Få vores nyheder på mail

Byggeriet af H.C. Ørsted Gymnasiet i Lyngby er i gang

Nyhed   •   Feb 27, 2019 21:37 CET

TECs bestyrelsesformand, Lyngby-Taarbæk Kommunes borgmester og rektor for H.C. Ørsted Gymnasiet i Lyngby tager første spadestik, mens TECs direktør kommenterer.

Første spadestik taget til den nye, ikoniske bygning, som står klar om halvandet år.

TECs dygtige smede havde i dagens anledning konstrueret en spade med tre håndtag, så både borgmester i Lyngby-Taarbæk Kommune, Sofia Osmani, TECs bestyrelsesformand, Henrik Tofteng, og rektor for H.C. Ørsted Gymnasiet i Lyngby, Christine Lehn-Schiøler, i samarbejde kunne tage det første spadestik.

“Placeringen af det nye gymnasium i Lyngby understreger TECs ønske om at vedligeholde og styrke det stærke samarbejde med virksomheder og andre uddannelsesinstitutioner som eksempelvis Novozymes, Microsoft og DTU, der alle har hjemme i netop Lyngby,” udtalte bestyrelsesformand Henrik Tofteng.

Også eleverne var med til at tage første spadestik. 1.g’erne fra H.C. Ørsted Gymnasiet i Lyngby - som bliver de første studenter fra det nye gymnasium - var alle udstyret med en plastikskovl, som blev brugt i en stafetkonkurrence.

“Skovlene som 1.g-eleverne bruger til stafetten bliver genanvendt og 3D-printet til et kunstværk, som skal pryde det nye gymnasium”, fortalte rektor Christine Lehn-Schiøler. “Det her er en stor dag for H.C. Ørsted Gymnasiet. Vi er ved at vokse ud af vores nuværende rammer, men nu begynder nedtællingen til nye, fantastiske faciliteter.”

Byggeriet er allerede blevet hædret med den prestigefyldte internationale arkitekturpris ICONIC AWARDS 2018, hvor det vandt i kategorien ’Innovative Architecture – best of best’ foran en række internationale projekter.

“Når projektet allerede har vækket international opmærksomhed, så er det fordi, der er tale om et helt usædvanligt og ikonisk byggeri,” udtalte Henrik Tofteng.

Det er entreprenørfirmaet Anker Hansen & Co., der i samarbejde med KANT arkitekter, Orbicon og Thing Brandt Landskab skal bygge H.C. Ørsted Gymnasiet.

Stafet for eleverne.

Spaden med de tre håndtag.

Skovlene, som bliver genanvendt og 3D-printet til et kunstværk.