Få vores nyheder på mail

​Politikerne vil spare på erhvervsuddannelserne for at få mere politi på gaden

Pressemeddelelse   •   Aug 28, 2020 14:21 CEST

Når man fratager erhvervsuddannelserne at gøre opmærksom på sig selv ved specifikt at gå efter markedsføring, så bytter man betjente for håndværkere.

Det giver ikke mening at på strandhugst i budgettet til information, kommunikation og markedsføring på erhvervsskoler som bytte for flere politifolk. Det bør adskilles, så flere unge mennesker fortsat kan stifte bekendtskab med erhvervsuddannelserne.

I den politiske aftale om erhvervsuddannelserne fra 2015 nævnes der specifikt, at erhvervsuddannelserne skal øge deres markedsandele betydeligt. Dette opnås kun ved at være i dialog med de unge mennesker og invitere dem inden for – det er netop hvad markedsføring bruges til på erhvervsskolerne, fx via introforløb, besøgsdage, uddannelsesmesser mv.

Ja, så det er alvorligt, for det handler ikke om busreklamer og glitterpapir, men om at rekruttere unge mennesker til tømrervirksomheden, el-virksomheden, it-virksomheden, produktionsvirksomheden - alle virksomheder, der skaber værdi til vores samfund.

TEC er en erhvervsskole fordelt på syv adresser i Region Hovedstaden. Vi har mere end 30 erhvervsuddannelser, teknisk gymnasium, EUX, 10. klasse og efteruddannelse til faglærte og ufaglærte. Hvert år sikrer vi, at 20.000 mennesker får en uddannelse af høj kvalitet og fokus på erhvervsrettet dannelse og innovation. Vi har en holdning til uddannelse og blander os i samfundsdebatten.