Gå til indhold
TEC tilbyder kørekort allerede på grundforløbet

Pressemeddelelse -

TEC tilbyder kørekort allerede på grundforløbet

TEC har fået godkendt en forsøgsordning, hvor elever fra chauffør-, lager-, og lufthavnsuddannelserne allerede kan begynde at tage kørekort, mens de er i gang med grundforløb 2. Det kræver blot, at de får en uddannelsesaftale i løbet af grundforløbet. Det gælder også for lærlinge i Ny mesterlære.

På tirsdag d. 29. juni, kl. 12.00 – 14.00 inviterer TEC i Hvidovre til åbent hus. Her kan man:

  • møde TECs uddannelseskonsulenter
  • se TECs flotte uddannelsesfaciliteter inden for transport
  • høre mere om kørekortsordningen

Formålet med forsøgsordningen

TEC vil gerne give sine elever bedre muligheder for at finde en læreplads. Og med en hurtigere opstart på kørekort kan TEC sikre et bedre match mellem lærling og virksomhed. Det skaber forhåbentlig en positiv cirkel, hvor flere vil søge uddannelserne, og hvor flere vil få en uddannelsesaftale, der fastholder dem i uddannelse.

”Det er glædeligt, at vi nu som forsøgsordning kan tilbyde elever opstart på kørekort tidligere i deres uddannelsesforløb. Det giver en sikkerhed for både eleven og virksomheden, som kun kan betyde flere lærepladser, som jeg er helt sikker på, at branchen står klar med,” udtaler Henrik Tofteng, bestyrelsesformand på TEC og direktør i Henrik Tofteng A/S.

Der er stor efterspørgsel på dygtige medarbejdere inden for transportbranchen. Derfor giver en transportuddannelse rigtig gode jobmuligheder.

Baggrund

Det har været sådan indtil nu, at man først kunne begynde at tage sit kørekort efter endt grundforløb. Det har gjort det svært for virksomhederne at vurdere, om deres lærlinge besidder de nødvendige færdigheder, der skal til for at manøvrere et køretøj. Derfor har TEC lavet forsøgsordningen.

Med forsøgsordningen kan op til 4 dage af kørekortundervisningen på chauffør-, lager-, og lufthavnsuddannelserne flyttes fra hovedforløbet til grundforløb 2. Den kørekortundervisning, der flyttes til grundforløbet, tilrettelægges som valgfag. Kørekortet færdiggør man på sit hovedforløb.

Kontakt

Uddannelseschef Per Nørregaard, pn@tec.dk, 2545 3819

Kommunikationschef Morten Bo Berthelsen, mbb@tec.dk, 2545 3607

Emner

Kategorier

Regions


TEC er en erhvervsskole fordelt på syv adresser i Region Hovedstaden. Vi har mere end 30 erhvervsuddannelser, teknisk gymnasium, EUX, 10. klasse og efteruddannelse til faglærte og ufaglærte. Hvert år sikrer vi, at 20.000 mennesker får en uddannelse af høj kvalitet og fokus på erhvervsrettet dannelse og innovation. Vi har en holdning til uddannelse og blander os i samfundsdebatten.

Kontakt

Maren Kaadt

Maren Kaadt

Pressekontakt Konstitueret kommunikationschef Kommunikation +45 2545 3242

Relateret materiale

Et uddannelsesvalg for fremtiden

På TEC uddanner vi fagligt stolte og dygtige mennesker. Vi har en høj faglig og pædagogisk standard og samarbejder tæt med virksomheder, brancher og videregående uddannelser nationalt og globalt for at sikre, at der er dygtige unge mennesker og folk med lyst til efteruddannelse til fremtidens arbejdsmarked.

TEC - Technical Education Copenhagen
Stæhr Johansens Vej 7
2000 Frederiksberg
Danmark