Få vores nyheder på mail

Ny entreprenør til H.C. Ørsted Gymnasiet i Lyngby

Pressemeddelelse   •   Jan 04, 2021 11:48 CET

Visualisering af H.C. Ørsted Gymnasiet, lavet af KANT Arkitekter.

Så ser det endelig ud til, at TEC kan få færdigbygget det nye gymnasium i Lyngby.

Den 28. maj 2020 gik entreprenørfirmaet Anker Hansen & Co A/S konkurs. Firmaet var totalentreprenør på byggeriet af H.C. Ørsted Gymnasiet i Lyngby. TEC har efterfølgende iværksat en større oprydning på byggepladsen, ny projektering samt gennemført et nyt udbud for at få en entreprenør, der kan færdiggøre byggeriet.

CC Contractors A/S fra Herning har vundet udbuddet, der blandt andet er kendt for at have været med i opførelsen af Jyske Bank Boxen, som de fleste kender fra mange store events inden for sport, koncerter mv. De har også stor erfaring med uddannelsesbyggeri og har bygget for professionsskolen Absalon, VUC Storstrøm samt NEXT, hvor de har bygget deres nye gymnasium i Albertslund.

Med valget af ny entreprenør ligger der nu en tidsplan for færdiggørelse af byggeriet efter Anker Hansen & Co.’s konkurs. Den nye tidsplan medfører, at vi flytter ind i slutningen af året og er således klar til at påbegynde undervisning fra den 1. januar 2022, hvilket var det hurtigst mulige i forhold til den samlede pris for byggeriet, som nu bliver ca. en tredjedel højere end det oprindelige budget.

”Vi glæder os til, at vi kan tage det nye byggeri i brug, og heldigvis ser vi også, trods den betydelige ekstraregning, at det ikke får betydning for byggeriets kvalitet og de nye rammer, bygningen skaber for undervisningen,” udtaler projektdirektør Lasse Kristensen.

Byggeriet, der allerede er indstillet til flere priser, og som har vundet den internationale arkitekturpris ICONIC AWARDS 2018, vil rumme 10 spor og vil lægge op til, at undervisningen tager nye former.

”For medarbejdere og elever har det været en lang proces med uforløst spænding, men nu kan vi se fremad og for alvor begynde planlægningen af flytningen og ikke mindst mulighederne for at videreudvikle vores spændende undervisning i et nyt samspil mellem arkitektur og pædagogik. Det er en proces, vi har set frem til, og som vi glæder os til at komme i gang med”, udtaler rektor Lars Viborg Jørgensen.

Kontaktpersoner:

Projektdirektør Lasse Kristensen, lak@tec.dk, 2545 3161

Rektor for H.C. Ørsted Gymnasiet i Lyngby, Lars Viborg Jørgensen, lvj@tec.dk, 2545 3440

Kommunikationschef Morten Bo Berthelsen, mbb@tec.dk, 2545 3607

TEC er en erhvervsskole fordelt på syv adresser i Region Hovedstaden. Vi har mere end 30 erhvervsuddannelser, teknisk gymnasium, EUX, 10. klasse og efteruddannelse til faglærte og ufaglærte. Hvert år sikrer vi, at 20.000 mennesker får en uddannelse af høj kvalitet og fokus på erhvervsrettet dannelse og innovation. Vi har en holdning til uddannelse og blander os i samfundsdebatten.