Gå til indhold
Solceller på TEC
Solceller på TEC

Pressemeddelelse -

TEC investerer massivt i grøn energi

Mange virksomheder i Danmark har allerede skrevet bæredygtighed ind i deres CSR-strategi eller vision. Men hvor langt er der egentlig fra tanke til handling?

For uddannelsesinstitutionen TEC er der ganske kort. Bæredygtighed er nemlig et vigtigt anker i deres grundforståelse og strategi, og det har TECs afdelinger i Hvidovre, Gladsaxe og Lyngby for nyligt rykket på.

Ved at indgå i et klimapartnerskab med den grønne energikonsulentvirksomhed NRGreen har TEC investeret massivt i den grønne omstilling.

Tilsammen har de tre afdelinger fået installeret over 3/4 megawatt solcelleanlæg og opsat 40 ladestandere til opladning af elevers og medarbejderes elbiler. Alene solcelleanlæggene vil spare klimaet for over 130 ton CO2 om året.

Det er vigtigt for TEC at være en god rollemodel på den grønne omstilling, når de også uddanner mange unge mennesker inden for håndværk, som i stigende grad er en del af denne omstilling.

Fra solenergi til strøm i elbiler

Energien fra solcellerne vil ikke kun indgå som et led i skolens energiforbrug, men vil også levere strøm til ladestanderne, således at elever og ansatte kan lade deres elbiler med grøn strøm produceret på skolens tag.

Gitte Svendsen, hovedansvarlig for miljø- og energitiltag på TEC, udtaler:

“For os som uddannelsesinstitution er det selvfølgelig vigtigt at bidrage til den grønne omstilling.

Ved at koble vores grønne energiproduktion fra solceller sammen med ladestandere til elever og ansattes biler letter vi deres hverdag og kan måske på sigt være med til at præge fleres bilvalg mod en grøn model.”

Simon Borbiconi, partner i NRGreen, udtaler:

“Der er virkelig mange måder for virksomheder at blive mere grønne på. Men lige præcis denne cirkulære form for el-generering og forbrug giver virksomheder en gylden mulighed for at støtte op om regeringens klimamål for 2030, hvor mere end 1.000.000 elbiler skal køre på vejene i Danmark. Flere lokale solanlæg på virksomhedernes tagflader til eget forbrug er fremtiden, og på denne måde belaster virksomhederne ikke elnettet samt ødelægger den smukke natur med store solcelleparker.”

Kontaktinformation

Kommunikationschef Morten Bo Berthelsen, 25 45 36 07, mbb@tec.dk

Kommunikationskonsulent Brandis Brandsdottir, 2074 0170brandis@nrgreen.dk

Emner

Kategorier


TEC er en erhvervsskole fordelt på syv adresser i Region Hovedstaden. Vi har mere end 30 erhvervsuddannelser, teknisk gymnasium, EUX, 10. klasse og efteruddannelse til faglærte og ufaglærte. Hvert år sikrer vi, at 20.000 mennesker får en uddannelse af høj kvalitet og fokus på erhvervsrettet dannelse og innovation. Vi har en holdning til uddannelse og blander os i samfundsdebatten.

Kontakt

Tine Maria Borresø

Tine Maria Borresø

Pressekontakt Kommunikation- & Pressechef +45 6166 3060


Et uddannelsesvalg for fremtiden

På TEC uddanner vi fagligt stolte og dygtige mennesker. Vi har en høj faglig og pædagogisk standard og samarbejder tæt med virksomheder, brancher og videregående uddannelser nationalt og globalt for at sikre, at der er dygtige unge mennesker og folk med lyst til efteruddannelse til fremtidens arbejdsmarked.

TEC - Technical Education Copenhagen
Stæhr Johansens Vej 7
2000 Frederiksberg
Danmark