Gå til indhold
Minister besøger TECs fjernvarmesvejsere: Det er dem, der er den grønne omstilling

Nyhed -

Minister besøger TECs fjernvarmesvejsere: Det er dem, der er den grønne omstilling

I år har TEC taget hul på et spritnyt opkvalificeringsforløb i samarbejde med landets jobcentre. Her bliver arbejdsledige i løbet af 44 dage udlært og certificerede fjernvarmesvejsere. Eller sagt med undervisningsminister Mattias Tesfayes ord: Parate til at løfte en vigtig samfundsopgave, som vi i den grad mangler hænder til.

”Den største bremse på den grønne omstilling i Danmark er lige nu, at der ikke er folk, som kan finde ud af at svejse fjernvarmerør sammen, at sætte vindmøllerne op eller rulle elnettet ud. Og så bliver al den grønne snak jo bare til – jah, snak.”

Sådan sagde Mattias Tesfaye, da han tirsdag morgen den 5. december besøgte TEC i Ballerup, hvor hovedparten af det nye AMU-svejserforløb finder sted.

Her blev ministeren vist rundt på skolens svejseværksteder, hvor han blandt andet mødte undervisere og kursister.

I høj kurs

Med de nye kurser i fjernvarmesvejsning løfter TEC to supervigtige samfundsopgaver på én gang, siger Tue Hækkerup, der er uddannelseschef for byggeri og teknik-uddannelserne på TEC.

”Med det her forløb lykkes vi med at opkvalificere ledige samtidig med, at vi sikrer kompetent, teknisk arbejdskraft til hovedstaden. Og her er fjernvarmesvejsere i høj kurs, da der skal rulles fjernvarme ud i store dele af landet i de her år,” siger Tue Hækkerup.

Derfor har TEC også valgt at investere i kurset og rykke det til TECs nye bygninger og faciliteter i Gladsaxe i 2025, hvor den nye letbane kommer til at gå lige til døren.

Jobbet er kun et certifikat væk

Det første opkvalificeringshold startede i foråret 2023. Og lige nu er TEC ved at afslutte tredje hold af kursister, der efter planen får deres certifikat inden jul.

Selve undervisningsforløbet er udviklet i tæt samarbejde med arbejdsgiver- og erhvervsorganisationen Tekniq Arbejdsgiverne og arbejderforbundet Blik&Rør. Men i hverdagen foregår samarbejdet nu mellem TEC og jobcentrene, der rekrutterer borgere udenfor arbejdsmarkedet til kurserne.

Og den indsats bifalder Mattias Tesfaye:

”Der er nogle danskere, som går ledige – måske fordi de har mistet deres job. Her er det jo godt, hvis de på jobcenteret hører om muligheden for at tjene gode penge, hvis de lige får det her certifikat. Og det er nogle af de mennesker, jeg har mødt her i dag,” siger Mattias Tesfaye.

Emner

Kategorier

Regions

Kontakt

Maren Kaadt

Maren Kaadt

Pressekontakt Konstitueret kommunikationschef Kommunikation +45 2545 3242
Lærke Cecilie Lindegård

Lærke Cecilie Lindegård

Pressekontakt Presseansvarlig +4525453457
Mette Østerdal

Mette Østerdal

Pressekontakt Souschef i Kommunikationsafdelingen +4525453484

Et uddannelsesvalg for fremtiden

På TEC uddanner vi fagligt stolte og dygtige mennesker. Vi har en høj faglig og pædagogisk standard og samarbejder tæt med virksomheder, brancher og videregående uddannelser nationalt og globalt for at sikre, at der er dygtige unge mennesker og folk med lyst til efteruddannelse til fremtidens arbejdsmarked.

TEC - Technical Education Copenhagen
Stæhr Johansens Vej 7
2000 Frederiksberg
Danmark