Gå til indhold
TECs nye kørekort initiativ gi’r pote

Pressemeddelelse -

TECs nye kørekort initiativ gi’r pote

Før sommerferien startede TEC en forsøgsordning, hvor elever fra chauffør-, lager-, og lufthavnsuddannelserne kan starte på at tage kørekort allerede på Grundforløbet. Før skulle grundforløbet være afsluttet, og det gjorde det svært for virksomhederne at vurdere elevernes evner for at manøvre et køretøj.

Med det nye initiativ bliver usikkerheden mindre, og virksomhedens barrierer for at lave elevaftaler bliver lavere.

Som salgskonsulent Carsten Gulstad siger: ”Det er blevet lettere at afsætte eleverne, når de skal lave uddannelsesaftaler og i praktik. Før vi fik muligheden med at starte op på kørekort på grundforløbet, kunne vi stor set ikke afsætte elevere uden kørekort, men det kan vi nu, med den nye kørekortordning.”

Lettere for virksomhederne at vurderer elevernes færdigheder

Det har været sådan indtil nu, at man først kunne begynde at tage sit kørekort efter endt grundforløb. Det har gjort det svært for virksomhederne at vurdere, om deres lærlinge besidder de nødvendige færdigheder, der skal til for at manøvrere et køretøj. Derfor har TEC lavet forsøgsordningen.

Med forsøgsordningen kan op til 4 dage af kørekortundervisningen på chauffør-, lager-, og lufthavnsuddannelserne flyttes fra hovedforløbet til grundforløb 2. Den kørekortundervisning, der flyttes til grundforløbet, tilrettelægges som valgfag. Kørekortet færdiggør man på sit hovedforløb.

Emner

Kategorier


TEC er en erhvervsskole fordelt på syv adresser i Region Hovedstaden. Vi har mere end 30 erhvervsuddannelser, teknisk gymnasium, EUX, 10. klasse og efteruddannelse til faglærte og ufaglærte. Hvert år sikrer vi, at 20.000 mennesker får en uddannelse af høj kvalitet og fokus på erhvervsrettet dannelse og innovation. Vi har en holdning til uddannelse og blander os i samfundsdebatten.

Kontakt

Tine Maria Borresø

Tine Maria Borresø

Pressekontakt Kommunikation- & Pressechef +45 6166 3060


Relateret materiale

Et uddannelsesvalg for fremtiden

På TEC uddanner vi fagligt stolte og dygtige mennesker. Vi har en høj faglig og pædagogisk standard og samarbejder tæt med virksomheder, brancher og videregående uddannelser nationalt og globalt for at sikre, at der er dygtige unge mennesker og folk med lyst til efteruddannelse til fremtidens arbejdsmarked.

TEC - Technical Education Copenhagen
Stæhr Johansens Vej 7
2000 Frederiksberg
Danmark