Få vores nyheder på mail

HTX-elever kåret som regionens bedste iværksættere

Nyhed   •   Feb 01, 2019 14:53 CET

Mask Inc. opnåede den højeste HTX-score ved Company Programme.

Elever fra 2.b på H.C. Ørsted Gymnasiet i Ballerup blev kåret som regionens bedste HTX-iværksættere til entreprenørskabsmessen Company Programme. Nu er de klar til den nationale finale.

Dygtige og innovative iværksættere er en af hjørnestenene, når det kommer til at drive samfundets udvikling fremad – og til entreprenørskabsmessen Company Programme får den danske ungdom rig mulighed for at øve iværksætterevnerne. Her gælder det om at opbygge en fiktiv virksomhed, udvikle et produkt og konstruere en forretningsmodel.

Den regionale finale blev afholdt i Rødovre Centrum, hvor hver gruppe pitchede deres idé og modtog feedback og en bedømmelse fra dommerpanelet, der bestod af erhvervsfolk og iværksættere. Blandt eleverne fra de tekniske gymnasier var det 2.b-gruppen fra H.C. Ørsted Gymnasiet i Ballerup, og deres forretningsidé ”Mask Inc.”, der opnåede den højeste score.

Konceptet bag Mask Inc. er at udnytte den såkaldte mask, der er et restprodukt fra ølproduktion. Masken bliver på nuværende tidspunkt blot smidt ud eller brugt til dyrefoder, men den kan med fordel genanvendes i produktion af fødevare. Restproduktet indeholder nemlig store mængder protein og fibre, og ved hjælp af nyudviklet teknologi kan det på billig vis filtreres til en væske- og en tørdel, som efterfølgende kan bruges i eksempelvis mælkeprodukter eller brød. På den måde kan mask benyttes til at producere proteinrige fødevarer, som kan bidrage til at mindske behovet for at spise kød. Mask Inc. ville således kunne styrke bæredygtigheden på et både økonomisk og miljømæssigt plan.

Foruden Mask Inc.-gruppen kvalificerede fire andre grupper fra H.C. Ørsted Gymnasiet sig til den nationale finale, hvor der dystes om pengepræmier og pladser til den europæiske entreprenørskabsmesse.