Gå til indhold
Flere end 600 elever deltog i workshoppen på en af TECs 5 adresser. Foto: Elvin Misimovic, Headspace
Flere end 600 elever deltog i workshoppen på en af TECs 5 adresser. Foto: Elvin Misimovic, Headspace

Nyhed -

Gi´ os flere skoleture, pauser og lærere som Hassan

Spændet var bredt og idéerne mange, da 600 TEC-elever torsdag morgen mødtes for at vride hjernerne og komme med ideer til, hvordan de kan møde i skole med et smil. P3, der i 2023 har fokus på unges mentale trivsel, arrangerede Danmarks største workshop, som ikke kun foregik på TEC, men på ungdomsuddannelser i hele landet. En workshop, som blev til input til TECs direktør og politikerne på Christiansborg.

Af: Freelancejournalist Maren Kaadt

Elever Tobias Thomasen og Cem Semovski er nogle af dem, der ser det som vigtigt for trivslen at få flere lærere som Hassan.

-Lærerne er på mange måder det vigtigste for, hvor glad man er for at gå i skole, og mange af de andre ideer såsom flere pauser og skoleture kommer af sig selv, når bare man har en lærer som Hassan. Han lytter, varierer sin undervisning og kan se på os, om vi trænger til en pause, fortæller Cem Semovski.

-Ja, det handler om gensidig respekt, supplerer Tobias Thomasen, der synes, det er vigtigt, at ideerne ikke siver ud i sandet men i stedet kommer videre til dem, der kan gøre noget ved dem.

Derfor er han glad for, at det bliver sendt til direktøren for TEC, og at det sammen med input fra alle de øvrige ungdomsuddannelser bliver samlet af P3 og sendt til Christiansborg.

Tobias Thomasen og Cem Semovski
Tobias Thomasen og Cem Semovski er i gang med at komme til ideer til bedre trivsel, og som de selv kan gennemføre i klassen. Foto: Maren Kaadt

TEC griber bolden og gør det bedre
TEC sætter stor pris på de mange konstruktive ideer og er i fuld gang med at bearbejde dem og vurdere, hvilke det er muligt at handle på, hvornår og hvordan.

-Det er afgørende, at vi løbende arbejder med at styrke de unges trivsel, og hvordan vi kan understøtte den både personligt og fagligt, så de vokser i den tid, de er på TEC. Derfor er ”Operation ha’ det godt” vigtig at prioritere. Og det forpligter os, siger Morten Emborg.

Headspace
Dagen blev faciliteret af Headspace. Foto: Maren Kaadt


Kedelige ting bliver sjove sammen
Benjamin Simonsen og Mark Ranuif Neumeyer fik med hjælp fra en nipnapper talt om nogle ting, som de ellers ikke plejer at tale om, og som de synes er vigtige både for trivslen og for at lære noget.

-Det gør en stor forskel i hverdagen, at man hjælper hinanden på vej. Det kan fx være, at man gør dagens hjemmearbejde til gruppearbejde, fordi det er bedre end at sidde alene med noget, der bøvler. På den måde kan vi også selv gøre noget for vores trivsel, siger Benjamin Simonsen.

-Ja, eller man kan begynde at træne sammen, supplerer Mark Ranuif Neumeyer, der synes, at træning er kedeligt, men sammen med Benjamin bliver det til noget, der gør hverdagen sjovere.

Benjamin Simonsen og Mark Ranuif Neumeyer
Benjamin Simonsen og Mark Ranuif Neumeyer er gode til at gøre hverdagen bedre for hinanden. Foto: Maren Kaadt

Udsnit af TEC-elevernes ideer fra dagen

 • Sænke lydniveauet i klassen
 • Rydde op i klassen
 • Gemme telefonerne mere væk
 • Hjælpe hinanden med opgaver og lektier
 • Flere kvindelige faglærte
 • Lærere der lytter
 • Gensidig respekt mellem elever og lærere
 • Adgang til fitnessrum
 • Netværkstimer (timer på tværs af hold og årgange)
 • Flere skoleture
 • Flere pauser
 • Udluftning på toiletterne
 • Flere vandposter
 • Studieture
 • Billigere mad i kantinen

Fakta om "Operation ha´ det godt":
Torsdag den 9. marts gav P3 tusindvis af unge over hele landet mulighed for at tale med hinanden om, hvad der skal til for at have det godt. Målet er at finde ud af, hvordan vi kan skabe bedre mental trivsel for os selv og hinanden gennem små og store forandringer i de unges hverdag. Formen var to timers styret workshop, hvor ideerne både tilgår klasserne, skoleledelsen og Christiansborg.

Emner

Kategorier

Kontakt

Maren Kaadt

Maren Kaadt

Pressekontakt Konstitueret kommunikationschef Kommunikation +45 2545 3242
Lærke Cecilie Lindegård

Lærke Cecilie Lindegård

Pressekontakt Presseansvarlig +4525453457
Mette Østerdal

Mette Østerdal

Pressekontakt Souschef i Kommunikationsafdelingen +4525453484

Et uddannelsesvalg for fremtiden

På TEC uddanner vi fagligt stolte og dygtige mennesker. Vi har en høj faglig og pædagogisk standard og samarbejder tæt med virksomheder, brancher og videregående uddannelser nationalt og globalt for at sikre, at der er dygtige unge mennesker og folk med lyst til efteruddannelse til fremtidens arbejdsmarked.

TEC - Technical Education Copenhagen
Stæhr Johansens Vej 7
2000 Frederiksberg
Danmark