøler, og bygningschef på TEC, Lasse Kristensen.

TEC insisterer på utraditionelt gymnasium

Karl-Martin Buch Frederiksen, som er partner fra Kant arkitekter, takkede for samarbejdet med entreprenørfirmaet Anker Hansen & Co., Orbicon og Thing Brandt Landskab og for god sparring med AI

"Her er en bygning, der peger ind i fremtiden. Tak til TEC for, at vi med dette gymnasium tænker undervisning på en helt ny måde. Hos TEC er de skarpe på, hvad de ville have, og de insisterer og holder fast. Det er en fornøjelse at være en del af," afsluttede han.

Karl-Martin Buch Frederiksen, partner i Kant arkitekter, holder tale.

Related links

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Kirsten Flagstad

Kirsten Flagstad

Pressekontakt Gymnasiedirektør og konstitueret kommunikationschef H.C. Ørsted Gymnasiet og Kommunikation 2545 3531

Relateret materiale

Et uddannelsesvalg for fremtiden

På TEC uddanner vi fagligt stolte og dygtige mennesker. Vi har en høj faglig og pædagogisk standard og samarbejder tæt med virksomheder, brancher og videregående uddannelser nationalt og globalt for at sikre, at der er dygtige unge mennesker og folk med lyst til efteruddannelse til fremtidens arbejdsmarked.

TEC - Technical Education Copenhagen
Stæhr Johansens Vej 7
2000 Frederiksberg
Danmark