Få vores nyheder på mail

Virksomhedsbesøg åbner unges øjne for erhvervsuddannelser

Nyhed   •   Nov 27, 2018 09:17 CET

Elever fra 9. klasse i Frederikssund på virksomhedsbesøg.

I regi af FUEL har 94 elever fra 9. klasse og deres lærere i Frederikssund været på besøg i fem forskellige virksomheder i projektet Karriereagenterne i en uge. Formålet er at skabe interesse hos de unge og give dem lyst til at arbejde i én af virksomhederne en dag. Projektet får eleverne til at undersøge hvilke uddannelser, der kan kvalificere til jobs i virksomheden og udfordrer den gængse måde, hvorpå unge starter på en uddannelse - for derefter at søge job i en vilkårlig virksomhed.

Ugen kulminerede med ung-til-ung præsentationer, hvor eleverne både ”solgte” EUD-vejen for andre elever og gav virksomhederne feedback på, hvordan de bedst kommunikerer med unge for at skabe interesse for virksomhedens praktik-/elevpladser.

- Det har været en ret spændende uge – i starten ville jeg have en gymnasial uddannelse, men jeg har fundet ud af, at en erhvervsuddannelse åbner døre til mange ting, så nu vil jeg gerne have en erhvervsuddannelse, fortæller 15-årige Selin Yildiz fra 9.X. Jeg har altid drømt om at åbne en café. I starten tænkte jeg, det virkede svært at åbne en café, og jeg tænkte, at jeg kunne arbejde i en butik i stedet, men en erhvervsuddannelse gør det måske nemmere, siger Selin.

Karriereagenterne er en karriere-læringsaktivitet udviklet på tværs af folkeskoler, erhvervsskoler, UU og Frederikssund Erhverv i FUEL-projektet. Det var første gang, Karriereagenterne blev prøvet af, og konceptet fik positive tilbagemeldinger fra lærere, elever og virksomheder. Nu skal konceptet formidles til andre kommuner.

FUEL

FUEL (Før, Under og Efter-Læringsmiljøer) er et samarbejde mellem TEC, Knord, Esnord, SOPU, Frederikssund Erhverv og Frederikssund Kommune. Projektet arbejder for, at flere unge vælger og gennemfører en erhvervsuddannelse.