Gå til indhold
Elever fra 9. klasse i Frederikssund på virksomhedsbesøg.
Elever fra 9. klasse i Frederikssund på virksomhedsbesøg.

Nyhed -

Virksomhedsbesøg åbner unges øjne for erhvervsuddannelser

I regi af FUEL har 94 elever fra 9. klasse og deres lærere i Frederikssund været på besøg i fem forskellige virksomheder i projektet Karriereagenterne i en uge. Formålet er at skabe interesse hos de unge og give dem lyst til at arbejde i én af virksomhederne en dag. Projektet får eleverne til at undersøge hvilke uddannelser, der kan kvalificere til jobs i virksomheden og udfordrer den gængse måde, hvorpå unge starter på en uddannelse - for derefter at søge job i en vilkårlig virksomhed.

Ugen kulminerede med ung-til-ung præsentationer, hvor eleverne både ”solgte” EUD-vejen for andre elever og gav virksomhederne feedback på, hvordan de bedst kommunikerer med unge for at skabe interesse for virksomhedens praktik-/elevpladser.

- Det har været en ret spændende uge – i starten ville jeg have en gymnasial uddannelse, men jeg har fundet ud af, at en erhvervsuddannelse åbner døre til mange ting, så nu vil jeg gerne have en erhvervsuddannelse, fortæller 15-årige Selin Yildiz fra 9.X. Jeg har altid drømt om at åbne en café. I starten tænkte jeg, det virkede svært at åbne en café, og jeg tænkte, at jeg kunne arbejde i en butik i stedet, men en erhvervsuddannelse gør det måske nemmere, siger Selin.

Karriereagenterne er en karriere-læringsaktivitet udviklet på tværs af folkeskoler, erhvervsskoler, UU og Frederikssund Erhverv i FUEL-projektet. Det var første gang, Karriereagenterne blev prøvet af, og konceptet fik positive tilbagemeldinger fra lærere, elever og virksomheder. Nu skal konceptet formidles til andre kommuner.

FUEL

FUEL (Før, Under og Efter-Læringsmiljøer) er et samarbejde mellem TEC, Knord, Esnord, SOPU, Frederikssund Erhverv og Frederikssund Kommune. Projektet arbejder for, at flere unge vælger og gennemfører en erhvervsuddannelse. 

Related links

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Kirsten Flagstad

Kirsten Flagstad

Pressekontakt Gymnasiedirektør og konstitueret kommunikationschef H.C. Ørsted Gymnasiet og Kommunikation 2545 3531

Relateret materiale

Et uddannelsesvalg for fremtiden

På TEC uddanner vi fagligt stolte og dygtige mennesker. Vi har en høj faglig og pædagogisk standard og samarbejder tæt med virksomheder, brancher og videregående uddannelser nationalt og globalt for at sikre, at der er dygtige unge mennesker og folk med lyst til efteruddannelse til fremtidens arbejdsmarked.

TEC - Technical Education Copenhagen
Stæhr Johansens Vej 7
2000 Frederiksberg
Danmark