Gå til indhold
TECs bestyrelsesformand, Lyngby-Taarbæk Kommunes borgmester og rektor for H.C. Ørsted Gymnasiet i Lyngby tager første spadestik, mens TECs direktør kommenterer.
TECs bestyrelsesformand, Lyngby-Taarbæk Kommunes borgmester og rektor for H.C. Ørsted Gymnasiet i Lyngby tager første spadestik, mens TECs direktør kommenterer.

Nyhed -

Byggeriet af H.C. Ørsted Gymnasiet i Lyngby er i gang

Første spadestik taget til den nye, ikoniske bygning, som står klar om halvandet år.

TECs dygtige smede havde i dagens anledning konstrueret en spade med tre håndtag, så både borgmester i Lyngby-Taarbæk Kommune, Sofia Osmani, TECs bestyrelsesformand, Henrik Tofteng, og rektor for H.C. Ørsted Gymnasiet i Lyngby, Christine Lehn-Schiøler, i samarbejde kunne tage det første spadestik.

“Placeringen af det nye gymnasium i Lyngby understreger TECs ønske om at vedligeholde og styrke det stærke samarbejde med virksomheder og andre uddannelsesinstitutioner som eksempelvis Novozymes, Microsoft og DTU, der alle har hjemme i netop Lyngby,” udtalte bestyrelsesformand Henrik Tofteng.

Også eleverne var med til at tage første spadestik. 1.g’erne fra H.C. Ørsted Gymnasiet i Lyngby - som bliver de første studenter fra det nye gymnasium - var alle udstyret med en plastikskovl, som blev brugt i en stafetkonkurrence.

“Skovlene som 1.g-eleverne bruger til stafetten bliver genanvendt og 3D-printet til et kunstværk, som skal pryde det nye gymnasium”, fortalte rektor Christine Lehn-Schiøler. “Det her er en stor dag for H.C. Ørsted Gymnasiet. Vi er ved at vokse ud af vores nuværende rammer, men nu begynder nedtællingen til nye, fantastiske faciliteter.”

Byggeriet er allerede blevet hædret med den prestigefyldte internationale arkitekturpris ICONIC AWARDS 2018, hvor det vandt i kategorien ’Innovative Architecture – best of best’ foran en række internationale projekter.

“Når projektet allerede har vækket international opmærksomhed, så er det fordi, der er tale om et helt usædvanligt og ikonisk byggeri,” udtalte Henrik Tofteng.

Det er entreprenørfirmaet Anker Hansen & Co., der i samarbejde med KANT arkitekter, Orbicon og Thing Brandt Landskab skal bygge H.C. Ørsted Gymnasiet.

Stafet for eleverne.

Spaden med de tre håndtag.

Skovlene, som bliver genanvendt og 3D-printet til et kunstværk.

Related links

Emner

Kategorier

Kontakt

Maren Kaadt

Maren Kaadt

Pressekontakt Konstitueret kommunikationschef Kommunikation +45 2545 3242
Lærke Cecilie Lindegård

Lærke Cecilie Lindegård

Pressekontakt Presseansvarlig +4525453457
Mette Østerdal

Mette Østerdal

Pressekontakt Souschef i Kommunikationsafdelingen +4525453484

Relateret materiale

Et uddannelsesvalg for fremtiden

På TEC uddanner vi fagligt stolte og dygtige mennesker. Vi har en høj faglig og pædagogisk standard og samarbejder tæt med virksomheder, brancher og videregående uddannelser nationalt og globalt for at sikre, at der er dygtige unge mennesker og folk med lyst til efteruddannelse til fremtidens arbejdsmarked.

TEC - Technical Education Copenhagen
Stæhr Johansens Vej 7
2000 Frederiksberg
Danmark