Gå til indhold
Håndværkerforeningen Københavns medalje
Håndværkerforeningen Københavns medalje

Pressemeddelelse -

Medaljer og legater til dygtige håndværkere

Moltkes Palæ i København dannede tirsdag aften, den 3. november 2020, ramme om Håndværkerforeningen Københavns årlige medaljeuddeling. Her blev årets dygtigste nyuddannede håndværkere fejret med Håndværkerforeningens medaljer i sølv eller bronze samt legater.

Hovedstadens dygtigste håndværkere

De unge medaljemodtagere er uddannet i de københavnske laugs medlemsvirksomheder og har bestået deres svendeprøve som de bedste. Alle medaljemodtagerne er udlært i sidste halvdel af 2019 eller første del af 2020.

”Danmark har et kæmpe behov for dygtige håndværkere. Og her har vi en gruppe af unge, der ikke bare har taget den slagne vej. De har valgt en exceptionel vej, og det har de gjort exceptionelt godt – de har taget Danmarks fremtid i deres hænder. Det er dét, vi fejrer med medaljeuddelingen,” siger adm. direktør i Håndværkerforeningen, Christoffer Susé.

COVID-19-situationen betyder, at medaljemodtagerne modtog deres medalje ved en reduceret ceremoni i Moltkes Palæ - i stedet for Københavns Rådhus, hvor fem medaljemodtagere ad gangen kom ind og fik overrakt medalje af Håndværkerforeningens formand, Per Vangekjær.

En 150-årig tradition

Medaljemodtagerne får overrakt enten en sølv- eller bronzemedalje som symbol på en særdeles veludført svendeprøve. Traditionen med at uddele medaljer går helt tilbage til 1867, og dengang som nu, er målet at få flere unge til at tage en erhvervsuddannelse.

Legater for 1,1 million kroner

Ud over Håndværkerforeningens medaljer blev der uddelt legater fra virksomheder, laug og fonde. Blandt andet blev der uddelt to rejselegater på 100.000 kr. fra A.P. Møller Fondens legat til unge håndværkeres videre uddannelse i udlandet.

TECs 16 elever, som modtog sølv- eller bronzemedalje:

Automatiktekniker

Mikael Kragh Rasmussen fra Frederikssund, som er i lære hos CO-RO A/S (sølvmedalje, Smedelaugets Oldermandslegat, Ellehammer Legat)

Bygningsmalere

Elvira Alma Hultin Peteiro fra Malmö, som er i lære hos Casper Maler A/S (bronzemedalje)

Pernille Holck Aalling fra Vanløse, som er i lære hos Malerfirma Schmeer A/S (bronzemedalje)

Mille Nuppenau Westergaard fra Værløse, som er i lære hos Gentoftemaleren I/S (sølvmedalje, A.P. Møller Fondens legat til unge håndværkeres videre uddannelse i udlandet, Københavns Malerlaugs legat)

Nicolai Felix Windelboe Pedersen fra Østerbro, som er i lære hos Casper Maler A/S (sølvmedalje, Københavns Malerlaugs legat)

Datatekniker

Dennis Lolk Lovgreen fra Herlev, som er i lære hos Brüel & Kjær, Sound & Vibration Measurement A/S (sølvmedalje, Smedelaugets Oldermandslegat)

Elektrikere

Patrick Klein fra Københvan NV, som er i lære hos Kemp & Lauritzen A/S (sølvmedalje)

Lars Walmod fra Roskilde, som er i lære hos SIF Gruppen A/S (sølvmedalje)

Morten Gantov Frølunde fra Amager, som er i lære hos P. Kilting A/S (sølvmedalje)

Thomas Hartmann Rasmussen fra Amager, som er i lære hos GSR-Teknik ApS (sølvmedalje)

Peter Vestergård Sørensen fra København SV, som er i lære hos Makenet A/S (sølvmedalje)

Thomas Allan Steensen fra Kalundborg, som er i lære hos Røder & Mortensen's Eftf. ApS (sølvmedalje)

Installationstekniker

Martin Horsman fra Søborg, som er i lære hos Brdr. Engelhardt ApS (sølvmedalje)

Klejnsmed

Henrik Carøe fra Herlufmagle, som er i lære hos KT Stålindustri A/S (sølvmedalje, Smedelaugets Oldermandslegat)

Personvognsmekaniker

Daniel Vinther Balsby Nielsen fra Amager, som er i lære hos Molges Biler (sølvmedalje, Else Mynster Michelsens Mindelegat, Ellehammer Legat)

Vvs- og energispecialist

Patrick Pedersen fra Ballerup, som er i lære hos UNIQ VVS Teknik (sølvmedalje)

Related links

Emner

Kategorier


TEC er en erhvervsskole fordelt på syv adresser i Region Hovedstaden. Vi har mere end 30 erhvervsuddannelser, teknisk gymnasium, EUX, 10. klasse og efteruddannelse til faglærte og ufaglærte. Hvert år sikrer vi, at 20.000 mennesker får en uddannelse af høj kvalitet og fokus på erhvervsrettet dannelse og innovation. Vi har en holdning til uddannelse og blander os i samfundsdebatten.

Kontakt

Maren Kaadt

Maren Kaadt

Pressekontakt Konstitueret kommunikationschef Kommunikation +45 2545 3242

Relateret materiale

Et uddannelsesvalg for fremtiden

På TEC uddanner vi fagligt stolte og dygtige mennesker. Vi har en høj faglig og pædagogisk standard og samarbejder tæt med virksomheder, brancher og videregående uddannelser nationalt og globalt for at sikre, at der er dygtige unge mennesker og folk med lyst til efteruddannelse til fremtidens arbejdsmarked.

TEC - Technical Education Copenhagen
Stæhr Johansens Vej 7
2000 Frederiksberg
Danmark