Gå til indhold
Sammen bygger vi fremtiden

Nyhed -

Sammen bygger vi fremtiden

TEC er med, når Ungdomsbyen i dette skoleår skyder et nyt brobygningstilbud i gang, der involverer erhvervsuddannelserne og erhvervslivet i at give udskolingselever et mere nuanceret udgangspunkt for at træffe et uddannelsesvalg.

Flere end 850 7. klasses-elever fra Brøndby og Rødovre Kommune kommer i nærkontakt med flere erhvervsuddannelsesretninger via byggebranchen i et ugelangt erhvervsforløb kaldet ”Sammen bygger vi fremtiden”. Brobygningstilbuddet er støttet af Nordea Fonden, så Ungdomsbyen i skoleårene 2018/19 og 2019/20 tilbyder 70 læringsforløb uden deltagerbetaling.

Mangel på faglærte

Baggrunden for indsatsen er, at det kun er 20 procent af de unge, der netop har forladt folkeskolen, som har valgt at søge optagelse på en erhvervsuddannelse. Samtidig forudses en mangel på 72.000 personer med en faglært uddannelse i 2025. Ubalancen har været kendt i mange år. En række tiltag har forsøgt at motivere flere unge til at tage en erhvervsuddannelse, dog er søgetallene stagneret over en årrække på 20 procent.

Praktisk-innovativ læring og rollemodeller på 30. etage

Erhvervsforløbet tilbyder læring i virkelighedens verden. Eleverne møder nøglepersoner, rollemodeller og elever fra byggebranchen og erhvervsskolerne.

Eleverne skal i et interaktivt rollespil regne, samarbejde og konstruere sig gennem en byggeplads' udfordringer. Rollespillet bliver til virkelighed, når eleverne bliver inviteret ud på byggepladsen Nordbro, hvor de får indsigt i den fascinerende tilblivelse af et 30-etagers højt byggeri. Indtrykkene bliver omsat til praksis, når erhvervsskolerne TEC og NEXT får eleverne i arbejdstøjet. På to dage skal de designe, konstruere og indrette deres bæredygtige drømmebolig.

Vil du vide mere om projektet "Sammen bygger vi fremtiden"?

For uddybende information om projektet læs her: Erhvervsuddannelser – er det noget for mig? 

Related links

Emner

Kategorier

Kontakt

Maren Kaadt

Maren Kaadt

Pressekontakt Konstitueret kommunikationschef Kommunikation +45 2545 3242
Lærke Cecilie Lindegård

Lærke Cecilie Lindegård

Pressekontakt Presseansvarlig +4525453457
Mette Østerdal

Mette Østerdal

Pressekontakt Souschef i Kommunikationsafdelingen +4525453484

Relateret materiale

Et uddannelsesvalg for fremtiden

På TEC uddanner vi fagligt stolte og dygtige mennesker. Vi har en høj faglig og pædagogisk standard og samarbejder tæt med virksomheder, brancher og videregående uddannelser nationalt og globalt for at sikre, at der er dygtige unge mennesker og folk med lyst til efteruddannelse til fremtidens arbejdsmarked.

TEC - Technical Education Copenhagen
Stæhr Johansens Vej 7
2000 Frederiksberg
Danmark