Gå til indhold
Bronzevinder Rasmus Hildebrandt fra H.C. Ørsted Gymnasiet
Bronzevinder Rasmus Hildebrandt fra H.C. Ørsted Gymnasiet

Nyhed -

Olympisk medalje i biologi til Rasmus fra H.C. Ørsted Gymnasiet

Fire medaljer - en af sølv og tre af bronze - til Danmarks fire repræsentanter ved den 29. Internationale Biologiolympiade (IBO) i Irans hovedstad, Teheran. Det er en utrolig flot præstation i et stærkt felt af unge talenter fra 71 nationer, hvor asiaterne traditionen tro løber med guldet. Det er andet år i træk, at Rasmus Hildebrandt fra H.C. Ørsted Gymnasiet i Lyngby opnår en medalje. 

Iran var vært ved dette års Internationale Biologiolympiade, en science-konkurrence hvor deltagerne konkurrerer på laboratoriemæssige færdigheder og faglig biologisk viden. Deltagerne skulle gennem to dages intense konkurrencer; en dag med fire praktiske laboratorieforsøg af hver 1½ times varighed, hvor de under tidspres blandt andet skulle dissekere igler, undersøge farvestoffer hos planter, beregne populationsstørrelser, mikroskopere munddele hos mider og analysere proteinbinding til DNAmolekyler. På konkurrencedagen i teori skulle de svare på, om 400 biologiske udsagn var sande eller falske. 

Lige som olympiadedeltagere i sportsverdenen havde Rasmus Hildebrandt trænet hårdt og læst flittigt forud på både Københavns Universitet og på DTU. ”De teoretiske opgaver var sværere end dem, vi har trænet, så jeg forventede ikke at få medalje” udtaler Rasmus Hildebrandt.

Danskere som forsidestof i Iran

Den Internationale Biologiolympiade 2018 var forsidestof i iranske aviser, som valgte at bringe de danske deltageres hilsen fra scenen ved åbningsceremonien.

Iran som værtsland for IBO var en oplevelse: Alt var velorganiseret og mediebevågenheden var enormt stor. Det samme var sikkerheden. Der var politieskorte og sikkerhedsfolk overalt. Iranerne selv var alle hjertevarmt imødekommende, smilende og venlige. Både deltagere og andre medvirkende har fået en oplevelse for livet.

Biologiolympiaden

Deltagerne i den Internationale Biologiolympiade er alle vindere af deres nations konkurrence. I Danmark består konkurrencen af en indledende runde, hvor der i år deltog 2430 gymnasieelever. De 30 bedste deltog i semifinalen på Aarhus Universitet i januar, og de 15 bedste herfra blev trænet, inden top 4 efter finale på Syddansk Universitet Odense blev kåret ved en stor event på DTU sammen med andre scienceolympiade-deltagere i april. 

Scienceolympiaderne omfatter foruden biologiolympiaden også fysik-, geografi-, informatik-, kemi- og matematikolympiaderne, som har Undervisningsministeriet og Villumfonden som fælles hovedsponsorer. Biologiolympiaden støttes endvidere af Lundbeckfonden. 

Related links

Emner

Kategorier

Kontakt

Maren Kaadt

Maren Kaadt

Pressekontakt Konstitueret kommunikationschef Kommunikation +45 2545 3242
Lærke Cecilie Lindegård

Lærke Cecilie Lindegård

Pressekontakt Presseansvarlig +4525453457
Mette Østerdal

Mette Østerdal

Pressekontakt Souschef i Kommunikationsafdelingen +4525453484

Relateret materiale

Et uddannelsesvalg for fremtiden

På TEC uddanner vi fagligt stolte og dygtige mennesker. Vi har en høj faglig og pædagogisk standard og samarbejder tæt med virksomheder, brancher og videregående uddannelser nationalt og globalt for at sikre, at der er dygtige unge mennesker og folk med lyst til efteruddannelse til fremtidens arbejdsmarked.

TEC - Technical Education Copenhagen
Stæhr Johansens Vej 7
2000 Frederiksberg
Danmark