Gå til indhold
Stærkt sammenhold og knivskarpt fokus på drømmeuddannelsen

Nyhed -

Stærkt sammenhold og knivskarpt fokus på drømmeuddannelsen


Minister Mattias Tesfaye genbesøger TEC Hvidovre for anden gang på bare en uge. Denne gang for at blive klogere på 10. klasse på en erhvervsuddannelse og for at deltage i en test af et nyt samtalespil for unge, som er udviklet af Headspace.

De kommer fra nær og fjern. Hver dag. Fra Skibby, Frederikssund, Albertslund, Rødovre, Vanløse og Hvidovre. Et rent drengehold på 18 glade homies, som de omtaler sig selv, med det til fælles, at de går i 10. klasse sammen på TEC Hvidovre.

Og alle er enige om, at afstanden betyder mindre, fordi formålet er vigtigere: TEC10 er præcis det sted, hvor de oplever, at døren til deres drømmeuddannelse bliver åbnet.

- Jeg har heller ikke fortrudt at gå her. Jeg var meget skoletræt og var først til samtale på GF1, men fik så mulighed for at starte i 10. for at blive helt klar. Det var godt for mig, fordi jeg blev mere klar til at finde ud af, hvad jeg gerne vil uddanne mig til siger Magnus.

- I løbet af året har vi været inde og prøve alle mulige typer uddannelse inden for metal, motor, træ og el et par uger ad gangen. Vi har kunnet skifte undervejs, hvis der var noget, vi hellere ville prøve af. Det har været fedt – fx var jeg sikker på, da jeg startede, at jeg skulle være flymekaniker, fortæller Romeo, der står foran klassen sammen med sin klassekammerat Magnus.

Og blandt tilhørerne er også en særlig gæst: Undervisningsminister Mattias Tesfaye, som for anden gang på blot en uge på besøg på TEC Hvidovre, for at få et indblik i, hvad eleverne har fået ud af at gå i 10. klasse på TEC.

Hør, hvad ministeren tog med sig hjem fra dagen her: https://tv.tec.dk/mattiastesfa...

Drømmen om at blive flymekaniker fik andre vinger

Men en ting er, hvad man tror, man skal være. Noget andet er, hvad man opdager, der virkelig fænger ens interesse. Det fandt Romeo selv hurtigt ud af efter at have prøvet kræfter med flymekanikeruddannelsen:

- Det var ikke lige det rigtige for mig, så skiftede jeg mening og gik i retning af elektronikfagteknikeruddannelsen. Det var heller ikke helt rigtigt. Men NU ved jeg, hvad jeg skal være: Automatiktekniker, jeg er slet ikke i tvivl, smiler Romeo.

Og samme opdagelsesrejse har resten af klassen også været på i løbet af 10. klasse. Magnus fortæller, at han også har været rigtig glad for at kunne prøve de forskellige uddannelser af i løbet af skoleåret:

- Jeg har blandt andet lært at bruge de forskellige værktøjer inden for fagene. Jeg har altid gerne villet være cykelmekaniker, og det vil jeg stadig, og i det forløb har jeg lært alt muligt – også hvordan startet sit eget cykelværksted op. Det har været spændende at lære mere om, fordi jeg har fået en fornemmelse af, hvad det vil sige, og det har også gjort mig mere sikker på, at det er den her vej, jeg gerne vil gå.

Helt unikt godt klassesammenhold

Og så er der sammenholdet i klassen. Det er helt unikt, mener både eleverne, deres underviser Lennart Aarup og Britta Knudsen, der er mentor på TEC10.

- Ingen i klassen er særligt boglige, vi er sådan et drengeklassefællesskab – en stor flok homies. Vi har det vildt godt sammen, siger Romeo.

- Den her klasse er helt exceptionel i forhold til at have et godt sammenhold. De er meget rummelige, er meget opmærksomme på hinanden og rigtigt gode til at være der for hinanden, hvis der er en, der har det lidt svært en dag, stemmer Lennart i.

Test af Headspace's brætspil om trivsel
Headspace har udviklet et brætspil, der hedder #nårnogetgørdigglad, og skal være med til at få unge til at tale om ting, der kan være udfordrende i hverdagen og på uddannelsen, så de ikke dropper ud på grund af mistrivsel.

Spillets fiktive karakterer oplever undervejs en række udfordringer og kriser, som deltagerne skal tale om og tage stilling til. Spillet er udviklet for, at deltagerne også undervejs kan blive klogere på deres egne måder at tackle udfordringer på, og det afsluttes med, at deres karakter har gennemført et skoleår på godt og ondt.

Du kan læse mere om spillet her og tankerne bag her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/unge-i-mistrivsel-gar-for-laenge-inden-de-opsoger-hjaelp?publisherId=13559752&releaseId=13698675&lang=da

Emner

Kategorier

Kontakt

Maren Kaadt

Maren Kaadt

Pressekontakt Konstitueret kommunikationschef Kommunikation +45 2545 3242
Lærke Cecilie Lindegård

Lærke Cecilie Lindegård

Pressekontakt Presseansvarlig +4525453457
Mette Østerdal

Mette Østerdal

Pressekontakt Souschef i Kommunikationsafdelingen +4525453484

Et uddannelsesvalg for fremtiden

På TEC uddanner vi fagligt stolte og dygtige mennesker. Vi har en høj faglig og pædagogisk standard og samarbejder tæt med virksomheder, brancher og videregående uddannelser nationalt og globalt for at sikre, at der er dygtige unge mennesker og folk med lyst til efteruddannelse til fremtidens arbejdsmarked.

TEC - Technical Education Copenhagen

Stæhr Johansens Vej 7
2000 Frederiksberg
Danmark