Gå til indhold
Foto fra Colourbox.
Foto fra Colourbox.

Nyhed -

​Praktik i udlandet – personlig og faglig udvikling

Vi skal udfordres for at udvikle os. Med en erhvervsuddannelse på TEC har du mange forskellige muligheder for at udfordre dig selv – blandt andet ved at tage på praktik i udlandet. Er du i tvivl om, om det er noget for dig, og hvad det kræver for at komme af sted? Så læs med her og få svar på dine spørgsmål.

Vi kan lære meget af folk fra andre lande og andre kulturer. Ofte gør de tingene anderledes, end vi selv gør, og måske er deres version bedre end vores, eller måske er den bedste løsning en blanding af de to. Når vi rejser ud i verden, bliver vi både klogere på deres måder og vores egne, men vigtigst af alt bliver vi klogere på os selv. Det er, når man kommer ud af sin comfortzone, at man udvikler sig.

Hvilke muligheder har jeg?

På TEC er der forskellige muligheder for at komme til udlandet undervejs i din uddannelse. Du kan både komme af sted et par uger på Grundforløbet 1, 2 eller Hovedforløbet, men du kan også tage store dele af din praktik eller al din praktik i udlandet.

Tidligere elever har været mange forskellige steder i hele verden. Finmekanikere på skoleophold i Finland, malere i virksomhedspraktik i Spanien og elektrikere i Island. Blandt nogle af de helt lange ophold var en cykelmekaniker med sin virksomhed i praktik i Mozambique, en automatiktekniker i Kenya lige efter grundforløbet, og en motorcykelmekaniker i praktik hos Harley Davidson i LA. Netop nu har vi en elektriker i Dubai. Mulighederne er mange.

Hvad betyder det for min uddannelse?

Når du tager til udlandet som en del af din uddannelse, udvikler du dig både personligt og fagligt. Det er en stor oplevelse at rejse ud i det ukendte, og selvom det kan være grænseoverskridende, er det altid lærerigt.

Uanset om du kommer i praktik i en virksomhed eller på skoleophold, får du indblik i nye måder at gøre tingene på. Måske du lærer en særlig metode til at svejse eller en anden måde at håndtere kundekontakt. Der er altid nyt at lære, når man ser, hvordan arbejdsgangene foregår i andre lande og på andre sprog.

Som bevis på, at du har været på et udlandsophold, får du, når du kommer hjem, et bevis, som du kan lægge i dit CV. Det kan du bruge, både når du søger praktik og arbejde.

Hvad skal jeg gøre?

Hvis du gerne vil afsted til udlandet, er der stor hjælp at hente gennem hele processen. På nogle typer ophold skal du selv tage initiativet, på andre vil din vejleder henvende sig til dig. Fælles for alle gælder, at du vil få den nødvendige hjælp fra TEC til at sikre, at du får det bedst mulige ophold.

Der er ret stor forskel på, både hvor du kan komme hen, og hvad du skal gøre for at komme afsted, afhængig af hvilken uddannelse du går på, og hvor langt du er. Hvis du gerne vil vide mere om din konkrete uddannelse, kan du skrive til international@tec.dk eller tale med din vejleder.

Klik her for at tilmelde dig en erhvervsuddannelse

Related links

Emner

Kategorier

Kontakt

Maren Kaadt

Maren Kaadt

Pressekontakt Konstitueret kommunikationschef Kommunikation +45 2545 3242
Lærke Cecilie Lindegård

Lærke Cecilie Lindegård

Pressekontakt Presseansvarlig +4525453457
Mette Østerdal

Mette Østerdal

Pressekontakt Souschef i Kommunikationsafdelingen +4525453484

Relateret materiale

Et uddannelsesvalg for fremtiden

På TEC uddanner vi fagligt stolte og dygtige mennesker. Vi har en høj faglig og pædagogisk standard og samarbejder tæt med virksomheder, brancher og videregående uddannelser nationalt og globalt for at sikre, at der er dygtige unge mennesker og folk med lyst til efteruddannelse til fremtidens arbejdsmarked.

TEC - Technical Education Copenhagen
Stæhr Johansens Vej 7
2000 Frederiksberg
Danmark