Gå til indhold
TECs SUPER dygtige elever, som stiller op til DM i Skills.
TECs SUPER dygtige elever, som stiller op til DM i Skills.

Pressemeddelelse -

SUPER dygtige håndværkerelever konkurrerer om at blive Danmarks bedste

De har talent, er top-tunede og har trænet i månedsvis for at blive klar. "Nogle er så dygtige med deres hænder, at man næsten ikke forstår, hvordan det går til", sagde H.M. Dronningen i sin nytårstale. Det er i høj grad gældende for TECs ni super dygtige elever, som i næste uge deltager i DM i Skills - danmarksmesterskaberne for erhvervsuddannelserne. 

Samfundet har brug for flere kloge hænder, og mangel på kvalificeret arbejdskraft er blandt fremtidens største trusler mod de danske virksomheder. På TEC gør vi alt, hvad vi kan, for at uddanne så mange talentfulde håndværkere som overhovedet muligt, og vi er stolte af i år at kunne stille op med det største hold nogen sinde med superpower og masser af selvtillid.

Danmarks største uddannelsesevent

DM i Skills er det årligt tilbagevendende danmarksmesterskab for erhvervsuddannelserne. I år foregår det i MCH Messecenter i Herning d. 18.-20. januar. 

Omkring 300 unge er med som deltagere, hvor de kæmper inden for de forskellige fag om at blive landets bedste. Ved det seneste DM i Skills, der løb af stablen i januar 2017 i Aalborg, besøgte lige knapt 55.000 mennesker DM i Skills i løbet af mesterskabets tre dage, hvilket gør DM i Skills til det største uddannelsesevent i Danmark.

DM i Skills giver de unge chancen for at vise deres talenter. Det er desuden med til at skærpe deres faglige niveau og vise omverdenen – heriblandt grundskoleelever – erhvervsuddannelsernes mangeartede og spændende muligheder.

Sideløbende med Danmarksmesterskabet afholdes Skills Stafetten for elever i 8. klasse. Holdene udtages på forhånd ude på den lokale erhvervsskole. Tanken med denne konkurrence er at aktivere de besøgende grundskoleelever og gøre dem til aktive deltagere.

Derudover får de besøgende skoleelever mulighed for at afprøve deres egen faglige kunnen i de særlige “Prøv og mærk-stande”. Her kan de også snakke med unge på erhvervsuddannelserne samt med vejledere.

DM i Skills er åben for alle interesserede, og der er gratis adgang.

TECs deltagere

Smedene: Carl Fasmer, der bor i Hillerød og er i lære hos Emil Nielsens Smedeværksted A/S og Peter Bergmann fra Valby, der er i lære hos Sommer Metalvarefabrik

Elektrikeren: Nikolaj S. Nielsen fra Søborg, som er i lære hos Elfirmaet PHL ApS

Bygningsmaleren: Mille N. Westergaard fra Værløse, som er i lære hos Gentoftemaleren I/S

Vvs’eren: Oscar Zeymer Jacobsen fra Virum, som er i lære hos Kridahl Tag & VVS ApS

Automatikteknikeren: Jonas Dennis Jeppson fra Tureby, som er i lære på Hvidovre Hospital

Personvognsmekaniker: Daniel Balsby fra København, som er i lære hos Molges Biler

Karosseriteknikerne: Mohammad-Ali Al-Momen fra Brønshøj, som er i lære hos Bilpavillonen København ApS og Christopher Buchholdt fra Kastrup, som er i lære hos Semler Retail A/S

Related links

Emner

Kategorier


TEC er en erhvervsskole fordelt på syv adresser i Region Hovedstaden. Vi har mere end 30 erhvervsuddannelser, teknisk gymnasium, EUX, 10. klasse og efteruddannelse til faglærte og ufaglærte. Hvert år sikrer vi, at 20.000 mennesker får en uddannelse af høj kvalitet og fokus på erhvervsrettet dannelse og innovation. Vi har en holdning til uddannelse og blander os i samfundsdebatten.

Kontakt

Tine Maria Borresø

Tine Maria Borresø

Pressekontakt Kommunikation- & Pressechef +45 6166 3060


Relateret materiale

Et uddannelsesvalg for fremtiden

På TEC uddanner vi fagligt stolte og dygtige mennesker. Vi har en høj faglig og pædagogisk standard og samarbejder tæt med virksomheder, brancher og videregående uddannelser nationalt og globalt for at sikre, at der er dygtige unge mennesker og folk med lyst til efteruddannelse til fremtidens arbejdsmarked.

TEC - Technical Education Copenhagen
Stæhr Johansens Vej 7
2000 Frederiksberg
Danmark