Gå til indhold
Mange unge har svært ved at finde ud af, hvilken uddannelse de skal vælge, når de er færdige med folkeskolen.
Mange unge har svært ved at finde ud af, hvilken uddannelse de skal vælge, når de er færdige med folkeskolen.

Nyhed -

Unge farer vild i uddannelsesjunglen

Hvad skal jeg dog vælge?

Elektriker, mekaniker eller måske datatekniker? Der er et utal af muligheder, når de unge skal vælge, hvilken uddannelsesvej de vil gå, så det er ikke overraskende, at valget kan være uhyggeligt svært. Der er trods alt tale om en beslutning, der kommer til at have stor betydning for resten af deres liv.

En undersøgelse fra Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) viser, at 44 procent af eleverne i 8. klasse føler et stort pres i forhold til at skulle vælge, hvilken uddannelsen de vil fortsætte på efter folkeskolen. Uddannelsessystemet og dets mange muligheder kan være lidt af en jungle, og mange unge er i tvivl om, hvor de vil hen, og hvordan de kommer dertil.

Desuden er valget af ungdomsuddannelse i langt de fleste tilfælde den første betydningsfulde, selvstændige beslutning, som et ungt menneske skal træffe. Det er noget, der medvirker til oplevelsen af pres, som ifølge EVA også påvirkes af faktorer som forventninger fra forældre og usikkerhed om tilstrækkelige karakterer.

Find drømmeuddannelsen

Der findes heldigvis redskaber, som kan hjælpe de unge i deres valg. Uddannelsesportalen www.ug.dk rummer information om alle offentligt anerkendte uddannelser, heriblandt adgangskrav, uddannelsessteder, forventelig løn osv.

På TEC har vi som en hjælp udviklet en test, hvor de unge har mulighed for at spore sig ind på hvilke uddannelser, der kunne være interessante for dem. Med denne kan uddannelsessøgende finde frem til de erhvervsuddannelser, der passer dem bedst ud fra deres interesser.

Tag testen her.

Related links

Emner

Kategorier

Kontakt

Maren Kaadt

Maren Kaadt

Pressekontakt Konstitueret kommunikationschef Kommunikation +45 2545 3242
Lærke Cecilie Lindegård

Lærke Cecilie Lindegård

Pressekontakt Presseansvarlig +4525453457
Mette Østerdal

Mette Østerdal

Pressekontakt Souschef i Kommunikationsafdelingen +4525453484

Relateret materiale

Et uddannelsesvalg for fremtiden

På TEC uddanner vi fagligt stolte og dygtige mennesker. Vi har en høj faglig og pædagogisk standard og samarbejder tæt med virksomheder, brancher og videregående uddannelser nationalt og globalt for at sikre, at der er dygtige unge mennesker og folk med lyst til efteruddannelse til fremtidens arbejdsmarked.

TEC - Technical Education Copenhagen
Stæhr Johansens Vej 7
2000 Frederiksberg
Danmark