Gå til indhold
TEC fejrer 150-års jubilæum
TEC fejrer 150-års jubilæum

Pressemeddelelse -

150 år med uddannelse, dannelse og godt håndværk

Det hele startede med en blyant. Og en visionær leder på Frederiksberg Tegneskole. Men først og fremmest startede det med en drøm om at samle forskellige former for håndværk på én skole.

I 2021 kan TEC fejre 150-års jubilæum. Og man må sige, at visionen i den grad er blevet ført ud i livet. Gennem 150 år har TEC haft fokus på uddannelse, godt håndværk, dannelse - og at blive til noget.

I 1871 var der langt flere håndværk, end vi ser i dag. Nogle er forsvundet. Nogle har skiftet navn. Og andre fag har undergået så stor en forvandling, at selv en håndværker fra 1871 ville blive dybt forundret.

Nu hedder skolen TEC - Technical Education Copenhagen for at vise udsyn og tilhørsforhold. Undervejs er bl.a. Landtransportskolen og Metalskolen kommet til sammen med et teknisk gymnasium, i dag kaldet H.C. Ørsted Gymnasiet.

TEC er i dag et minikosmos af produktion, håndværk og innovation som en del af den samfunds- og erhvervsudvikling, Danmark har gennemgået de sidste 150 år. Det er en udvikling, der er under konstant forandring, og som er blevet mere kompleks samtidig med, at den er grundlaget for vores velfærd.

”Det gør mig glad og stolt at se tilbage på vores historie og samtidig se, hvor den har bragt os hen. Der er mange vigtige opgaver i verden. Men dét at give menneskers drømme substans og rygrad via en uddannelse må mindst være på top ti,” udtaler direktør Morten Emborg.

På TEC tror vi på, at vi står på tærsklen til et nyt eventyr – nogen kalder det digitalisering, andre kalder det industri 4.0 – en opblomstring af netop produktion, håndværk og innovation på helt nye måder i et helt andet bæredygtigt perspektiv.

Alt det vil TEC gerne iscenesætte i 2021, hvor skolen fejrer 150-års jubilæum. Der bliver begivenheder og tiltag, der involverer elever, kursister, medarbejdere, virksomheder, interessenter og samarbejdspartnere.

Related links

Emner

Kategorier


TEC er en erhvervsskole fordelt på syv adresser i Region Hovedstaden. Vi har mere end 30 erhvervsuddannelser, teknisk gymnasium, EUX, 10. klasse og efteruddannelse til faglærte og ufaglærte. Hvert år sikrer vi, at 20.000 mennesker får en uddannelse af høj kvalitet og fokus på erhvervsrettet dannelse og innovation. Vi har en holdning til uddannelse og blander os i samfundsdebatten.

Kontakt

Maren Kaadt

Maren Kaadt

Pressekontakt Konstitueret kommunikationschef Kommunikation +45 2545 3242
Lærke Cecilie Lindegård

Lærke Cecilie Lindegård

Pressekontakt Presseansvarlig +4525453457
Mette Østerdal

Mette Østerdal

Pressekontakt Souschef i Kommunikationsafdelingen +4525453484

Relateret materiale

Et uddannelsesvalg for fremtiden

På TEC uddanner vi fagligt stolte og dygtige mennesker. Vi har en høj faglig og pædagogisk standard og samarbejder tæt med virksomheder, brancher og videregående uddannelser nationalt og globalt for at sikre, at der er dygtige unge mennesker og folk med lyst til efteruddannelse til fremtidens arbejdsmarked.

TEC - Technical Education Copenhagen
Stæhr Johansens Vej 7
2000 Frederiksberg
Danmark