Gå til indhold
Smag på erhvervsuddannelserne med ny praktikmulighed for gymnasieelever og sabbatister

Nyhed -

Smag på erhvervsuddannelserne med ny praktikmulighed for gymnasieelever og sabbatister

Erhvervsskolerne tæller spændt ned til uge 43. Her slår skolerne nemlig som noget nyt dørene op for et 2-3 dages praktikforløb for afgangselever på alle gymnasiale uddannelser (stx, htx, hhx, hf) og elever med gymnasial baggrund på sabbat.

Tanken er at give praktikanter en unik mulighed for at opleve, hvordan det er at gå på en bestemt erhvervsuddannelse, før man evt. begynder på erhvervsuddannelsen.

Praktikken er en slags smagsprøve på en lang række forskel forskellig forskellige fag, undervisningsformen og miljøet på erhvervsskolerne – en enestående mulighed for 'hands on' at prøve ting af og opleve studiemiljøet.

I løbet af praktikken fortæller lærlinge, der selv har gymnasial baggrund, om den uddannelse, de selv er i gang med, og om, hvordan en baggrund som student kan gavne/være en fordel på en EUD-uddannelse.


Hvordan er praktikforløbet skruet sammen?

Praktikken varer 2-3 dage og foregår på en erhvervsuddannelse (onsdag til fredag) i uge 43. Der er flere mulige modeller for praktikforløbet:

  • 2 dage på erhvervsskole
  • 2 dage på erhvervsskole og 1 dag i virksomhedspraktik
  • 1 dag på erhvervsskole og 1 dag i virksomhedspraktik
  • Praktikanterne møder lærlinge, der selv har gymnasial baggrund, som fortæller om den uddannelse, de er i gang med, og hører om, hvordan en baggrund som student kan gavne/være en fordel på en EUD-uddannelse – fx hvordan grundfagene anvendes på uddannelsen (fx dansk og matematik).

Eleverne tilmelder sig via studievalg.dk/eudpraktik/.

Få mere at vide
: Initiativet kaldes "EUD-praktik for gymnasieelever og sabbatister" og bliver skudt i gang for første gang i uge 43.

Praktikken svarer til studiepraktik på de videregående uddannelser og er et samarbejde mellem Den Europæiske Union, Region Hovedstaden, Studievalg Danmark og Copenhagen Skills.

Projektleder Jette Als fra Copenhagen Skills kan svare på dine spørgsmål – ring til Jette på mobil 25453260 eller besøg https://copenhagenskills.dk/erhvervsskole/eudpraktik/

Emner

Kategorier

Kontakt

Maren Kaadt

Maren Kaadt

Pressekontakt Konstitueret kommunikationschef Kommunikation +45 2545 3242
Lærke Cecilie Lindegård

Lærke Cecilie Lindegård

Pressekontakt Presseansvarlig +4525453457
Mette Østerdal

Mette Østerdal

Pressekontakt Souschef i Kommunikationsafdelingen +4525453484

Et uddannelsesvalg for fremtiden

På TEC uddanner vi fagligt stolte og dygtige mennesker. Vi har en høj faglig og pædagogisk standard og samarbejder tæt med virksomheder, brancher og videregående uddannelser nationalt og globalt for at sikre, at der er dygtige unge mennesker og folk med lyst til efteruddannelse til fremtidens arbejdsmarked.

TEC - Technical Education Copenhagen
Stæhr Johansens Vej 7
2000 Frederiksberg
Danmark