Gå til indhold
Innovationscamp på transportuddannelserne på TEC.
Innovationscamp på transportuddannelserne på TEC.

Pressemeddelelse -

Nytænkning på skemaet på transportuddannelserne

Innovationscamp som et grundlæggende element i transportuddannelserne på TEC.

Højt aktivitetsniveau og et hav af gode idéer var det, der kendetegnede den første innovationscamp, som blev afholdt i transportuddannelserne inden for lufthavn, lager/logistik og chauffør.

Samfundsfag, innovation, internationale forhold og studietur er for eftertiden slået sammen til et samlet forløb i transportuddannelserne, hvor eleverne gennemfører ét stort projekt, som vi kalder ”Innovationscamp”. De tre elementer smelter sammen og kulminerer i en fremvisning og en præsentation af de prototyper og procesændringer, eleverne har skabt i forløbet – med henblik på at løse udfordringer, som er identificeret i transportbranchen.

Elevernes virksomheder er ved den afsluttende begivenhed inviteret til at deltage og også til at give en stemme på den mest spændende og realistiske idé til nye processer, produkt eller prototype.

Innovationscamp-forløbet

Den 29. april begyndte den første innovationscamp, og 56 elever mødte op til velkomst og introduktion af forløbet, som jo var nyt for alle, også de fem undervisere, der har taget initiativ til – og skabt rammerne for elevernes undervisning og projektforløb.

Eleverne arbejdede i grupper på tværs af uddannelser med både idéudvikling, proces, research, prototype- og modelfremstilling, forretningsplan, besøg på virksomheder i Berlin, præsentation og meget mere, inden den store afslutning med fremvisning og kåring af bedste idé.

Skepsis fra eleverne

Mange elever havde en vis skepsis overfor dette nye tiltag, og en af eleverne udtrykker det på denne måde ”I starten var jeg sådan lidt…. Hvad er innovation for noget? Men når man sidder i gruppearbejde og dagene går, så bliver det mere og mere spændende. Man skulle faktisk til at bruge hovedet, sidde og rode med computer og finde på en idé, som ikke lige var der. Vi lagde mere og mere i det, fordi det blev mere og mere spændende. Alt i alt var det rigtig godt, og vi havde nogle søde lærere. Det var meget spændende og lærerigt”.

Studietur til Berlin

Studieturen, der gik til Berlin, skulle dels inspirere og dels kvalificere elevernes idéer, så de også havde den internationale dimension med. Herudover er Tyskland et stort marked for transportbranchen, og der eksisterer allerede et hav af samarbejder. Én af de voksne elever i forløbet fortalte om, hvordan hans kollegaer i firmaet havde reageret på, at han skulle på studietur: ”Skal en gammel mand som dig på studietur? - Og jeg påstod også, at de ikke kunne lære mig noget, men jeg synes, at jeg har fået en masse gode indblik og nogle ting, jeg heller ikke havde set før - der var masser af ting, der var positive”.

En anden deltager fortalte på denne måde om sine oplevelser i Berlin ” Vi besøgte bl.a. Amazons lager og Leipzigs lufthavn. Det var en fantastisk oplevelse at se deres kæmpe logistiksystem. Studieturen var dejlig social, vi har haft et godt sammenhold på tværs af forskellige uddannelser, aldre og baggrunde. Det har været en fantastisk oplevelse”.

Idé-pitching a la Løvens Hule

På afslutningsdagen, hvor eleverne skulle præsentere deres idéer med inspiration fra ”Løvens Hule”, samledes alle omkring elevernes 14 kreative prototyper og præsentationer. Her var andre elever fra skolen og deres undervisere samt repræsentanter fra 18 virksomheder med til at gøre dagen helt særlig. Gæsterne kunne efter præsentationerne stemme på den idé, de syntes bedst om.

Som finale på hele forløbet og elevernes store arbejde, blev den bedste idé kåret.

Og vinderen er...

Gruppen bag ”Safe Tires”, som er en prototype på et dæk, som via en app kan afsløre eventuelle problemer med bl.a. dæktryk, slitage og varme, løb af med sejren for den bedste idé, og gruppen modtog både pokaler og diplomer for deres indsats.

Related links

Emner

Kategorier


TEC er en erhvervsskole fordelt på syv adresser i Region Hovedstaden. Vi har mere end 30 erhvervsuddannelser, teknisk gymnasium, EUX, 10. klasse og efteruddannelse til faglærte og ufaglærte. Hvert år sikrer vi, at 20.000 mennesker får en uddannelse af høj kvalitet og fokus på erhvervsrettet dannelse og innovation. Vi har en holdning til uddannelse og blander os i samfundsdebatten.

Kontakt

Maren Kaadt

Maren Kaadt

Pressekontakt Konstitueret kommunikationschef Kommunikation +45 2545 3242
Lærke Cecilie Lindegård

Lærke Cecilie Lindegård

Pressekontakt Presseansvarlig +4525453457
Mette Østerdal

Mette Østerdal

Pressekontakt Souschef i Kommunikationsafdelingen +4525453484

Relateret materiale

Medaljefest på Københavns Rådhus 14. maj 2019

Vi hylder håndværket

Tirsdag den 14. maj blev årets dygtigste nyudlærte svende fejret med medaljer og legater ved en stor ceremoni på Københavns Rådhus, og H.M. Dronning Margrethe hilste på dem alle.

Kasper Musante Falk med vinderpokalen.

Kasper er Danmarks dygtigste chaufførlærling

Det er altid en glædelig begivenhed, når der afholdes DM. Mesterskabet er med til at sætte fokus på de transportfaglige erhvervsuddannelser og er med til at demonstrere de høje faglige kompetencekrav, de unge lærlinge stilles over for i deres uddannelse.​

Et uddannelsesvalg for fremtiden

På TEC uddanner vi fagligt stolte og dygtige mennesker. Vi har en høj faglig og pædagogisk standard og samarbejder tæt med virksomheder, brancher og videregående uddannelser nationalt og globalt for at sikre, at der er dygtige unge mennesker og folk med lyst til efteruddannelse til fremtidens arbejdsmarked.

TEC - Technical Education Copenhagen

Stæhr Johansens Vej 7
2000 Frederiksberg
Danmark