Gå til indhold
I dyb koncentration med Dobot
I dyb koncentration med Dobot

Nyhed -

Hvad kan man lære af en multifunktionel robotarm?


”Robotterne kan lave præcisionsarbejde på ting så store som biler og helt ned til ting i atomstørrelse. Der kan menneskehænder ikke være med, fordi de ryster for meget,” fortæller Frederik Haurum fra TEC."

Frederik er en af 20 erhvervsuddannelseselever på grundforløb 1 på TEC i Ballerup, som er ved at finde ud af, hvad man kan lære af en multifunktionel robotarm. Klassen tester Dobots og undervisningsforløb, som Videnscenter for Automation og Robotteknologi (Nord) stiller til rådighed for undervisningen på erhvervsskoler.

Dobots er en slags små skrivebords robotarme, som eleverne skal kalibrere og programmere, så de kan bruges til at løfte (mobiltelefoner) med sugekop, tegne (FCK og Brøndby logoer), gribe og flytte genstande på interimistiske produktionsbånd og skære med laser

”Vi snuser kun til faget, men det giver et indblik i den større del af automatisering. Det giver en god basal viden om og oplevelse af, hvad det er, man kan komme til at arbejde med ude på de store fabrikker. Det er rigtig fedt,” fortæller den 18-årige elev Frederik Haurum.

Som kommende automatikteknikerelev giver det rigtig god mening at lære de små robotter at kende. Sammen med sine kammerater har Magnus Beck programmeret Dobot´en til at transportere plastikelementer op på toppen af en rampe via et lille samlebånd.

”Det lærer mig, hvordan automation fungerer, og hvad der skal til for, at det bevæger sig. Vi har kun arbejdet med det i dag, så jeg skal lige forstå det helt, men det er ret sjovt,” siger Magnus.

Kontakt Videnscenter for Automation og Robotteknologi (Nord) på https://videnscenterportalen.dk/arn/, hvis du vil låne Dobots til din undervisning.

Emner

Kategorier

Kontakt

Maren Kaadt

Maren Kaadt

Pressekontakt Konstitueret kommunikationschef Kommunikation +45 2545 3242
Lærke Cecilie Lindegård

Lærke Cecilie Lindegård

Pressekontakt Presseansvarlig +4525453457
Mette Østerdal

Mette Østerdal

Pressekontakt Souschef i Kommunikationsafdelingen +4525453484

Relateret materiale

Et uddannelsesvalg for fremtiden

På TEC uddanner vi fagligt stolte og dygtige mennesker. Vi har en høj faglig og pædagogisk standard og samarbejder tæt med virksomheder, brancher og videregående uddannelser nationalt og globalt for at sikre, at der er dygtige unge mennesker og folk med lyst til efteruddannelse til fremtidens arbejdsmarked.

TEC - Technical Education Copenhagen
Stæhr Johansens Vej 7
2000 Frederiksberg
Danmark