Gå til indhold
Visualisering af H.C. Ørsted Gymnasiet, lavet af KANT Arkitekter.
Visualisering af H.C. Ørsted Gymnasiet, lavet af KANT Arkitekter.

Pressemeddelelse -

Ny entreprenør til H.C. Ørsted Gymnasiet i Lyngby

Så ser det endelig ud til, at TEC kan få færdigbygget det nye gymnasium i Lyngby.

Den 28. maj 2020 gik entreprenørfirmaet Anker Hansen & Co A/S konkurs. Firmaet var totalentreprenør på byggeriet af H.C. Ørsted Gymnasiet i Lyngby. TEC har efterfølgende iværksat en større oprydning på byggepladsen, ny projektering samt gennemført et nyt udbud for at få en entreprenør, der kan færdiggøre byggeriet.

CC Contractors A/S fra Herning har vundet udbuddet, der blandt andet er kendt for at have været med i opførelsen af Jyske Bank Boxen, som de fleste kender fra mange store events inden for sport, koncerter mv. De har også stor erfaring med uddannelsesbyggeri og har bygget for professionsskolen Absalon, VUC Storstrøm samt NEXT, hvor de har bygget deres nye gymnasium i Albertslund.

Med valget af ny entreprenør ligger der nu en tidsplan for færdiggørelse af byggeriet efter Anker Hansen & Co.’s konkurs. Den nye tidsplan medfører, at vi flytter ind i slutningen af året og er således klar til at påbegynde undervisning fra den 1. januar 2022, hvilket var det hurtigst mulige i forhold til den samlede pris for byggeriet, som nu bliver ca. en tredjedel højere end det oprindelige budget.

”Vi glæder os til, at vi kan tage det nye byggeri i brug, og heldigvis ser vi også, trods den betydelige ekstraregning, at det ikke får betydning for byggeriets kvalitet og de nye rammer, bygningen skaber for undervisningen,” udtaler projektdirektør Lasse Kristensen.

Byggeriet, der allerede er indstillet til flere priser, og som har vundet den internationale arkitekturpris ICONIC AWARDS 2018, vil rumme 10 spor og vil lægge op til, at undervisningen tager nye former.

”For medarbejdere og elever har det været en lang proces med uforløst spænding, men nu kan vi se fremad og for alvor begynde planlægningen af flytningen og ikke mindst mulighederne for at videreudvikle vores spændende undervisning i et nyt samspil mellem arkitektur og pædagogik. Det er en proces, vi har set frem til, og som vi glæder os til at komme i gang med”, udtaler rektor Lars Viborg Jørgensen.

Kontaktpersoner:

Projektdirektør Lasse Kristensen, lak@tec.dk, 2545 3161

Rektor for H.C. Ørsted Gymnasiet i Lyngby, Lars Viborg Jørgensen, lvj@tec.dk, 2545 3440

Kommunikationschef Morten Bo Berthelsen, mbb@tec.dk, 2545 3607

Related links

Emner

Kategorier


TEC er en erhvervsskole fordelt på syv adresser i Region Hovedstaden. Vi har mere end 30 erhvervsuddannelser, teknisk gymnasium, EUX, 10. klasse og efteruddannelse til faglærte og ufaglærte. Hvert år sikrer vi, at 20.000 mennesker får en uddannelse af høj kvalitet og fokus på erhvervsrettet dannelse og innovation. Vi har en holdning til uddannelse og blander os i samfundsdebatten.

Kontakt

Maren Kaadt

Maren Kaadt

Pressekontakt Konstitueret kommunikationschef Kommunikation +45 2545 3242
Lærke Cecilie Lindegård

Lærke Cecilie Lindegård

Pressekontakt Presseansvarlig +4525453457
Mette Østerdal

Mette Østerdal

Pressekontakt Souschef i Kommunikationsafdelingen +4525453484

Relateret materiale

Et uddannelsesvalg for fremtiden

På TEC uddanner vi fagligt stolte og dygtige mennesker. Vi har en høj faglig og pædagogisk standard og samarbejder tæt med virksomheder, brancher og videregående uddannelser nationalt og globalt for at sikre, at der er dygtige unge mennesker og folk med lyst til efteruddannelse til fremtidens arbejdsmarked.

TEC - Technical Education Copenhagen
Stæhr Johansens Vej 7
2000 Frederiksberg
Danmark