Få vores nyheder på mail

​DM i kreative opfindelser og forretningstalent

Pressemeddelelse   •   Aug 31, 2018 10:08 CEST

H.C. Ørsted Gymnasiets deltagerhold, Frederik Dyrup, Kristine Rigmor Agergaard Andersen og Mathias Larsen

Gymnasieelever fra H.C. Ørsted Gymnasiet kæmper den 5. september 2018 om at blive regionens bedste inden for fagene teknologi og erhvervscase. Vinderne går videre til finalen i DM i Teknologi og Erhvervscase på Børsen i København.

Eleverne fra de tekniske gymnasier (htx) og handelsgymnasierne (hhx) sprudler af gode idéer. Det beviser de hvert år ved eksamen i teknologi og erhvervscase. Nu skal de allerdygtigste elever konkurrere ved DM i Teknologi og Erhvervscase om, hvem der på landsplan har udtænkt de mest innovative produkter og nytænkende forretningsplaner.

Unge fra hele landet er med ved de fem regionale mesterskaber, der finder sted den 5. september 2018 – blandt andet på Knord i Lyngby, hvor Frederik Dyrup, Kristine Rigmor Agergaard Andersen og Mathias Larsen fra H.C. Ørsted Gymnasiet på Frederiksberg skal deltage. 

Erhvervsrettede gymnasieuddannelser

- De erhvervsgymnasiale uddannelser har nogle stærke erhvervsøkonomiske, digitale og tekniske profiler. Det illustrerer DM i Teknologi og Erhvervscase, hvor de unge får lejlighed til at koble teori med kreativ praksis og vise, hvad de virkelig kan, siger Lars Kunov, direktør i Danske Erhvervsskoler og –Gymnasier.

Frederik Dyrup, Kristine Rigmor Agergaard Andersen og Mathias Larsen fra H.C. Ørsted Gymnasiet har i bæredygtighedens navn lavet et projekt, hvor de har fundet på nye muligheder for genanvendelse af bildæk.

I alt 10 hold går videre fra de regionale mesterskaber til DM-finalen, der finder sted den 26. september 2018 på Børsen i København.

Dommerne ved DM i Teknologi og Erhvervscase er repræsentanter fra det private erhvervsliv i regionerne samt undervisere fra hhx og htx.

Læs mere om DM i Teknologi og Erhvervscase på www.deg.dk eller på konkurrencens Facebook-side her.

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier samarbejder tæt med Dansk Erhverv omkring afholdelsen af DM i Teknologi og Erhvervscase, og detailkæden NORMAL er case i hhx-elevernes opgave.

TEC er en erhvervsskole fordelt på syv adresser i Region Hovedstaden. Vi har mere end 30 erhvervsuddannelser, teknisk gymnasium, EUX, 10. klasse og efteruddannelse til faglærte og ufaglærte. Hvert år sikrer vi, at 20.000 mennesker får en uddannelse af høj kvalitet og fokus på erhvervsrettet dannelse og innovation. Vi har en holdning til uddannelse og blander os i samfundsdebatten.