Pressemeddelelse -
H.C. Ørsted hyldes med signaturgymnasie i Lyngby
Entreprenørfirmaet Anker Hansen & Co. har i samarbejde med KANT arkitekter, Orbicon og Thing Brandt Landskab vundet udbuddet om at bygge et nyt H.C. Ørsted Gymnasie, hvor naturvidenskab og nytænkning af undervisningspraksis smelter sammen i et eksperimentarium.
Når H.C. Ørsted Gymnasiets elever og undervisere i Lyngby skal forlade de lejede lokaler på DTU i 2020, kan de glæde sig over at skulle flytte ind i et splinternyt byggeri ved Trongården. Det 8000 m2 store gymnasie vil kunne rumme ti spor (ca. 30 klasser) og bliver et anderledes og utraditionelt gymnasie, hvor der leges med former og ruminddeling.
Bygningen kommer til at ligge mellem kommende rækkehusbebyggelse og Helsingørmotorvejen, og der er både taget højde for tilpasning til rækkehusenes størrelse samt støjvæg mod motorvejen.
Signaturbyggeri
H.C. Ørsted har en særlig fremtrædende rolle på dette tekniske gymnasie, som tog navn efter den betydningsfulde videnskabsmand for knap tre år siden. Han engagerede og fordybede sig i mange forskelligartede områder for at kunne ”åbne verden” for sig selv, sin samtid og sin eftertid. Han opdagede elektromagnetismen og aluminium, opfandt nye danske ord til at beskrive nye fænomener og oprettede institutioner.
Det er derfor ikke spor tilfældigt, at Anker Hansen & Co. med samarbejdspartnerne har givet det nye gymnasie en facade af aluminiumslameller og faglokaler, møderum og trapper formet som elektromagnetiske spoler.
”Ligesom naturvidenskaben og nytolkning af undervisningspraksis og –metode har afspejlet sig i arkitekturen, er jeg overbevist om, at arkitekturen også vil komme til at inspirere til nye metoder inden for pædagogik og didaktik”, udtaler Morten Emborg, konstitueret direktør for TEC.
Visualisering af gymnasiet set fra P-pladsen - lavet af KANT.
Samarbejde med det omgivende samfund
”H.C. Ørsted Gymnasiet er ildsjælenes førstevalg, fordi vi vil udforske, udfordre og flytte - men også undre os over - en mangfoldig verden. (…) Vi skaber og udvikler undervisning, som vi anvender og sætter i spil for at gøre en forskel. Vi samarbejder og udvikler projekter med erhvervslivet, videregående uddannelser og det omgivende samfund, hvor vi prøver tingene af i virkeligheden. Det er vores særkende, at vi kan knække virkelige problemer.” – Uddrag af H.C. Ørsted Gymnasiets faglige vision.
Ganske i overensstemmelse med den faglige vision har H.C. Ørsted Gymnasiet i forvejen et veletableret og udbytterigt samarbejde med både DTU, Lyngby-Taarbæk Kommune og Knord, hvilket vil fortsætte efter flytningen. Og med det nye byggeri vil gymnasiet åbne sig yderligere mod det omgivende samfund ved bl.a. at have samarbejder med lokale folkeskoler om brug af laboratorier og et nyt Novozymes Campus, som er ved at blive opført lige i nærheden.
Elever og undervisere sætter deres præg på byggeriet
Byggeriet er planlagt til at gå i gang primo 2019, og inden da vil elever og undervisere blive inddraget, så læringsrummenes specifikke indretning bliver udviklet, så det giver allerbedst mening for netop dem, der skal bruge dem.
”Vi glæder os over at være med til at formgive fremtidens moderne tekniske gymnasiebyggeri, og vi ser frem til første spadestik, så vi kan flytte ind i sommeren 2020”, udtaler Lasse Kristensen, bygningschef på TEC.
De elever, som lige har søgt om optagelse og som starter i 1.g til august, vil blive de første studenter, der dimitterer fra det nye H.C. Ørsted Gymnasie.
Visualisering af indendørs undervisningsmiljø med spole - lavet af KANT.
Byggeriet afventer nu at blive godkendt af Folketingets Finansudvalg.
Related links
Emner
Kategorier
TEC er en erhvervsskole fordelt på syv adresser i Region Hovedstaden. Vi har mere end 30 erhvervsuddannelser, teknisk gymnasium, EUX, 10. klasse og efteruddannelse til faglærte og ufaglærte. Hvert år sikrer vi, at 20.000 mennesker får en uddannelse af høj kvalitet og fokus på erhvervsrettet dannelse og innovation. Vi har en holdning til uddannelse og blander os i samfundsdebatten.