Gå til indhold
Flygtninge fra Gentofte Kommune introduceres til erhvervsuddannelser og arbejdsmiljø

Nyhed -

Flygtninge fra Gentofte Kommune introduceres til erhvervsuddannelser og arbejdsmiljø

TEC har i samarbejde med Jobcenter Gentofte og Sprogcenter Hellerup gennemført et introducerende forløb for nytilkomne flygtninge til erhvervsuddannelserne, arbejdsmiljø og sikkerhed. Formål er, at de hurtigst muligt kommer ud på arbejdsmarkedet og på lidt længere sigt opnår faglært status.

Idéen blev oprindeligt født i Gentofte Kommunes opgaveudvalg for Integration af flygtninge, hvor borgere og politikere arbejdede tæt sammen om at få flygtninge hurtigere i job.

Kursisterne er i alderen 18-46 år med meget forskellige forudsætninger for arbejde og uddannelse, både dansksprogligt og i forhold til uddannelse og erhvervserfaring fra hjemlandet.

Gennem 13 uger har kursusdeltagerne været på TEC hver onsdag i kombination med virksomhedspraktik eller løntilskud og danskundervisning om aftenen. De har fået undervisning i håndtering af værktøj og materialer og regler for arbejdsmiljø gennem opbygning af et demo-hus med mange forskellige materialevalg og samarbejdsprocesser. De har også fået et førstehjælpsbevis med sig.

De 15 deltagere har gennem forløbet vist fuld fremmøde og stort engagement. Ti kursister afsluttede forløbet - de resterende fem afbrød forløbet, da de havde fået job.

”Det er det bedste, der er sket mig, siden jeg kom til Danmark. Jeg er selv bygningsingeniør fra Iran og har haft mange medarbejdere under mig, men har ikke haft berøring med værktøjet og håndværket. På kort sigt vil jeg gerne arbejde og uddanne mig til maler eller tømrer, og på lang sigt vil jeg gerne læse videre og bruge de kompetencer, jeg har med mig fra Iran, hvor jeg var med i store bygningsprojekter i bl.a. Dubai og Moskva", udtaler Said, 37 år.

”Det er dejligt at se, at det, der startede som en politisk vision skabt af borgere, virksomheder og lokalpolitikere i fællesskab, er blevet til virkelighed på TEC. Vi ved, at god integration hænger tæt sammen med muligheden for uddannelse og tilknytning til arbejdsmarkedet. Det har dette forløb i højeste grad sigtet på, ligesom reel kompetenceafklaring, dansk arbejdspladskultur, dansk sprog og ikke mindst at virksomhedernes behov tilgodeses” siger Søren B. Heisel, viceborgmester i Gentofte Kommune.

For yderligere information kontakt Ulla-Birgitte Nies, tlf. 2545 3147

Related links

Emner

Kategorier

Kontakt

Maren Kaadt

Maren Kaadt

Pressekontakt Konstitueret kommunikationschef Kommunikation +45 2545 3242
Lærke Cecilie Lindegård

Lærke Cecilie Lindegård

Pressekontakt Presseansvarlig +4525453457
Mette Østerdal

Mette Østerdal

Pressekontakt Souschef i Kommunikationsafdelingen +4525453484

Relateret materiale

Et uddannelsesvalg for fremtiden

På TEC uddanner vi fagligt stolte og dygtige mennesker. Vi har en høj faglig og pædagogisk standard og samarbejder tæt med virksomheder, brancher og videregående uddannelser nationalt og globalt for at sikre, at der er dygtige unge mennesker og folk med lyst til efteruddannelse til fremtidens arbejdsmarked.

TEC - Technical Education Copenhagen
Stæhr Johansens Vej 7
2000 Frederiksberg
Danmark