Få vores nyheder på mail

Konkurrencemennesket Mikkel til DM i Skills for smede

Pressemeddelelse   •   Okt 04, 2019 11:07 CEST

Mikkel (tv) har kvalificeret sig til DM i Skills. Her ses han sammen med 1. og 3. pladsen.

Regionsmesterskaberne for smede blev afholdt 1.-2. oktober på TEC. På hjemmebane lykkedes det Mikkel Nielsen, der er lærling hos Nordsjællands Diesel A/S og elev på TEC, at komme på en flot 2. plads og derved kvalificere sig til DM i Skills, som foregår 16.-18. januar i Bella Center København.

Eleverne fik udleveret et tegningssæt den første morgen, da konkurrencen begyndte, så ingen af dem havde set tegningerne før. Tegningerne viste et skab med fod, som eleverne skulle lave i løbet af de to dage – en svær opgave, som var valgt for at presse eleverne, så de er bedre forberedt til DM i Skills, hvor de også kommer til at være under pres. Den svære opgave betød, at eleverne var under et stort tidspres, og 11 ud af 12 afleverede først i sidste øjeblik.

Konkurrencegenet vandt

Mikkel var også med til regionsmesterskaberne sidste år, hvor han dog ikke kvalificerede sig til DM i Skills. I år var han derfor opsat på, at det skulle lykkes. Han kom da også godt fra start den første dag, hvor han arbejdede roligt og struktureret, men på andendagen begyndte han at mærke presset. Han oplevede et par problemer og lavede et par småfejl, og et øjeblik overvejede han tanken om at give op.

Heldigvis er Mikkel konkurrencemenneske med stort K. Når han ikke laver smedearbejde, dyrker han motocross på højt plan, så han er vant til at skulle præstere under pres og altid yde sit bedste. Derfor pakkede han hurtigt de negative tanker væk og kæmpede alt, hvad han kunne for at nå at blive færdig.

Det lykkedes lige akkurat, og resultatet var af så høj kvalitet, at han nu skal forberede sig til DM i Skills. Han beviste, at man kommer langt med hårdt arbejde, og at det aldrig kan betale sig at give op.

TEC er en erhvervsskole fordelt på syv adresser i Region Hovedstaden. Vi har mere end 30 erhvervsuddannelser, teknisk gymnasium, EUX, 10. klasse og efteruddannelse til faglærte og ufaglærte. Hvert år sikrer vi, at 20.000 mennesker får en uddannelse af høj kvalitet og fokus på erhvervsrettet dannelse og innovation. Vi har en holdning til uddannelse og blander os i samfundsdebatten.