Få vores nyheder på mail

Indisk ambassadørbesøg på TEC 26. oktober

Pressemeddelelse   •   Okt 23, 2020 09:27 CEST

På TEC glæder vi os til at få besøg af den indiske ambassadør i Danmark, Ajit Gupte.

Det sker mandag d. 26. oktober kl. 10.30 – 12.00 på Stæhr Johansens Vej 7, 2000 Frederiksberg.

I kølvandet på det netop afholdte virtuelle topmøde imellem statsminister Mette Frederiksen og premierminister Modi, lægger Indiens ambassadør nu vejen forbi TEC - Technical Education Copenhagen på Frederiksberg, hvor han sammen med studerende og undervisere zoomer ind på bl.a. fremtidens grønne omstilling – set fra et indisk perspektiv. Og med fokus på inspiration mellem Danmark og Indien.

Formålet med besøget er at markere den gensidige forståelse mellem de to lande – ikke mindst inden for den netop indgåede aftale omhandlende den grønne omstilling, hvor uddannelse og omskoling er afgørende.

Igennem de sidste tre år er TEC – sammen med tre andre erhvervsskoler i Danmark – med i uddannelseskonsortiet DCAC - Danish Consortium for Academic Craftsmanship. DCAC har gennem de sidste tre år indgået en række aftaler med større indiske organisationer.

I samarbejdet med de indiske partnere om uddannelse og opkvalificering af den indiske arbejdsstyrke med særligt fokus på erhvervsuddannelsesområdet og grøn teknologi/omstilling, kan Danmark inspirere inderne i praksisnær undervisning og vores lange tradition for vekseluddannelser (skiftevis skole og praktik i virksomhed).

Dagens program:

10.30 - 11.15: Ambassadøren holder oplæg for elever, Q&A-session og overdragelse af et indisk mini-bibliotek bestående af klassiske, indiske litterære værker til brug for TECs elever og medarbejdere.

11.15- 11.30: Plantning af venskabstræ med ambassadøren og direktør for TEC, Morten Emborg samt eleverne i gården (inkl. fotosession)

11.30- 12.00: Møde om fremtidigt strategisk samarbejde med TECs direktion 

Kontaktperson:

Kommunikationschef Morten Bo Berthelsen, 25 45 36 07, mbb@tec.dk

TEC er en erhvervsskole fordelt på syv adresser i Region Hovedstaden. Vi har mere end 30 erhvervsuddannelser, teknisk gymnasium, EUX, 10. klasse og efteruddannelse til faglærte og ufaglærte. Hvert år sikrer vi, at 20.000 mennesker får en uddannelse af høj kvalitet og fokus på erhvervsrettet dannelse og innovation. Vi har en holdning til uddannelse og blander os i samfundsdebatten.