Gå til indhold
Rejsegilde for det ny TEC Ballerup-byggeri

Nyhed -

Rejsegilde for det ny TEC Ballerup-byggeri

Onsdag den 13. december blev endnu en milepæl rundet, da der var rejsegilde for byggeriet, som i foråret 2025 skal rumme H.C. Ørsted Gymnasiet og TECs data- og kommunikationsuddannelse. TEC har nemlig solgt sin ejendom på Telegrafvej 9, for i stedet at leje sig ind i det topmoderne skolebyggeri fra foråret 2025.

Byggeriet er ejet af PensionDanmark, der også er bygherre på projektet, og CC contractors er totalentreprenør entreprenør på byggeriet. Samarbejdet har kørt smidigt under hele byggeprocessen.

Med sine 7.500 m² og 965 m² i kælderniveau er det et stort byggeri, som i øjeblikket tager form på Baltorpvej 18-20 ved siden af NEXT og Baltoppen.
Bygningens facade får et unikt look med de genbrugsmursten, som anvendes for at sikre et mere bæredygtigt og cirkulært byggeri. Her ses en prøveopmuring med genbrugsmurstenene.

”Det er en sand fornøjelse, når et samarbejde er så velfungerende – både hvad angår aftaler, budget og tidsplaner, men PensionDanmark sætter også en ære i at vores håndværkere har trives, og det betyder meget for fremdriften på et byggeri,” sagde projektleder hos CC contractors, Thomas Christensen, blandt andet i sin tale.

”Jeg har ikke tal på, hvor tit jeg har været forbi for lige at følge med i byggeriet. Jeg er dybt imponeret over hastigheden, og hver gang er vores kommende skole blevet mere og mere virkelig. På en dag som i dag er jeg stolt både TECs, lærernes og ikke mindst de kommende elevers vegne,” sagde vicedirektør på TEC, Jacob Jersild, i sin tale.

Rejsegildet er håndværkernes fest – en hyldest af deres fag og flid, og traditionen tro blev der serveret pølser efter talerne.

Store forventninger hos skolens to nye ledere

”Jeg glæder mig rigtig meget tiI samarbejdet med Data og Kommunikationsuddannelsen på TEC og med NEXT, der jo bliver vores nabo. Tilsammen tilbyder vi et væld af spændende ungdomsuddannelser i hjertet af Ballerup, og er man bare det mindste nysgerrig på HTX og hvad et teknisk gymnasium kan tilbyde, så kom til åbent hus tirsdag den 16. januar fra kl. 19-21 eller – og igen om lørdagen den 27. januar fra kl. 10-12,” opfordrer Stefan Petersen, der er rektor på H.C. Ørsted Gymnasiet i Ballerup.

”Alle, der søger og bliver optaget i 2024 på enten HTX-uddannelsen på H.C. Ørsted Gymnasiet eller på vores data- og kommunikationsuddannelse, kommer jo til at rykke med over i det nye byggeri til foråret i 2025. Det er jo en helt unik mulighed for at være med helt fra start til at præge hverdagen og kulturen på skolen,” sagde Katrine Thomsen, der er ny uddannelseschef for de digitale uddannelser og EUX på TEC Ballerup.

”Det var med kolde fødder, men varme om hjertet, at vi i dag var til rejsegilde. Jeg glæder mig til at følge byggeriet i de næste faser, og endnu mere til at opleve de her tomme kvadratmeter blive fyldt med sprudlende ungdomsliv, og at vi kan undervise i et topmoderne og inspirerende læringsmiljø”, siger Stefan Petersen (t.v.), der fra 1. januar 2024 tiltræder som rektor for H.C. Ørsted Gymnasiet i Ballerup. Ved siden af står Katrine Thomsen, der er uddannelseschef for Digital og EUX.

Samarbejde er vejen frem

Men også virksomheder skal være velkomne, når bygningen bliver overdraget til TEC, fortæller Katrine Thomsen:

”Vi bygger jo en skole for unge, der interesserer sig for tekniske fag og verden omkring dem, og derfor er det også oplagt at åbne mere op for samarbejde med andre uddannelser, virksomheder og til verden omkring os. Og helt konkret er der åbent hus på Data- og Kommunikationsuddannelsen den 24. januar, hvis man er interesseret i at få en karriere i it-branchen”, fortæller Katrine Thomsen.

”Vi sætter stor pris på samarbejdet med alle parter i byggeriet og med Ballerup Kommune, der naturligvis også har gjort det muligt at få samlet fremtidens tekniske uddannelser – NEXT, TEC og H.C. Ørsted Gymnasiet - så tæt på stationen, byens puls og nogle grønne områder,” sagde Jacob Jersild.

FAKTA OM BYGGERIET

  • 4-sporet HTX-gymnasium (H.C. Ørsted Gymnasiet) med 300 elever samt dataskole med grund- og hovedforløb til 345 elever.
  • Byggeperiode: Februar 2023 - foråret 2025
  • Adresse: Baltorpvej 18-20, 2750 Ballerup
  • Areal: 7.500 m² + 965 m² kælder
  • Bygherrerådgiver: EMCON, AI Arkitekter & Ingeniører
  • Totalentreprenør: CC Contractor A/S
  • Arkitekt: CUBO Arkitekter, NOVA5
  • Ingeniør: AFRY
  • Bygherre: PensionDanmark
  • Lejer: Technical Education Copenhagen (TEC)


FAKTA OM UDDANNELSERNE

Data- og kommunikationsuddannelsen

På data- og kommunikationsuddannelsen er der bl.a. computerteknologi, design af avancerede netværk og programmering på skemaet. Eleverne lærer at udvikle, opbygge og vedligeholde it-systemer og udvikle efterspurgte kompetencer i IT-branchen.

Man kan også tage data- og kommunikationsuddannelsen som en EUX-uddannelse, hvilket betyder at man på fire år både kan gå ud af skolen med en studenterhue på hovedet og et svendebrev i hånden. Her er der fag som programmering, operativsystemer, netværk og fejlfinding samt gymnasiale fag som dansk A, engelsk B og matematik B.

H.C. Ørsted Gymnasiet i Ballerup

H.C. Ørsted Gymnasiet er et teknisk gymnasium (HTX) med fokus på teknologi og naturvidenskab. Gennem tre år er der spændende, anvendelsesorienteret undervisning inden for seks studieretninger:

  • Bioteknologi og matematik
  • Bioteknologi og samfundsfag
  • Kommunikation/it og programmering
  • Matematik og fysik
  • Matematik og kemi
  • Matematik og informatik

Læs mere om TECs H.C. Ørsted Gymnasiet i Ballerup

Emner

Kategorier

Regions

Kontakt

Maren Kaadt

Maren Kaadt

Pressekontakt Konstitueret kommunikationschef Kommunikation +45 2545 3242
Lærke Cecilie Lindegård

Lærke Cecilie Lindegård

Pressekontakt Presseansvarlig +4525453457
Mette Østerdal

Mette Østerdal

Pressekontakt Souschef i Kommunikationsafdelingen +4525453484

Et uddannelsesvalg for fremtiden

På TEC uddanner vi fagligt stolte og dygtige mennesker. Vi har en høj faglig og pædagogisk standard og samarbejder tæt med virksomheder, brancher og videregående uddannelser nationalt og globalt for at sikre, at der er dygtige unge mennesker og folk med lyst til efteruddannelse til fremtidens arbejdsmarked.

TEC - Technical Education Copenhagen
Stæhr Johansens Vej 7
2000 Frederiksberg
Danmark