Gå til indhold
Fra fjernsyn til hamsterbur

Nyhed -

Fra fjernsyn til hamsterbur

Har du nogensinde hørt om nogen, der har lavet sit fjernsyn om til et hamsterbur? Nej vel?! Det havde vi heller ikke, men den er god nok! Det var lige præcis det 24-årige elektrikerelev Oliwia Zarebska gjorde med et oldgammelt fjernsyn, mens kæresten lå syg med Corona.

”Og så sidder jeg dér og piller ved alle de dér ledninger, der var i fjernsynet, og så tænker jeg ”ej, det er da lidt spændende!” Og så fordi jeg er et meget impulsivt menneske, så gik der lige to timer, og så havde jeg søgt ind på grundforløb 2, og så er jeg her nu,” smiler hun. Oliwia har været i gang med elektrikeruddannelsen i lige knap et halvt år, og det varer ikke længe før, hun skal i lære i SIF-Gruppen.

Oliwia arbejder med noget, som vi andre tager for givet i det daglige. Vi kommer hjem fra skole eller fra arbejde og trykker på stikkontakten, så vi har lys i rummet, kan oplade vores telefoner, lave mad, vaske tøj, vaske op and the list goes on. Det er alt sammen ting, som gør vores liv til den rene luksus, og som vi ikke ville kunne gøre uden elektrikere. Men det, der er endnu vigtigere, og som de færreste af os måske tænker på, er, at elektrikere sørger for den livsnødvendige strøm på vores hospitaler – ”Vi sørger for, at alle kan leve,” siger Oliwia.

”Og det er blæret at kunne de her ting,” fortsætter Oliwia ”Jeg kan selv lave el i det hus, jeg måske en dag køber. Samfundet har brug for os – at vi fikser ting. Hvis vi ikke var der, så ville det hele gå i stå.”

Udviklingen inden for el går ikke i stå. Der sker nemlig rigtig meget - især inden for lysoptimering, hvor man kan efterligne dagslysets naturlige cyklus, som kan være godt for vores stofskifte. Man kan også styre lyset i hjemmet via en app på telefonen, og så er der naturligvis den grønne energi som vindenergi, solenergi og jordenergi. Det er alle ting, der gør en forskel for os mennesker og for klimaet.

På TEC kan du starte på elektrikeruddannelsen fire gange om året: i august, oktober, januar og april. Læs mere på https://www.tec.dk/erhvervsudd... og tilmeld dig en af vores mange spændende uddannelser.

Kategorier

Kontakt

Maren Kaadt

Maren Kaadt

Pressekontakt Konstitueret kommunikationschef Kommunikation +45 2545 3242
Lærke Cecilie Lindegård

Lærke Cecilie Lindegård

Pressekontakt Presseansvarlig +4525453457
Mette Østerdal

Mette Østerdal

Pressekontakt Souschef i Kommunikationsafdelingen +4525453484

Relateret materiale

Et uddannelsesvalg for fremtiden

På TEC uddanner vi fagligt stolte og dygtige mennesker. Vi har en høj faglig og pædagogisk standard og samarbejder tæt med virksomheder, brancher og videregående uddannelser nationalt og globalt for at sikre, at der er dygtige unge mennesker og folk med lyst til efteruddannelse til fremtidens arbejdsmarked.

TEC - Technical Education Copenhagen
Stæhr Johansens Vej 7
2000 Frederiksberg
Danmark