Nyhed -
Hattrick på faglig anerkendelse til kemilærer fra H.C. Ørsted Gymnasiet i Lyngby
”Det er en kæmpe ære at modtage den her medalje. SNU samler alt fra topforskere til dedikerede grundskolelærere omkring én fælles passion; nemlig naturvidenskabelig formidling. Og med den her udmærkelse bliver jeg en del af et meget fornemt selskab.”
Sådan siger Nicolai Stabell, der er kemilærer på H.C. Ørsted Gymnasiet i Lyngby.
Nicolai Stabells passion for naturvidenskab og undervisning er ikke til at tage fejl af: I en alder af bare 28 år har han modtaget Novo Nordisk Fondens Naturvidenskabelige Gymnasielærerpris 2022, Politikens Undervisningspris 2023 og nu også H.C. Ørsted Medaljen i bronze, som Selskabet for Naturlærens Udbredelse (SNU) netop har tildelt ham. Med medaljen følger et rejselegat på 25.000 kroner samt 50.000 kroner til et projekt på H.C. Ørsted Gymnasiet sponseret af energiselskabet Ørsted.
I SNU’s begrundelse for tildelingen af bronzemedaljen hedder det blandt andet:
”Nicolai er en fremragende lærer, der har evne til at engagere sig personligt og skabe et unikt undervisningsmiljø. Han formår at opnå et højt fagligt niveau hos sine elever, samtidig med at bidrage til inklusion af elever med særlige behov.”
Også hos energiselskabet Ørsted er der stor anerkendelse af Nicolais bemærkelsesværdige evne til at formidle naturvidenskab:
”Det er enormt vigtigt at have gode rollemodeller som Nicolai, der ikke alene arbejder for, at eleverne udvikler gode kompetencer og et højt fagligt niveau inden for kemi – ovenikøbet i samarbejde med et universitet – han sørger også for at inkludere elever med særlige behov og få spredt kendskab til STEM-fagene til dem, der ikke automatisk er eksponeret for mulighederne. Det er derfor glædeligt at se den dygtige og ambitiøse kemilærer Nicolai Bogø Stabell som årets medaljemodtager,” siger Mathias Stolpe, som er Senior Lead Numerical Specialist hos Ørsted og Ørsteds repræsentant i bedømmelsesudvalget.
Du kan læse mere om Nicolai Stabells medaljetildeling, rejselegat og pristildeling på SNU’s hjemmeside: Han udfordrer eleverne og gør naturvidenskab vedkommende | snu.dk
Indstillingerne til SNU-medaljen kommer fra gymnasieskoler over hele Danmark. Derefter har et fagkyndigt bedømmelsesudvalg under ledelse af Hans Lindemann, fhv. rektor for Metropolitanskolen, bedømt og truffet beslutning om den endelige modtager.
Om Nicolai Bogø Stabell
I 2015 – året efter, at Nicolai Stabell blev student fra Lyngby Tekniske Gymnasium, i dag H.C. Ørsted Gymnasiet – blev han ansat på gymnasiet som kemilærer. Og her underviser han fortsat, syv år senere. Derudover er han blevet talentudvikler, og står både i spidsen for gymnasiets Turbokemiforløb og elevtræning til de danske, nordiske og internationale kemiolympiader.
Ved semesterstart beder Nicolai Stabell altid sine elever om at skrive deres forventninger til undervisningen, klassens niveau og deres egen udvikling ned. På den måde kan han møde dem på det niveau, de selv ønsker.
”Jeg vil gerne være med til at give vores elever det fællesskab om kemien, som jeg selv savnede som ung. Derfor er det supermotiverende for mig at være med til at udvikle deres potentiale og bane vej for, at de kan realisere deres drømme,” siger Nicolai Stabell Bogø.
”Det faglige miljø sitrer nærmest af engagement herude, og det er fantastisk at opleve som underviser,” fortæller han. Og det er netop en af bevæggrundene for, hvorfor han fortsat motiveres af at undervise, selvom han også er tilknyttet forskningsprojekter hos henholdsvis Novo Nordisk og Danmarks Tekniske Universitet (DTU).
Om H.C. Ørsted Gymnasiet
H.C. Ørsted Gymnasiet har tre afdelinger i henholdsvis Lyngby, Ballerup og på Frederiksberg. Det er et af landets største tekniske gymnasier (HTX).
Som det eneste HTX-gymnasium i landet tilbyder H.C. Ørsted Gymnasiet i Lyngby, at et hold elever kan følge et forløb på DTU. Derudover har gymnasiet ’turbokemi’, som er tre års kemi-pensum på A-niveau – samlet på ét år. Turbokemikerne træner typisk op til nationale, nordiske og internationale olympiader.
Du kan læse mere om H.C. Ørsted Gymnasiet her – og du kan også besøge de tre afdelinger af gymnasiet inden ansøgningsfristen i marts – klik her for at se datoer for åbent hus-arrangementer og besøgsdage: Åbent hus og besøgsdage på HCØ | TEC