Gå til indhold
Mask Inc. opnåede den højeste HTX-score ved Company Programme.
Mask Inc. opnåede den højeste HTX-score ved Company Programme.

Nyhed -

HTX-elever kåret som regionens bedste iværksættere

Elever fra 2.b på H.C. Ørsted Gymnasiet i Ballerup blev kåret som regionens bedste HTX-iværksættere til entreprenørskabsmessen Company Programme. Nu er de klar til den nationale finale.

Dygtige og innovative iværksættere er en af hjørnestenene, når det kommer til at drive samfundets udvikling fremad – og til entreprenørskabsmessen Company Programme får den danske ungdom rig mulighed for at øve iværksætterevnerne. Her gælder det om at opbygge en fiktiv virksomhed, udvikle et produkt og konstruere en forretningsmodel.

Den regionale finale blev afholdt i Rødovre Centrum, hvor hver gruppe pitchede deres idé og modtog feedback og en bedømmelse fra dommerpanelet, der bestod af erhvervsfolk og iværksættere. Blandt eleverne fra de tekniske gymnasier var det 2.b-gruppen fra H.C. Ørsted Gymnasiet i Ballerup, og deres forretningsidé ”Mask Inc.”, der opnåede den højeste score.

Konceptet bag Mask Inc. er at udnytte den såkaldte mask, der er et restprodukt fra ølproduktion. Masken bliver på nuværende tidspunkt blot smidt ud eller brugt til dyrefoder, men den kan med fordel genanvendes i produktion af fødevare. Restproduktet indeholder nemlig store mængder protein og fibre, og ved hjælp af nyudviklet teknologi kan det på billig vis filtreres til en væske- og en tørdel, som efterfølgende kan bruges i eksempelvis mælkeprodukter eller brød. På den måde kan mask benyttes til at producere proteinrige fødevarer, som kan bidrage til at mindske behovet for at spise kød. Mask Inc. ville således kunne styrke bæredygtigheden på et både økonomisk og miljømæssigt plan.

Foruden Mask Inc.-gruppen kvalificerede fire andre grupper fra H.C. Ørsted Gymnasiet sig til den nationale finale, hvor der dystes om pengepræmier og pladser til den europæiske entreprenørskabsmesse.

Related links

Emner

Kategorier

Kontakt

Maren Kaadt

Maren Kaadt

Pressekontakt Konstitueret kommunikationschef Kommunikation +45 2545 3242
Lærke Cecilie Lindegård

Lærke Cecilie Lindegård

Pressekontakt Presseansvarlig +4525453457
Mette Østerdal

Mette Østerdal

Pressekontakt Souschef i Kommunikationsafdelingen +4525453484

Relateret materiale

Et uddannelsesvalg for fremtiden

På TEC uddanner vi fagligt stolte og dygtige mennesker. Vi har en høj faglig og pædagogisk standard og samarbejder tæt med virksomheder, brancher og videregående uddannelser nationalt og globalt for at sikre, at der er dygtige unge mennesker og folk med lyst til efteruddannelse til fremtidens arbejdsmarked.

TEC - Technical Education Copenhagen
Stæhr Johansens Vej 7
2000 Frederiksberg
Danmark