Gå til indhold
Visualisering af gymnasiets front og hovedindgang - lavet af KANT.
Visualisering af gymnasiets front og hovedindgang - lavet af KANT.

Pressemeddelelse -

H.C. Ørsteds signaturbyggeri vækker opsigt verden over

Det kommende H.C. Ørsted Gymnasie i Lyngby er blevet nomineret til den internationale World Architecture Festival 2018.

Det er entreprenørfirmaet Anker Hansen & Co., der i samarbejde med KANT arkitekter, Orbicon og Thing Brandt Landskab skal bygge det nye H.C. Ørsted Gymnasie, hvor naturvidenskab og nytænkning af undervisningspraksis smelter sammen i et eksperimentarium.

H.C. Ørsted har en særlig fremtrædende rolle på dette tekniske gymnasie, som tog navn efter den betydningsfulde videnskabsmand for knap tre år siden. Han engagerede og fordybede sig i mange forskelligartede områder for at kunne ”åbne verden” for sig selv, sin samtid og sin eftertid. Han opdagede elektromagnetismen og aluminium, opfandt nye danske ord til at beskrive nye fænomener og oprettede institutioner.

Det er derfor ikke spor tilfældigt, at bygningen indeholder referencer til den elektromagnetiske spole og er en hyldest til videnskaben – og til fysikeren, filosoffen og videnskabsmanden, H.C. Ørsted.

Projektet er nomineret i kategorien Education – Future Projects, og prisen uddeles i Amsterdam i slutningen af november.

Visualisering af gymnasiet set fra P-pladsen - lavet af KANT.

Visualisering af gymnasiets aula - lavet af KANT.


Related links

Emner

Kategorier


TEC er en erhvervsskole fordelt på syv adresser i Region Hovedstaden. Vi har mere end 30 erhvervsuddannelser, teknisk gymnasium, EUX, 10. klasse og efteruddannelse til faglærte og ufaglærte. Hvert år sikrer vi, at 20.000 mennesker får en uddannelse af høj kvalitet og fokus på erhvervsrettet dannelse og innovation. Vi har en holdning til uddannelse og blander os i samfundsdebatten.

Kontakt

Tine Maria Borresø

Tine Maria Borresø

Pressekontakt Kommunikation- & Pressechef +45 6166 3060


Relateret materiale

Et uddannelsesvalg for fremtiden

På TEC uddanner vi fagligt stolte og dygtige mennesker. Vi har en høj faglig og pædagogisk standard og samarbejder tæt med virksomheder, brancher og videregående uddannelser nationalt og globalt for at sikre, at der er dygtige unge mennesker og folk med lyst til efteruddannelse til fremtidens arbejdsmarked.

TEC - Technical Education Copenhagen
Stæhr Johansens Vej 7
2000 Frederiksberg
Danmark