Få vores nyheder på mail

TEC vinder undervisningspriser

Pressemeddelelse   •   Maj 02, 2018 13:12 CEST

Tommy Schmidt i teoriundervisning på TEC.

Hele 2.035 undervisere blev indstillet til Politikens Undervisningspris. Heraf nominerede dommerpanelet 15 - fem i hver kategori: Grundskolen, gymnasierne og erhvervsuddannelserne. Tre af dem var Kim Kjærside, som underviser på TECs cykel- og motorcykeluddannelser i Hvidovre, Tommy Schmidt, som underviser på TECs vvs-uddannelse i Gladsaxe, og Muhammad Marashdeh, som underviser på TECs HTX - H.C. Ørsted Gymnasiet på Frederiksberg.

I dag har ni dygtige lærere modtaget priser ved en stor prisfest i Politikens Hus, og Kim Kjærside og Tommy Schmidt var blandt prisvinderne. De modtog nemlig begge de to særpriser i kategorien for erhvervsuddannelser. 

Det faglige panel fremhæver, at Kim Kjærside indgår en pagt med sine elever, der skaber tryghed. Han siger til dem, at de ikke skal bekymre sig om, hvorvidt de når tingene – det er hans ansvar. De skal bare møde op og arbejde seriøst.

»Kims grundelementer består i at give eleverne succesoplevelser og ordentlige råd og vejledning«, skriver dommerpanelet. »Jeg skal være den bedste lærer, de kan støve op«, lyder Kim Kjærsides egen ambition.

Tommy Schmidt har en standardhilsen, når eleverne kommer hos ham i skoleperioderne. »Velkommen til mit firma«. På den måde ønsker han at understrege, at skoleperioden på lige fod med elevernes praktikarbejde ude i virksomhederne er benhårdt arbejde.

Tommy Schmidt kalder det »tør, kedelig teori«, som ikke desto mindre er en forudsætning for at blive en dygtig vvs’er. Og så gør han ellers alt for at gøre skoleopholdene spændende. Det lykkes langt hen ad vejen. Det er de mange indstillinger til Politikens Undervisningspris fra elever vidnesbyrd om.

Muhammad Marashdeh blev årets topscorer over hele linjen med 97 indstillinger.

TEC er en erhvervsskole fordelt på syv adresser i Region Hovedstaden. Vi har mere end 30 erhvervsuddannelser, teknisk gymnasium, EUX, 10. klasse og efteruddannelse til faglærte og ufaglærte. Hvert år sikrer vi, at 20.000 mennesker får en uddannelse af høj kvalitet og fokus på erhvervsrettet dannelse og innovation. Vi har en holdning til uddannelse og blander os i samfundsdebatten.