Gå til indhold
​Fremtidens forskere går på H.C. Ørsted Gymnasiet

Pressemeddelelse -

​Fremtidens forskere går på H.C. Ørsted Gymnasiet

H.C. Ørsted Gymnasiet i Lyngby har i det kommende skoleår valgt at sætte ekstra fokus på talentudvikling ved at sende 11 talentfulde elever på camp-forløb for særlige talenter hos det nationale videncenter Science Talenter i Sorø. 

Gymnasiets talentindsats handler om at gøre noget ekstra for de elever, som har evner, lyst og vilje til at udvikle og udnytte deres potentiale inden for naturvidenskab. Det er hos de unge talenter, at svarene på fremtidens naturvidenskabelige udfordringer, som eksempelvis videreudviklingen af penicillin og bæredygtige energiformer, skal findes - og det vil H.C. Ørsted Gymnasiet i Lyngby gerne være med til at understøtte.

Rektor Christine Lehn-Schiøler udtaler: ”Det handler om, at vi tager vores elever alvorligt. Ud over at stimulere disse elever, får vi også viden ind i klasseværelserne om konkrete idéer og forskningsbaserede resultater fra de forskellige science-camps.”

Vejen til science-karrieren udvikles

På Science Talenters camp-forløb får unge talenter fra hele landet mulighed for at arbejde med udfordrende og eksperimentelle forløb med tid til fordybelse. Talenterne arbejder med eksempelvis rumteknologi, klima eller kemi i samarbejde med virksomheder og universiteter. Hos Science Talenter får deltagerne udvidet deres horisont inden for science og får sat denne viden i relation til de mange muligheder, der er for uddannelse og karriere.

“Der er talentfulde elever overalt i Danmark, og det er vigtigt, at de bliver inspireret og stimuleret til at udfolde deres talent inden for naturvidenskab. Og så er det vigtigt, at de unge talenter møder andre unge, som er vilde med naturvidenskab, og som synes det er sjovt at fordybe sig i fx cellebiologi, eller at exoplaneter er det fedeste - mange får venskaber for livet,” siger Nynne Afzelius, talentchef hos Science Talenter i Astra.

Infoboks:

Science Talenter er et nationalt videncenter i Sorø og en del af Astra - Astra arbejder for at styrke børn og unges naturfaglige almendannelse - og for, at flere unge inspireres til at vælge en uddannelse og karriere inden for naturvidenskab og teknologi. Science Talenter sætter dagsordenen for talentindsatsen i Danmark.

Science Talenter har siden 2009 arrangeret science-camps for børn og unge med interesse og talent for naturvidenskab. 3.000 elever deltager årligt i Science Talenters 300 science-camps og -forløb for grundskole- og gymnasieelever. Science Talenter har et netværk bestående af 70 grundskoler og 60 gymnasier. Netværkets medlemmer sender elever på camps, og lærere og ledere kommer på kurser og konferencer hos Science Talenter. Samtidig er centret med til at støtte op om og kvalitetssikre en lang række lokale talentinitiativer hos skoler og gymnasier.

Læs mere på sciencetalenter.dk og på astra.dk

Yderligere oplysninger:

Christine Lehn-Schiøler, 25 45 37 11

Rektor, H.C. Ørsted gymnasiet i Lyngby

Related links

Emner

Kategorier


TEC er en erhvervsskole fordelt på syv adresser i Region Hovedstaden. Vi har mere end 30 erhvervsuddannelser, teknisk gymnasium, EUX, 10. klasse og efteruddannelse til faglærte og ufaglærte. Hvert år sikrer vi, at 20.000 mennesker får en uddannelse af høj kvalitet og fokus på erhvervsrettet dannelse og innovation. Vi har en holdning til uddannelse og blander os i samfundsdebatten.

Kontakt

Maren Kaadt

Maren Kaadt

Pressekontakt Konstitueret kommunikationschef Kommunikation +45 2545 3242
Lærke Cecilie Lindegård

Lærke Cecilie Lindegård

Pressekontakt Presseansvarlig +4525453457
Mette Østerdal

Mette Østerdal

Pressekontakt Souschef i Kommunikationsafdelingen +4525453484

Relateret materiale

Et uddannelsesvalg for fremtiden

På TEC uddanner vi fagligt stolte og dygtige mennesker. Vi har en høj faglig og pædagogisk standard og samarbejder tæt med virksomheder, brancher og videregående uddannelser nationalt og globalt for at sikre, at der er dygtige unge mennesker og folk med lyst til efteruddannelse til fremtidens arbejdsmarked.

TEC - Technical Education Copenhagen
Stæhr Johansens Vej 7
2000 Frederiksberg
Danmark