Gå til indhold
TEC ansætter aktivistisk journalist for at styrke elevers stemmer

Pressemeddelelse -

TEC ansætter aktivistisk journalist for at styrke elevers stemmer

Souha Al-Mersal bliver Danmarks første aktivistiske journalist på en dansk erhvervsskole. Hovedstadens største tekniske erhvervsskole, TEC, vil nemlig tage skolen helt nye steder hen. "Og det er ikke de 'voksne på ledelsesgangen' eller virksomhederne, der skal bestemme hvor – det skal eleverne i langt højere grad", lyder det fra TECs kommunikationschef, Tine Maria Borresø.

Og spørger man TECs nye aktivistiske journalist, Souha Al-Mersal, som netop er rykket ind på erhvervsskolen på Frederiksberg som skolens nye pressemedarbejder og frontløber for at styrke TECs elevdemokrati, så kræver demokrati inklusion.

Souha Al-Mersal er uddannet journalist fra Aarhus Universitet og mener, at fremgangsmåden for at løse nogle af erhvervsskolesektorens mest presserende udfordringer er at tænke meget mere med end hen over hovedet på skolens elever.

"I erhvervsskolesektoren går en masse snak om, hvordan vi kan forandre en kriseramt sektor, tage de nødvendige opgør med køns- og etnisk diskrimination, sikre sociale fællesskaber og løfte elevernes stemmer, når det kommer til fx klima-, bæredygtighed- og arbejdsmarkedsdebatter. Men jeg savner personligt, at debatterne bliver taget uden for Christiansborg og de voksnes ledergange. Elevdemokrati og en tændt mikrofon til eleverne på erhvervsskolerne er absolut nødvendig", fortæller Souha Al-Mersal.

Og det er netop den mikrofon, som TECs kommunikationschef har været i gang med at tænde, siden hun satte sig i stolen for lidt over et halvt år siden, og som Souha Al-Mersal nu er ansat til at holde og for at få presse, politikere og alle andre til at lytte godt efter:

"Sektoren har stået i brand alt for længe. Borgen, brancherne og pressen har sovet for dybt, men nu er alle vækket. Penge er på vej, og spotlightet står skarpt. Nu skal de rigtige løsninger findes – dem, der giver samfundet, hvad vi har brug for, og eleverne den uddannelse, som de fortjener. Og det skal selvfølgelig gøres sammen med dem", lyder det fra Tine Maria Borresø.

En konstruktiv aktivistisk schweizerkniv: Fra podcast til virale hashtagkampagner

Souha Al-Mersal bringer stor og bred erfaring med sig. Fra NGO-branchen med arbejde i ind- og udland. Fra det boligsociale område, hvor hun har arbejdet med politisk interessevaretagelse, medieproduktion og etablering af ungedemokrati. Og så har hun heller ikke holdt sig tilbage for personligt at kickstarte dagsordensættende debatter og virale hashtagkampagner for at råbe højt om ligestillingsproblematikker, diskrimination eller empowerment af minoritetskvinder.

"Vi har privilegiet lige nu med en digital indfødt og politisk bevidst ungdomsgeneration, der brænder for at forandre verden. De kræver at blive hørt, og vi vil gerne lytte og ikke bare stoppe med det. Jeg drømmer om, at vi også kan få luft under deres aktivistiske meningsdanner-vinger inden for erhvervsskoleverden. Den demokratiske samtale starter der, hvor vi trykker 'del', og den magt vil vi give til vores elever på TEC", lyder det fra Souha.

Souha Al-Mersal brænder især for at styrke specielt de marginaliserede stemmer i samfundet, som ellers ikke bliver lyttet til og give dem en stemme, som magthaverne er lydhør overfor.

"Som kvindelig journalist med flygtningebaggrund, der samtidigt er vokset op i et boligsocialt område i Albertslund, som magthaverne ikke altid har omtalt positivt, kender jeg til følelsen af at skulle tilkæmpe mig en platform og kræve, at min stemme bliver lyttet til. Den erfaring håber jeg, jeg kan bruge til at styrke vores indsats med kønsligestilling og sparke debatter i gang med TECs elever om diskrimination og stigmatisering, ligesom vi også have alle succeshistorierne ud, for dem er der også mange af," fortæller Souha.

Og det tør TEC, fortæller Tine Maria Borresø. TEC har høje ambitioner om den nye aktivistiske linje og målsætninger om at etablere ungedemokrati, som kan styrke de unge lærlinge og elevers stemmer og engagement. Vi ved endnu ikke, hvordan det skal se ud eller gøres, fordi det skal gøres sammen med dem, men gøres skal det:

"Vi skriver 2023. Og der er mange dagsordner, som vi skulle have rykket på i går. På vores skole, på alle andres og i virksomhederne og brancherne generelt. Derfor er det bare i gang. Ikke flere undskyldninger. Det er tid til at lytte og herefter sammen trække ærmerne op," lyder det fra kommunikationschefen.

Fakta: Souha Al-Mersal

Souha Al-Mersal er uddannet journalist fra Aarhus Universitet i 2014. Hendes faglige baggrund er fra NGO-branchen, hvor hun har arbejdet for blandt andet Læger Uden Grænser, Mellemfolkeligt Samvirke og Dansk Flygtningehjælp. Hun har arbejdet i både ind- og udland. Herudover har hun lavet podcast sammen med unge fra socialt udsatte boligområder, skrevet en bog om intersektionel feminisme og er i øvrigt en vant mediedebattør i debatter om diskrimination og den minoritet-etniske ligestillingskamp.

Vil du vide mere?

Hvis du vil vide mere om TECs elevdemokrati, ambitionerne bag og projekterne forude, så kan du kontakte kommunikationschef Tine Maria Borresø på tmb@tec.dkeller skrive direkte til TECs nye demokratiambassadør og presseansvarlige Souha Al-Mersal på sam@tec.dk.

Emner

Kategorier

Regions


TEC er en erhvervsskole fordelt på syv adresser i Region Hovedstaden. Vi har mere end 30 erhvervsuddannelser, teknisk gymnasium, EUX, 10. klasse og efteruddannelse til faglærte og ufaglærte. Hvert år sikrer vi, at 20.000 mennesker får en uddannelse af høj kvalitet og fokus på erhvervsrettet dannelse og innovation. Vi har en holdning til uddannelse og blander os i samfundsdebatten.

Kontakt

Maren Kaadt

Maren Kaadt

Pressekontakt Konstitueret kommunikationschef Kommunikation +45 2545 3242
Lærke Cecilie Lindegård

Lærke Cecilie Lindegård

Pressekontakt Presseansvarlig +4525453457
Mette Østerdal

Mette Østerdal

Pressekontakt Souschef i Kommunikationsafdelingen +4525453484

Et uddannelsesvalg for fremtiden

På TEC uddanner vi fagligt stolte og dygtige mennesker. Vi har en høj faglig og pædagogisk standard og samarbejder tæt med virksomheder, brancher og videregående uddannelser nationalt og globalt for at sikre, at der er dygtige unge mennesker og folk med lyst til efteruddannelse til fremtidens arbejdsmarked.

TEC - Technical Education Copenhagen
Stæhr Johansens Vej 7
2000 Frederiksberg
Danmark