Gå til indhold
H.K.H. Kronprinsen indvier H.C. Ørsted Gymnasiet i Lyngby

Pressemeddelelse -

H.K.H. Kronprinsen indvier H.C. Ørsted Gymnasiet i Lyngby

TEC inviterer pressen til indvielsesfest af ny, prisvindende gymnasiebygning torsdag den 10. marts kl. 14, hvor H.K.H. Kronprinsen vil stå for selve indvielsen.

I februar 2019 tog TEC første spadestik til H.C. Ørsted Gymnasiet i Lyngby, og i år, den 4. januar 2022, flyttede elever og undervisere ind i et nyt og flot byggeri.

Naturvidenskab og nytænkning af undervisningspraksis smelter sammen i et eksperimentarium i det 8.000 kvadratmeter store gymnasium, som kan rumme 10 spor (ca. 30 klasser) og er et anderledes og utraditionelt gymnasium, hvor der leges med former og ruminddeling.

Torsdag den 10. marts kl. 14.00-16.00 fejrer TEC det nye gymnasium ved en indvielsesfest. H.K.H. Kronprinsen vil forestå indvielsen af H.C. Ørsted Gymnasiet, og der vil være mulighed for guidede ture i den nye bygning for Hans Kongelige Højhed og efterfølgende for de øvrige gæster.

H.C. Ørsted hyldes med signaturgymnasium

H.C. Ørsted har en særlig fremtrædende rolle på dette tekniske gymnasium, som har taget navn efter den betydningsfulde videnskabsmand. Han engagerede og fordybede sig i mange forskelligartede områder for at kunne ”åbne verden” for sig selv, sin samtid og sin eftertid. Han opdagede elektromagnetismen og aluminium, opfandt nye danske ord til at beskrive nye fænomener og oprettede institutioner.

Det er derfor ikke spor tilfældigt, at bygningen indeholder referencer til den elektromagnetiske spole og er en hyldest til videnskaben – og til fysikeren, filosoffen og videnskabsmanden, H.C. Ørsted.

”Ligesom naturvidenskaben og nytolkning af undervisningspraksis og –metode har afspejlet sig i arkitekturen, er jeg overbevist om, at arkitekturen også vil komme til at inspirere til nye metoder inden for pædagogik og didaktik,” udtaler Morten Emborg, direktør for TEC.

Hædret med international arkitekturpris

Byggeriet er allerede blevet hædret med den prestigefyldte internationale arkitekturpris ICONIC AWARDS 2018, hvor det vandt i kategorien ’Innovative Architecture – best of best’ foran en række internationale projekter.

H.C. Ørsted Gymnasiet var også nomineret til den internationale World Architecture Festival 2018 i kategorien ’Education – Future Projects’.

Om TEC og H.C. Ørsted Gymnasiet

TEC har mere end 30 erhvervsuddannelser, teknisk gymnasium: H.C. Ørsted Gymnasiet, EUX, 10. klasse og kurser og efteruddannelse til faglærte og ufaglærte. Hvert år sikrer TEC, at 20.000 elever og kursister får en uddannelse af høj kvalitet med fokus på erhvervsrettet dannelse og innovation.

H.C. Ørsted Gymnasiet, som er en del af TEC, er et teknisk gymnasium (HTX) med fokus på teknologi og naturvidenskab.

Gymnasiet har tre afdelinger i København, som ligger på Frederiksberg, i Ballerup og Lyngby, med en fælles faglig vision, som realiseres i et tæt samarbejde på tværs af en solid faglighed og stærke kompetencer inden for naturvidenskab og teknologi. H.C. Ørsted Gymnasiet bidrager til at styrke fremtidens samfund ved at være nysgerrige, samarbejdende, selvstændige og dygtige.

Praktisk information

Indvielsen finder sted torsdag den 10. marts kl. 14.00-16.00.

Adresse:

H.C. Ørsted Gymnasiet

Paul Fennebergs Allé 20

2800 Kgs. Lyngby

Tilmelding kræves fra inviterede.

Pressekontakt

Pressen bedes tilmelde sig senest den 9. marts kl. 12.00 hos kommunikationschef Morten Bo Berthelsen, mbb@tec.dk, 2545 3607, med navn, stilling og medie.

Bemærk, at der i forbindelse med rundvisningen er begrænset plads til pressen, og at der ved stor interesse vil finde en udvælgelse sted. Pressen får direkte besked dagen før om deres dækningsmuligheder på dagen.

Emner

Kategorier


TEC er en erhvervsskole fordelt på syv adresser i Region Hovedstaden. Vi har mere end 30 erhvervsuddannelser, teknisk gymnasium, EUX, 10. klasse og efteruddannelse til faglærte og ufaglærte. Hvert år sikrer vi, at 20.000 mennesker får en uddannelse af høj kvalitet og fokus på erhvervsrettet dannelse og innovation. Vi har en holdning til uddannelse og blander os i samfundsdebatten.

Kontakt

Maren Kaadt

Maren Kaadt

Pressekontakt Konstitueret kommunikationschef Kommunikation +45 2545 3242
Lærke Cecilie Lindegård

Lærke Cecilie Lindegård

Pressekontakt Presseansvarlig +4525453457
Mette Østerdal

Mette Østerdal

Pressekontakt Souschef i Kommunikationsafdelingen +4525453484

Relateret materiale

Et uddannelsesvalg for fremtiden

På TEC uddanner vi fagligt stolte og dygtige mennesker. Vi har en høj faglig og pædagogisk standard og samarbejder tæt med virksomheder, brancher og videregående uddannelser nationalt og globalt for at sikre, at der er dygtige unge mennesker og folk med lyst til efteruddannelse til fremtidens arbejdsmarked.

TEC - Technical Education Copenhagen
Stæhr Johansens Vej 7
2000 Frederiksberg
Danmark