Gå til indhold
Nu er fotoudstillingen FAGLÆRT åbnet på Kongens Nytorv

Nyhed -

Nu er fotoudstillingen FAGLÆRT åbnet på Kongens Nytorv

20 kærlighedshistorier om drømmen om at blive håndværker gør i disse dage - og frem til den 11. juni - Kongens Nytorv ENDNU smukkere. 💜 Her kan man nemlig lige nu opleve de trekantede standere med portrætter og personlige fortællinger, og i går var der fernisering i solskin på den smukke plads.


TECs direktør Morten Emborg lagde i sin åbningstale især vægt på, at i en tid med kunstig intelligens, digital kommunikation og højt tempo på alle kanaler – der har vi her på TEC valgt at hylde håndværkere på en total oldschool måde ved at bremse op og spørge os selv, hvordan vi kan være med til at nuancere debatten om håndværksfagenes betydning for Danmarks udvikling.

Og ideen med at bruge vore flotte billedmaterialer fra filmoptagelserne på uddannelserne er blevet til både en fotoudstilling og bogudgivelse ved navn FAGLÆRT:

“Udstillingen her er en hyldest af ALLE faglærte – gennem tiden, nu og fremover … For os er det her også lidt en svendeprøve. Vi håber, at vi bidrager 20 nye nuancer på, hvad det vil sige at vælge en erhvervsuddannelse. Vi håber også, at udstillingen sætter gang i nye samtaler om uddannelse og arbejde - for lykkes vi med det, så har vi bestået svendeprøven” sagde Morten.

Bagefter holdt to af eleverne tale: Amanda, der uddanner sig til låsesmed, og Rasmus, der uddanner sig til blikkenslager.


"Jeg lagde arbejdet som kontorassistent på hylden og søgte ind. Og dét har jeg ikke fortrudt. Jeg er så stolt over det, som jeg har gang i lige nu. Både fordi jeg elsker låse. Men også fordi jeg som kvindelig håndværker er med til at nedbryde en masse fordomme. For dem er der mange af, selvom vi skriver 2024," sagde Amanda i sin tale.

Hun forklarede også, at hun synes, at det er fedt at være faglært, fordi der er ikke noget bedre end at kunne hjælpe nogen med noget, de ikke selv kan finde ud af:

“Da jeg blev spurgt, om jeg ville være med på den her udstilling, var jeg ikke tvivl: Selvfølgelig ville jeg det. For jeg ved selv, hvor vigtigt det er at have en rollemodel, når man er ung og i tvivl om, hvad man vil med sit liv,” sluttede Amanda.

For Rasmus havde det også været vigtigt at få lov til at stå frem ved ferniseringen og fortælle om hans personlige rejse frem til uddannelsen som blikkenslager:

“Først var jeg soldat. Så blev jeg gourmetkok – eller pincetkok, som man siger i branchen. Det der dem, som elsker præcision og nøjagtighed. Jeg var kok i en hulens masse år. Men det sled på mig. Og på min familie. Og da corona kom – og den ramte restaurationsbranchen hårdt –fik jeg tid til at tænke mig om. Jeg fik et pusterum, hvor jeg gav mig selv lov til at drømme.”

Du kan se lidt fotos fra udstillingen herunder - men den er klart federe at opleve ved selvsyn. Det kan du nå frem til den 11. juni, hvorefter udstillingen rykker videre til Folkemødet på Bornholm. Læs her, hvor udstillingen derefter befinder sig: tec.dk/faglaertEmner

Kategorier

Kontakt

Lærke Cecilie Lindegård

Lærke Cecilie Lindegård

Pressekontakt Presseansvarlig +4525453457

Et uddannelsesvalg for fremtiden

På TEC uddanner vi fagligt stolte og dygtige mennesker. Vi har en høj faglig og pædagogisk standard og samarbejder tæt med virksomheder, brancher og videregående uddannelser nationalt og globalt for at sikre, at der er dygtige unge mennesker og folk med lyst til efteruddannelse til fremtidens arbejdsmarked.

TEC - Technical Education Copenhagen
Stæhr Johansens Vej 7
2000 Frederiksberg
Danmark