Nyhed -
Flygtninge får integrationsuddannelse på erhvervsskoler
TEC og Hotel- og Restaurantskolen har i et samarbejde 15 flygtninge på AMU-kursus for tiden, hvor de får IT-kurser i form af ”Kontorsupport” og ”Brug af pc på arbejdspladsen” samt kursus i ”Sikkerhed og førstehjælp i rengøringsarbejdet”.
Forløbet hedder Servicebetjent, og flygtningene er næsten alle sammen ansat i ministerier eller kommuner.
De har netop været på tredje modul ud af i alt fire. Hotel- og restaurantskolen kørte modul 1, og TEC kører modul 2, 3 og 4. I uge 10-11 kommer de igen til deres sidste modul (modul 4).
Kurserne er en del af Integrationsgrunduddannelsen (IGU), som skal sikre mulighed for arbejde og opkvalificering for flygtninge og familiesammenførte til flygtninge, hvis kvalifikationer og produktivitet endnu ikke står mål med kravene på det danske arbejdsmarked.
IGU er et forløb på to år, som indbefatter ansættelse i en lønnet praktikstilling på en virksomhed og skoleundervisning med uddannelsesgodtgørelse. Skolegangen består enten af sprogundervisning eller faglige AMU-kurser.
Rami og Munir fra Syrien
To af deltagerne på kurset hedder Rami og Munir, og de kommer begge fra Syrien.
Rami har været i Danmark i tre år og har været ansat i ATP siden 1. januar 2017.
”Det har været lærerigt, og jeg kan helt sikkert bruge kurserne i mit arbejde. Særligt IT-kurserne har været meget anvendelige”, udtaler Rami.
Rami drømmer om at blive fastansat i ATP som servicebetjent, da det er et godt arbejde med nogle søde kollegaer.
Munir har været i Danmark i 1,25 år og har været ansat i Miljø- og fødevareministeriet – også siden 1. januar 2017.
Munir fortæller, at han har kunnet bruge sin nye viden i flere forskellige forbindelser – ikke kun i sit arbejde. Han kan sagtens se, at han kan bruge det, han har lært på kurserne, på flere forskellige arbejdspladser, og han har været særlig glad for IT-kurserne og Introduktion til det danske arbejdsmarked. ”Den viden kan jeg bruge over alt, og det er vigtigt at kende reglerne i et nyt land”, udtaler Munir.
Munir drømmer om at uddanne sig inden for økonomi.