Få vores nyheder på mail

Ekstraordinært dygtige lærlinge modtager priser

Pressemeddelelse   •   Okt 02, 2018 09:03 CEST

Torsdag den 27. september hyldede metalindustrien 25 af sine største talenter i Den Sorte Diamant i København, da Metalindustriens Lærlingepris blev uddelt for 16. gang.

Endnu en gang havde TEC elever med som prismodtagere, og i år var det Emilie Teglers Olsen, som er lærling på flyteknikeruddannelsen B1 i Hvidovre, og automatikteknikerlærling på Frederiksberg, Jenny Marie Stensby.

Under prisoverrækkelsen deltog beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen. "Det er dejligt, når vi festligholder, belønner og tør tale om dem, der gør en ekstraordinær forskel. Det skal vi blive bedre til i lille Danmark, for hvis vi skal blive ved med at gøre en forskel i verden, er vi afhængige af, at der er nogen der er ekstraordinært dygtige, og det er I," lød det fra beskæftigelsesministeren.

Antallet af indstillede til ML-Prisen var igen rekordhøjt. Flere end 270 nyuddannede svende var indstillet til den ærefulde pris. De 25 svende har alle udmærket sig med et 12-tal til svendeprøve og har desuden kvalificeret sig til prisen ved at have stort faglig overblik, være kvalitets- og ansvarsbevidste og ved at være gode kammerater og kolleger på deres arbejdsplads. For at komme i betragtning til ML-Prisen skal indstillingen både komme fra praktikvirksomheden og erhvervsskolen.

På billedet fra venstre: Forbundssekretær i Dansk Metal, Kasper Palm, flyteknikerlærling Emilie Teglers Olsen og formand for Metalindustriens Uddannelsesudvalg og DI's erhvervsuddannelseschef, Lone Folmer Berthelsen.

På billedet fra venstre: Forbundssekretær i Dansk Metal, Kasper Palm, automatikteknikerlærling Jenny Marie Stensby og formand for Metalindustriens Uddannelsesudvalg og DI's erhvervsuddannelseschef, Lone Folmer Berthelsen.

TEC er en erhvervsskole fordelt på syv adresser i Region Hovedstaden. Vi har mere end 30 erhvervsuddannelser, teknisk gymnasium, EUX, 10. klasse og efteruddannelse til faglærte og ufaglærte. Hvert år sikrer vi, at 20.000 mennesker får en uddannelse af høj kvalitet og fokus på erhvervsrettet dannelse og innovation. Vi har en holdning til uddannelse og blander os i samfundsdebatten.